Burrito met kip en een Mexicaanse salade
Burrito met kip en een Mexicaanse salade
Burrito met kip en een Mexicaanse salade
Burrito met kip en een Mexicaanse salade
Ingrediënten
4 personen
Kippendijen
600 g
Yoghurt
0,5 l
Currypasta
2 el
Limoenen
0,5
Knoflookpoeder
Paprikapoeder
Komijnpoeder
Olijfolie
Wortel
1
Kerstomaten
200 g
Munt
Gemengde sla
1 zakje
Koriander
1 bosje
Maïs
1 blikje
Appelazijn
Pepers
Zout
Tortilla's
4
Benodigdheden
Een rasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De gemarineerde kip
600 g kippendijen
1
Ontbeen de kippendijen. Snijd het vlees in twee.
0,5 l Yoghurt, 2 el currypasta, 0,5 limoenen, knoflookpoeder, paprikapoeder, komijnpoeder
2
Meng de yoghurt met currypasta en limoensap. Kruid met een snuif knoflookpoeder, paprikapoeder en komijnpoeder. Houd 5 eetlepels van de marinade apart.
3
Leg de kip 15 minuten in de yoghurtmarinade.
olijfolie
4
Verhit een grillpan. Vet ze in met olijfolie.
5
Verwarm de oven voor op 180 °C.
6
Neem de gemarineerde kip uit de yoghurt en bak ze aan twee kanten in de grillpan.
TIPJe kunt dit gerecht ook maken met kipfilet, maar kippendijen hebben meer smaak.
De salade
1 Wortel
7
Schil en rasp de wortel.
200 g kerstomaten
8
Halveer de kerstomaten.
Munt
9
Snipper de muntblaadjes.
1 zakje gemengde sla, 1 bosje koriander, 1 blikje maïs
10
Meng de sla met de geraspte wortel, de kerstomaten, de korianderblaadjes, de munt en de maïs.
appelazijn, pepers, zout
11
Doe er een scheutje appelazijn bij. Kruid met peper en zout.
12
Schep de apart gehouden yoghurtmarinade door de salade.
Afwerken en serveren
4 tortilla's
13
Warm de tortilla’s op in de voorverwarmde oven.
14
Vul de warme tortilla’s met de salade en de kip. Vouw eerst de boven- en de onderkant een paar centimeter naar binnen en vouw dan de zijkanten helemaal dicht.
De gemarineerde kip
600 g kippendijen
1
Ontbeen de kippendijen. Snijd het vlees in twee.
0,5 l Yoghurt, 2 el currypasta, 0,5 limoenen, knoflookpoeder, paprikapoeder, komijnpoeder
2
Meng de yoghurt met currypasta en limoensap. Kruid met een snuif knoflookpoeder, paprikapoeder en komijnpoeder. Houd 5 eetlepels van de marinade apart.
3
Leg de kip 15 minuten in de yoghurtmarinade.
olijfolie
4
Verhit een grillpan. Vet ze in met olijfolie.
5
Verwarm de oven voor op 180 °C.
6
Neem de gemarineerde kip uit de yoghurt en bak ze aan twee kanten in de grillpan.
TIPJe kunt dit gerecht ook maken met kipfilet, maar kippendijen hebben meer smaak.
De salade
1 Wortel
7
Schil en rasp de wortel.
200 g kerstomaten
8
Halveer de kerstomaten.
Munt
9
Snipper de muntblaadjes.
1 zakje gemengde sla, 1 bosje koriander, 1 blikje maïs
10
Meng de sla met de geraspte wortel, de kerstomaten, de korianderblaadjes, de munt en de maïs.
appelazijn, pepers, zout
11
Doe er een scheutje appelazijn bij. Kruid met peper en zout.
12
Schep de apart gehouden yoghurtmarinade door de salade.
Afwerken en serveren
4 tortilla's
13
Warm de tortilla’s op in de voorverwarmde oven.
14
Vul de warme tortilla’s met de salade en de kip. Vouw eerst de boven- en de onderkant een paar centimeter naar binnen en vouw dan de zijkanten helemaal dicht.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Kippendijen
600 g
Yoghurt
0,5 l
Currypasta
2 el
Limoenen
0,5
Knoflookpoeder
Paprikapoeder
Komijnpoeder
Olijfolie
Wortel
1
Kerstomaten
200 g
Munt
Gemengde sla
1 zakje
Koriander
1 bosje
Maïs
1 blikje
Appelazijn
Pepers
Zout
Tortilla's
4
Burrito met kip en een Mexicaanse salade
Dit is lekker comfort food uit het vuistje: een burrito gevuld met gemarineerde kip en een frisse Mexicaanse salade.Instructies
De gemarineerde kip
600 g kippendijen
1
Ontbeen de kippendijen. Snijd het vlees in twee.
0,5 l Yoghurt, 2 el currypasta, 0,5 limoenen, knoflookpoeder, paprikapoeder, komijnpoeder
2
Meng de yoghurt met currypasta en limoensap. Kruid met een snuif knoflookpoeder, paprikapoeder en komijnpoeder. Houd 5 eetlepels van de marinade apart.
3
Leg de kip 15 minuten in de yoghurtmarinade.
olijfolie
4
Verhit een grillpan. Vet ze in met olijfolie.
5
Verwarm de oven voor op 180 °C.
6
Neem de gemarineerde kip uit de yoghurt en bak ze aan twee kanten in de grillpan.
TIPJe kunt dit gerecht ook maken met kipfilet, maar kippendijen hebben meer smaak.
De salade
1 Wortel
7
Schil en rasp de wortel.
200 g kerstomaten
8
Halveer de kerstomaten.
Munt
9
Snipper de muntblaadjes.
1 zakje gemengde sla, 1 bosje koriander, 1 blikje maïs
10
Meng de sla met de geraspte wortel, de kerstomaten, de korianderblaadjes, de munt en de maïs.
appelazijn, pepers, zout
11
Doe er een scheutje appelazijn bij. Kruid met peper en zout.
12
Schep de apart gehouden yoghurtmarinade door de salade.
Afwerken en serveren
4 tortilla's
13
Warm de tortilla’s op in de voorverwarmde oven.
14
Vul de warme tortilla’s met de salade en de kip. Vouw eerst de boven- en de onderkant een paar centimeter naar binnen en vouw dan de zijkanten helemaal dicht.