dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Chocoladekoekjes met pecannoten en gekonfijte sinaasappel (thumbnail)Chocoladekoekjes met pecannoten en gekonfijte sinaasappel

Chocoladekoekjes met pecannoten en gekonfijte sinaasappel

2u
11
-
3.4K
Recepten

Chocoladekoekjes met pecannoten en gekonfijte sinaasappel

Een ‘chocolate chip cookie’ is het meest klassieke Amerikaanse koekje dat er bestaat. Jeroen bakt XL-versies van de koekjes met een beetje extra crunch dankzij de havervlokken en wat pecannoten. Stukjes gekonfijte sinaasappel passen uitstekend bij chocolade. Zo’n groter koekje stilt de kleine honger en maakt van de pauze een moment om te genieten. Voor 4 personen voorziet Jeroen ongeveer 12 koekjes
Chocoladekoekjes met pecannoten en gekonfijte sinaasappel (thumbnail)Chocoladekoekjes met pecannoten en gekonfijte sinaasappel

Chocoladekoekjes met pecannoten en gekonfijte sinaasappel

2u
11
-
3.4K
Recepten

Chocoladekoekjes met pecannoten en gekonfijte sinaasappel

Een ‘chocolate chip cookie’ is het meest klassieke Amerikaanse koekje dat er bestaat. Jeroen bakt XL-versies van de koekjes met een beetje extra crunch dankzij de havervlokken en wat pecannoten. Stukjes gekonfijte sinaasappel passen uitstekend bij chocolade. Zo’n groter koekje stilt de kleine honger en maakt van de pauze een moment om te genieten. Voor 4 personen voorziet Jeroen ongeveer 12 koekjes
Type gerechtDessert
Totale tijd2u
Ingrediënten11
Beoordeling-
Aantal likes3.4K

Ingrediënten

4 personen
Patisseriebloem
250 g
Havervlokken
80 g
Boter
200 g
Bruine suiker
150 g
Bakpoeder
1 tl
Donkere chocolade
100 g
Pecannoten
40 g
Sinaasappelen
30 g
Vanille-extract
Zout
1 snuifje
Ei
1

Benodigdheden

Een keukenmachine met k hulpstuk of de kneedhaak, een keukenweegschaal, vershoudfolie, bakpapier of 2 bakmatjes

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voor 12 grote cookies

250 g patisseriebloem, 80 g havervlokken, 200 g boter, 150 g bruine suiker, 1 tl bakpoeder, 100 g donkere chocolade, 40 g pecannoten, 30 g sinaasappelen, vanille-extract, 1 snuifje zout, 1 ei
1
Haal de boter tijdig uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
2
Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker, de haver en een snuifje zout in de mengbeker van de keukenmachine.
3
Meng alle ingrediënten op lage snelheid. Voeg de malse boter in delen toe, gevolgd door het ei.
4
Druppel tenslotte een beetje vanille-extract in het deeg.
5
Meng het beslag op hogere snelheid tot je een stevig koekjesdeeg krijgt.
6
Hak de noten en de chocolade grof en doe ze in de pot met deeg. In de koekjes mogen een deel grotere brokjes chocolade zitten.
7
Snij de geconfijte sinaasappelschillen in kleine gelijke blokjes. Kneed alle stukjes noot, chocolade en sinaasappel door het koekjesdeeg.
8
Verpak de homp deeg in folie en leg hem een half uur in de koelkast.
9
Verwarm de oven voor tot 175°C.
10
Bedek één (of twee) bakplaten met bakpapier of een siliconenmatje.
11
Verdeel het deeg in balletjes van zo’n 70 g. (Hou het op 40 g als je klassieke kleinere koekjes wenst.)
12
Schik ze op de bakplaat en druk ze plat tot koekjes met een diameter van ongeveer 8 centimeter.
13
Bak de koekjes in de oven van 175°C. Reken hiervoor ongeveer 25 tot 30 minuten en laat de cookies nadien afkoelen.
1
Haal de boter tijdig uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
2
Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker, de haver en een snuifje zout in de mengbeker van de keukenmachine.

