Instructies

4 personen

Voor 12 grote cookies

250 g patisseriebloem, 80 g havervlokken, 200 g boter, 150 g bruine suiker, 1 tl bakpoeder, 100 g donkere chocolade, 40 g pecannoten, 30 g sinaasappelen, vanille-extract, 1 snuifje zout, 1 ei
1

Haal de boter tijdig uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.

2

Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker, de haver en een snuifje zout in de mengbeker van de keukenmachine.

3

Meng alle ingrediënten op lage snelheid. Voeg de malse boter in delen toe, gevolgd door het ei.

4

Druppel tenslotte een beetje vanille-extract in het deeg.

5

Meng het beslag op hogere snelheid tot je een stevig koekjesdeeg krijgt.

6

Hak de noten en de chocolade grof en doe ze in de pot met deeg. In de koekjes mogen een deel grotere brokjes chocolade zitten.

7

Snij de geconfijte sinaasappelschillen in kleine gelijke blokjes. Kneed alle stukjes noot, chocolade en sinaasappel door het koekjesdeeg.

8

Verpak de homp deeg in folie en leg hem een half uur in de koelkast.

9

Verwarm de oven voor tot 175°C.

10

Bedek één (of twee) bakplaten met bakpapier of een siliconenmatje.

11

Verdeel het deeg in balletjes van zo’n 70 g. (Hou het op 40 g als je klassieke kleinere koekjes wenst.)

12

Schik ze op de bakplaat en druk ze plat tot koekjes met een diameter van ongeveer 8 centimeter.

13

Bak de koekjes in de oven van 175°C. Reken hiervoor ongeveer 25 tot 30 minuten en laat de cookies nadien afkoelen.