Instructies
4 personen
3 l groentebouillon
1
Verwarm de bouillon. Een recept om zelf bouillon te maken vind je hier.
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een soepketel.
2 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de olie.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Stoof ze mee aan.
0,5 bleekselder, 0,5 venkels
5
Snijd de bleekselder en de venkel in stukken en stoof ze mee.
3 aardappelen
6
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze ook in de soepketel.
4 blikje maïs
7
Doe er ¾ van de maïs bij en laat mee stoven.
1 takje rozemarijn, tijm, 4 blaadjes laurier
8
Bind de rozemarijn, tijm en laurier samen met keukentouw. Leg het bouquet garni in de soepketel.
1 Steranijs, venkelpoeder, kippenkruiden, selderijzout, cayennepeper, paprikapoeder
9
Giet er de warme bouillon bij en kruid met steranijs, venkelpoeder, kippenkruiden, selderzout, cayennepeper en paprikapoeder.
2 kipfilets
10
Leg de kipfilets in de soep en laat alles op een zacht vuur onder een deksel gaar worden.
400 g chorizo, olijfolie
11
Snijd de chorizo in plakjes of blokjes. Bak ze krokant in een pan met wat olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier maar hou de olie uit de pan bij.
12
Haal de kip uit de soep. Trek de filets in stukken.
13
Neem het bouquet garni en de steranijs uit de soep. Mix de soep en duw ze door een zeef.
200 g Zure room
14
Mix de zure room door de soep.
15
Doe de resterende maïs bij de soep als garnituur.
16
Leg de kip ook weer in de soep.
17