Instructies

Voor 12 grote cookies

250 g patisseriebloem, 80 g havervlokken, 200 g boter, 150 g bruine suiker, 1 tl bakpoeder, 100 g donkere chocolade, 40 g pecannoten, 30 g sinaasappelen, vanille-extract, 1 snuifje zout, 1 ei
1
Haal de boter tijdig uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
2
Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker, de haver en een snuifje zout in de mengbeker van de keukenmachine.
3
Meng alle ingrediënten op lage snelheid. Voeg de malse boter in delen toe, gevolgd door het ei.
4
Druppel tenslotte een beetje vanille-extract in het deeg.
5
Meng het beslag op hogere snelheid tot je een stevig koekjesdeeg krijgt.
6
Hak de noten en de chocolade grof en doe ze in de pot met deeg. In de koekjes mogen een deel grotere brokjes chocolade zitten.
7
Snij de geconfijte sinaasappelschillen in kleine gelijke blokjes. Kneed alle stukjes noot, chocolade en sinaasappel door het koekjesdeeg.
8
Verpak de homp deeg in folie en leg hem een half uur in de koelkast.
9
Verwarm de oven voor tot 175°C.
10
Bedek één (of twee) bakplaten met bakpapier of een siliconenmatje.
11
Verdeel het deeg in balletjes van zo’n 70 g. (Hou het op 40 g als je klassieke kleinere koekjes wenst.)
12
Schik ze op de bakplaat en druk ze plat tot koekjes met een diameter van ongeveer 8 centimeter.
13
Bak de koekjes in de oven van 175°C. Reken hiervoor ongeveer 25 tot 30 minuten en laat de cookies nadien afkoelen.
1
Haal de boter tijdig uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
2
Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker, de haver en een snuifje zout in de mengbeker van de keukenmachine.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Chocoladekoekjes met pecannoten en gekonfijte sinaasappel (thumbnail)Chocoladekoekjes met pecannoten en gekonfijte sinaasappel
4 personen
2u
Ingrediënten
Patisseriebloem
250 g
Havervlokken
80 g
Boter
200 g
Bruine suiker
150 g
Bakpoeder
1 tl
Donkere chocolade
100 g
Pecannoten
40 g
Sinaasappelen
30 g
Vanille-extract
Zout
1 snuifje
Ei
1

Chocoladekoekjes met pecannoten en gekonfijte sinaasappel

Een ‘chocolate chip cookie’ is het meest klassieke Amerikaanse koekje dat er bestaat. Jeroen bakt XL-versies van de koekjes met een beetje extra crunch dankzij de havervlokken en wat pecannoten. Stukjes gekonfijte sinaasappel passen uitstekend bij chocolade. Zo’n groter koekje stilt de kleine honger en maakt van de pauze een moment om te genieten. Voor 4 personen voorziet Jeroen ongeveer 12 koekjes
Instructies

Voor 12 grote cookies

250 g patisseriebloem, 80 g havervlokken, 200 g boter, 150 g bruine suiker, 1 tl bakpoeder, 100 g donkere chocolade, 40 g pecannoten, 30 g sinaasappelen, vanille-extract, 1 snuifje zout, 1 ei
1
Haal de boter tijdig uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
2
Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker, de haver en een snuifje zout in de mengbeker van de keukenmachine.
3
Meng alle ingrediënten op lage snelheid. Voeg de malse boter in delen toe, gevolgd door het ei.
4
Druppel tenslotte een beetje vanille-extract in het deeg.
5
Meng het beslag op hogere snelheid tot je een stevig koekjesdeeg krijgt.
6
Hak de noten en de chocolade grof en doe ze in de pot met deeg. In de koekjes mogen een deel grotere brokjes chocolade zitten.
7
Snij de geconfijte sinaasappelschillen in kleine gelijke blokjes. Kneed alle stukjes noot, chocolade en sinaasappel door het koekjesdeeg.
8
Verpak de homp deeg in folie en leg hem een half uur in de koelkast.
9
Verwarm de oven voor tot 175°C.
10
Bedek één (of twee) bakplaten met bakpapier of een siliconenmatje.
11
Verdeel het deeg in balletjes van zo’n 70 g. (Hou het op 40 g als je klassieke kleinere koekjes wenst.)
12
Schik ze op de bakplaat en druk ze plat tot koekjes met een diameter van ongeveer 8 centimeter.
13
Bak de koekjes in de oven van 175°C. Reken hiervoor ongeveer 25 tot 30 minuten en laat de cookies nadien afkoelen.