dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Fish sticks van schelvis met bloemkool, gekookte aardappelen en béarnaise (thumbnail)Fish sticks van schelvis met bloemkool, gekookte aardappelen en béarnaise

Fish sticks van schelvis met bloemkool, gekookte aardappelen en béarnaise

45m
15
-
2.9K
Recepten

Fish sticks van schelvis met bloemkool, gekookte aardappelen en béarnaise

Dagelijkse kost in een ietwat elegantere versie: fish sticks met bloemkool, aardappelen en verse béarnaisesaus. Heb geen bang om béarnaise zelf te kloppen, want het resultaat zal nog zo lekker zijn. Dit lust iedereen!
Fish sticks van schelvis met bloemkool, gekookte aardappelen en béarnaise (thumbnail)Fish sticks van schelvis met bloemkool, gekookte aardappelen en béarnaise

Fish sticks van schelvis met bloemkool, gekookte aardappelen en béarnaise

45m
15
-
2.9K
Recepten

Fish sticks van schelvis met bloemkool, gekookte aardappelen en béarnaise

Dagelijkse kost in een ietwat elegantere versie: fish sticks met bloemkool, aardappelen en verse béarnaisesaus. Heb geen bang om béarnaise zelf te kloppen, want het resultaat zal nog zo lekker zijn. Dit lust iedereen!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes2.9K

Ingrediënten

4 personen
Sjalotten
1
Witte wijn
0,2 l
Water
0,2 l
Dragonazijn
0,2 l
Dragon
Laurier
Vastkokende aardappelen
800 g
Bloemkool
1
Schelvis
600 g
Eieren
2
Paneermeel
50 g
Panko
50 g
Boter
1 een klontje
Boter
200 g
Eierdooiers
4
Kervel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 Sjalotten, 0,2 l witte wijn, 0,2 l Water, 0,2 l dragonazijn, dragon, laurier
1
Snijd een sjalot grof en doe ze met (dragon)azijn, water en witte wijn (alledrie in gelijke delen) in een pot. Doe er nog enkele takjes dragon en enkele blaadjes laurier bij en breng aan de kook. Dit vormt de basis van onze béarnaise, namelijk de gastrique.
800 g Vastkokende aardappelen, 1 bloemkool
2
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water. Snijd de bloemkool in roosjes, kook ze gaar samen met de aardappelen.
600 g schelvis
3
Kruid de vis met peper en zout en verdeel hem in 4 gelijke stukken of in reepjes.
2 eieren, 50 g paneermeel, 50 g panko
4
Breek de eieren in een kom of een schaal en kluts ze. Neem een tweede schaal en meng daar het gekruide paneermeel en de panko in.
1 een klontje boter
5
Laat een flinke klont boter smelten in een pan. Haal de stukken vis eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel met de panko. Bak de stukken gepaneerde vis tot slot krokant in de boter.
4 eierdooiers, 200 g boter, dragon, kervel
6
Roer de dooiers los met de gastrique en klop ze luchtig van het vuur. Zet de pan op het vuur en blijf kloppen tot de saus begint te binden. Roer de boter eronder en kruid met zout en cayennepeper. Snijd de dragon en kervel fijn en meng ze onder de béarnaise. Meng er tot slot het sap van de citroen onder.
7
Giet de bloemkool en de aardappelen af wanneer ze gaar zijn.
8
Serveer de fish sticks met de gekookte aardappelen, de bloemkool en de béarnaise.
1
Snijd een sjalot grof en doe ze met (dragon)azijn, water en witte wijn (alledrie in gelijke delen) in een pot. Doe er nog enkele takjes dragon en enkele blaadjes laurier bij en breng aan de kook. Dit vormt de basis van onze béarnaise, namelijk de gastrique.
2
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water. Snijd de bloemkool in roosjes, kook ze gaar samen met de aardappelen.

