dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Maïssoep met kip en chorizo (thumbnail)Maïssoep met kip en chorizo

Maïssoep met kip en chorizo

1u
20
-
2.4K
Recepten

Maïssoep met kip en chorizo

Soms kan een grote kom soep met een boterham het perfecte avondeten zijn. Deze dikke, romige maïssoep bijvoorbeeld met veel kruiden en met kip en chorizo als garnituur. Geen alledaagse smaken, maar wel iets om zeker een keer te proberen.
Maïssoep met kip en chorizo (thumbnail)Maïssoep met kip en chorizo

Maïssoep met kip en chorizo

1u
20
-
2.4K
Recepten

Maïssoep met kip en chorizo

Soms kan een grote kom soep met een boterham het perfecte avondeten zijn. Deze dikke, romige maïssoep bijvoorbeeld met veel kruiden en met kip en chorizo als garnituur. Geen alledaagse smaken, maar wel iets om zeker een keer te proberen.
Type gerechtSoep
Totale tijd1u
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes2.4K

Ingrediënten

4 personen
Groentebouillon
3 l
Olijfolie
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Bleekselder
0,5
Venkels
0,5
Aardappelen
3
Maïs
4 blikje
Rozemarijn
1 takje
Tijm
Laurier
4 blaadjes
Steranijs
1
Venkelpoeder
Kippenkruiden
Selderijzout
Cayennepeper
Paprikapoeder
Kipfilets
2
Chorizo
400 g
Zure room
200 g

Benodigdheden

Een elektrische staafmixer, een zeef

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

3 l groentebouillon
1
Verwarm de bouillon. Een recept om zelf bouillon te maken vind je hier.
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een soepketel.
2 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de olie.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Stoof ze mee aan.
0,5 bleekselder, 0,5 venkels
5
Snijd de bleekselder en de venkel in stukken en stoof ze mee.
3 aardappelen
6
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze ook in de soepketel.
4 blikje maïs
7
Doe er ¾ van de maïs bij en laat mee stoven.
1 takje rozemarijn, tijm, 4 blaadjes laurier
8
Bind de rozemarijn, tijm en laurier samen met keukentouw. Leg het bouquet garni in de soepketel.
1 Steranijs, venkelpoeder, kippenkruiden, selderijzout, cayennepeper, paprikapoeder
9
Giet er de warme bouillon bij en kruid met steranijs, venkelpoeder, kippenkruiden, selderzout, cayennepeper en paprikapoeder.
2 kipfilets
10
Leg de kipfilets in de soep en laat alles op een zacht vuur onder een deksel gaar worden.
400 g chorizo, olijfolie
11
Snijd de chorizo in plakjes of blokjes. Bak ze krokant in een pan met wat olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier maar hou de olie uit de pan bij.
12
Haal de kip uit de soep. Trek de filets in stukken.
13
Neem het bouquet garni en de steranijs uit de soep. Mix de soep en duw ze door een zeef.
200 g Zure room
14
Mix de zure room door de soep.
15
Doe de resterende maïs bij de soep als garnituur.
16
Leg de kip ook weer in de soep.
17
Serveer de soep met krokante chorizoblokjes en een lepeltje chorizo-olie.
1
Verwarm de bouillon. Een recept om zelf bouillon te maken vind je hier.
2
Verwarm een scheut olijfolie in een soepketel.

Instructies

3 l groentebouillon
1
Verwarm de bouillon. Een recept om zelf bouillon te maken vind je hier.
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een soepketel.
2 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de olie.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Stoof ze mee aan.
0,5 bleekselder, 0,5 venkels
5
Snijd de bleekselder en de venkel in stukken en stoof ze mee.
3 aardappelen
6
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze ook in de soepketel.
4 blikje maïs
7
Doe er ¾ van de maïs bij en laat mee stoven.
1 takje rozemarijn, tijm, 4 blaadjes laurier
8
Bind de rozemarijn, tijm en laurier samen met keukentouw. Leg het bouquet garni in de soepketel.
1 Steranijs, venkelpoeder, kippenkruiden, selderijzout, cayennepeper, paprikapoeder
9
Giet er de warme bouillon bij en kruid met steranijs, venkelpoeder, kippenkruiden, selderzout, cayennepeper en paprikapoeder.
2 kipfilets
10
Leg de kipfilets in de soep en laat alles op een zacht vuur onder een deksel gaar worden.
400 g chorizo, olijfolie
11
Snijd de chorizo in plakjes of blokjes. Bak ze krokant in een pan met wat olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier maar hou de olie uit de pan bij.
12
Haal de kip uit de soep. Trek de filets in stukken.
13
Neem het bouquet garni en de steranijs uit de soep. Mix de soep en duw ze door een zeef.
200 g Zure room
14
Mix de zure room door de soep.
15
Doe de resterende maïs bij de soep als garnituur.
16
Leg de kip ook weer in de soep.
17
Serveer de soep met krokante chorizoblokjes en een lepeltje chorizo-olie.
1
Verwarm de bouillon. Een recept om zelf bouillon te maken vind je hier.
2
Verwarm een scheut olijfolie in een soepketel.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Maïssoep met kip en chorizo (thumbnail)Maïssoep met kip en chorizo
4 personen
1u
Ingrediënten
Groentebouillon
3 l
Olijfolie
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Bleekselder
0,5
Venkels
0,5
Aardappelen
3
Maïs
4 blikje
Rozemarijn
1 takje
Tijm
Laurier
4 blaadjes
Steranijs
1
Venkelpoeder
Kippenkruiden
Selderijzout
Cayennepeper
Paprikapoeder
Kipfilets
2
Chorizo
400 g
Zure room
200 g

Maïssoep met kip en chorizo

Soms kan een grote kom soep met een boterham het perfecte avondeten zijn. Deze dikke, romige maïssoep bijvoorbeeld met veel kruiden en met kip en chorizo als garnituur. Geen alledaagse smaken, maar wel iets om zeker een keer te proberen.
Instructies
3 l groentebouillon
1
Verwarm de bouillon. Een recept om zelf bouillon te maken vind je hier.
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een soepketel.
2 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de olie.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Stoof ze mee aan.
0,5 bleekselder, 0,5 venkels
5
Snijd de bleekselder en de venkel in stukken en stoof ze mee.
3 aardappelen
6
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze ook in de soepketel.
4 blikje maïs
7
Doe er ¾ van de maïs bij en laat mee stoven.
1 takje rozemarijn, tijm, 4 blaadjes laurier
8
Bind de rozemarijn, tijm en laurier samen met keukentouw. Leg het bouquet garni in de soepketel.
1 Steranijs, venkelpoeder, kippenkruiden, selderijzout, cayennepeper, paprikapoeder
9
Giet er de warme bouillon bij en kruid met steranijs, venkelpoeder, kippenkruiden, selderzout, cayennepeper en paprikapoeder.
2 kipfilets
10
Leg de kipfilets in de soep en laat alles op een zacht vuur onder een deksel gaar worden.
400 g chorizo, olijfolie
11
Snijd de chorizo in plakjes of blokjes. Bak ze krokant in een pan met wat olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier maar hou de olie uit de pan bij.
12
Haal de kip uit de soep. Trek de filets in stukken.
13
Neem het bouquet garni en de steranijs uit de soep. Mix de soep en duw ze door een zeef.
200 g Zure room
14
Mix de zure room door de soep.
15
Doe de resterende maïs bij de soep als garnituur.
16
Leg de kip ook weer in de soep.
17
Serveer de soep met krokante chorizoblokjes en een lepeltje chorizo-olie.