Ovenschotel met puree, spruitjes en gehaktballen
Ovenschotel met puree, spruitjes en gehaktballen
Een ovenschotel met puree, gehaktballen, spruitjes en gebakken ui.
Ovenschotel met puree, spruitjes en gehaktballen
Ovenschotel met puree, spruitjes en gehaktballen
Een ovenschotel met puree, gehaktballen, spruitjes en gebakken ui.
Ingrediënten
4 personen
Gemengd gehakt
800 g
Ei
1
Paneermeel
50 g
Peterselie
Spruiten
500 g
Suiker
1 snuifje
Nootmuskaat
1 snuifje
Uien
3
Tijm
Look
1 teentje
Loskokende aardappelen
1.000 g
Ei
1
Boter
1 klont
Melk
1 scheutje
Emmentalergemalen
100 g
Benodigdheden
Pureestamper, oven schaal
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat de oven met grill voorverwarmen tot 180 °C.
1.000 g Loskokende aardappelen
2
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
500 g spruiten
3
Snijd een kruisje in de onderkant van de spruitjes en kook de spruitjes kort af.
3 uien, tijm, 1 teentje Look
4
Snijd de uien in slierten en bak ze bruin in een klont boter. Voeg wat fijngesneden tijm en look toe.
5
Schep de gebakken ui in een kom en schep de gekookte spruitjes in de pan.
1 klont boter, 1 snuifje suiker
6
Voeg een klontje boter en de suiker toe en laat de spruitjes karamelliseren. Kruid ze met peper en zout.
800 g gemengd gehakt, 1 ei, 50 g paneermeel, peterselie
7
Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en wat fijngesneden peterselie. Vorm balletjes van het gehakt en bak ze in boter.
1 scheutje melk, 1 klont boter, 1 snuifje nootmuskaat
8
Giet de aardappelen af en doe er de boter, de melk en een dooier in. Ga er met een pureestamper door en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
9
Schep de puree in een ovenschaal en schep er de gebakken ui op.
100 g emmentaler (gemalen)
10
Verdeel er de gehaktballetjes en de spruitjes over, en werk af met gemalen kaas. Gratineer nog een tiental minuten in de oven.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Laat de oven met grill voorverwarmen tot 180 °C.
1.000 g Loskokende aardappelen
2
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
500 g spruiten
3
Snijd een kruisje in de onderkant van de spruitjes en kook de spruitjes kort af.
3 uien, tijm, 1 teentje Look
4
Snijd de uien in slierten en bak ze bruin in een klont boter. Voeg wat fijngesneden tijm en look toe.
5
Schep de gebakken ui in een kom en schep de gekookte spruitjes in de pan.
1 klont boter, 1 snuifje suiker
6
Voeg een klontje boter en de suiker toe en laat de spruitjes karamelliseren. Kruid ze met peper en zout.
800 g gemengd gehakt, 1 ei, 50 g paneermeel, peterselie
7
Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en wat fijngesneden peterselie. Vorm balletjes van het gehakt en bak ze in boter.
1 scheutje melk, 1 klont boter, 1 snuifje nootmuskaat
8
Giet de aardappelen af en doe er de boter, de melk en een dooier in. Ga er met een pureestamper door en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
9
Schep de puree in een ovenschaal en schep er de gebakken ui op.
100 g emmentaler (gemalen)
10
Verdeel er de gehaktballetjes en de spruitjes over, en werk af met gemalen kaas. Gratineer nog een tiental minuten in de oven.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Gemengd gehakt
800 g
Ei
1
Paneermeel
50 g
Peterselie
Spruiten
500 g
Suiker
1 snuifje
Nootmuskaat
1 snuifje
Uien
3
Tijm
Look
1 teentje
Loskokende aardappelen
1.000 g
Ei
1
Boter
1 klont
Melk
1 scheutje
Emmentalergemalen
100 g
Ovenschotel met puree, spruitjes en gehaktballen
Een ovenschotel met puree, gehaktballen, spruitjes en gebakken ui.Instructies
1
Laat de oven met grill voorverwarmen tot 180 °C.
1.000 g Loskokende aardappelen
2
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
500 g spruiten
3
Snijd een kruisje in de onderkant van de spruitjes en kook de spruitjes kort af.
3 uien, tijm, 1 teentje Look
4
Snijd de uien in slierten en bak ze bruin in een klont boter. Voeg wat fijngesneden tijm en look toe.
5
Schep de gebakken ui in een kom en schep de gekookte spruitjes in de pan.
1 klont boter, 1 snuifje suiker
6
Voeg een klontje boter en de suiker toe en laat de spruitjes karamelliseren. Kruid ze met peper en zout.
800 g gemengd gehakt, 1 ei, 50 g paneermeel, peterselie
7
Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en wat fijngesneden peterselie. Vorm balletjes van het gehakt en bak ze in boter.
1 scheutje melk, 1 klont boter, 1 snuifje nootmuskaat
8
Giet de aardappelen af en doe er de boter, de melk en een dooier in. Ga er met een pureestamper door en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
9
Schep de puree in een ovenschaal en schep er de gebakken ui op.
100 g emmentaler (gemalen)
10
Verdeel er de gehaktballetjes en de spruitjes over, en werk af met gemalen kaas. Gratineer nog een tiental minuten in de oven.