Instructies

1 Sjalotten, 0,2 l witte wijn, 0,2 l Water, 0,2 l dragonazijn, dragon, laurier
1
Snijd een sjalot grof en doe ze met (dragon)azijn, water en witte wijn (alledrie in gelijke delen) in een pot. Doe er nog enkele takjes dragon en enkele blaadjes laurier bij en breng aan de kook. Dit vormt de basis van onze béarnaise, namelijk de gastrique.
800 g Vastkokende aardappelen, 1 bloemkool
2
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water. Snijd de bloemkool in roosjes, kook ze gaar samen met de aardappelen.
600 g schelvis
3
Kruid de vis met peper en zout en verdeel hem in 4 gelijke stukken of in reepjes.
2 eieren, 50 g paneermeel, 50 g panko
4
Breek de eieren in een kom of een schaal en kluts ze. Neem een tweede schaal en meng daar het gekruide paneermeel en de panko in.
1 een klontje boter
5
Laat een flinke klont boter smelten in een pan. Haal de stukken vis eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel met de panko. Bak de stukken gepaneerde vis tot slot krokant in de boter.
4 eierdooiers, 200 g boter, dragon, kervel
6
Roer de dooiers los met de gastrique en klop ze luchtig van het vuur. Zet de pan op het vuur en blijf kloppen tot de saus begint te binden. Roer de boter eronder en kruid met zout en cayennepeper. Snijd de dragon en kervel fijn en meng ze onder de béarnaise. Meng er tot slot het sap van de citroen onder.
7
Giet de bloemkool en de aardappelen af wanneer ze gaar zijn.
8
Serveer de fish sticks met de gekookte aardappelen, de bloemkool en de béarnaise.
1
Snijd een sjalot grof en doe ze met (dragon)azijn, water en witte wijn (alledrie in gelijke delen) in een pot. Doe er nog enkele takjes dragon en enkele blaadjes laurier bij en breng aan de kook. Dit vormt de basis van onze béarnaise, namelijk de gastrique.
2
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water. Snijd de bloemkool in roosjes, kook ze gaar samen met de aardappelen.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Fish sticks van schelvis met bloemkool, gekookte aardappelen en béarnaise (thumbnail)Fish sticks van schelvis met bloemkool, gekookte aardappelen en béarnaise
4 personen
45m
Ingrediënten
Sjalotten
1
Witte wijn
0,2 l
Water
0,2 l
Dragonazijn
0,2 l
Dragon
Laurier
Vastkokende aardappelen
800 g
Bloemkool
1
Schelvis
600 g
Eieren
2
Paneermeel
50 g
Panko
50 g
Boter
1 een klontje
Boter
200 g
Eierdooiers
4
Kervel

Fish sticks van schelvis met bloemkool, gekookte aardappelen en béarnaise

Dagelijkse kost in een ietwat elegantere versie: fish sticks met bloemkool, aardappelen en verse béarnaisesaus. Heb geen bang om béarnaise zelf te kloppen, want het resultaat zal nog zo lekker zijn. Dit lust iedereen!
Instructies
1 Sjalotten, 0,2 l witte wijn, 0,2 l Water, 0,2 l dragonazijn, dragon, laurier
1
Snijd een sjalot grof en doe ze met (dragon)azijn, water en witte wijn (alledrie in gelijke delen) in een pot. Doe er nog enkele takjes dragon en enkele blaadjes laurier bij en breng aan de kook. Dit vormt de basis van onze béarnaise, namelijk de gastrique.
800 g Vastkokende aardappelen, 1 bloemkool
2
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water. Snijd de bloemkool in roosjes, kook ze gaar samen met de aardappelen.
600 g schelvis
3
Kruid de vis met peper en zout en verdeel hem in 4 gelijke stukken of in reepjes.
2 eieren, 50 g paneermeel, 50 g panko
4
Breek de eieren in een kom of een schaal en kluts ze. Neem een tweede schaal en meng daar het gekruide paneermeel en de panko in.
1 een klontje boter
5
Laat een flinke klont boter smelten in een pan. Haal de stukken vis eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel met de panko. Bak de stukken gepaneerde vis tot slot krokant in de boter.
4 eierdooiers, 200 g boter, dragon, kervel
6
Roer de dooiers los met de gastrique en klop ze luchtig van het vuur. Zet de pan op het vuur en blijf kloppen tot de saus begint te binden. Roer de boter eronder en kruid met zout en cayennepeper. Snijd de dragon en kervel fijn en meng ze onder de béarnaise. Meng er tot slot het sap van de citroen onder.
7
Giet de bloemkool en de aardappelen af wanneer ze gaar zijn.
8
Serveer de fish sticks met de gekookte aardappelen, de bloemkool en de béarnaise.