Zalmkebab met tzatziki van rode biet
Zalmkebab met tzatziki van rode biet
Zalmkebab met tzatziki van rode biet
Zalmkebab met tzatziki van rode biet
Ingrediënten
4 personen
Komkommer
1
Andijvie
0,25
Rode kolen
0,13
Witte kolen
0,13
Griekse yoghurt
350 g
Rode bieten
0,5
Look
0,5 teentjes
Kappertjes
1 el
Augurken
6
Koriander
Munt
2 blaadje
Peper
Zout
Zalmfilets
600 g
Turken broeden
1
Honing
1 scheutje
Olijfolie
1 scheutje
Benodigdheden
Een chinese mandoline, een groenterasp, een schone keukendoek ongeparfumeerd gewassen of kort gekookt
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De verse groenten
1 komkommer, 0,25 Andijvie, 0,13 rode kolen, 0,13 Witte kolen
1
Spoel de losse bladeren van de andijvie. De blaadjes in het hart van de groente zijn de beste.
2
Snij de ongeschilde komkommer overlangs in lange kwarten. Verwijder de waterige zaadlijsten en snij het vruchtvlees in lange dunne reepjes.
3
Rasp de stukken rode en witte kool in fijne slierten. Gebruik een (Chinese) mandoline, of eventueel een groenterasp.
De tzatziki met rode biet
350 g Griekse yoghurt, 0,5 Rode bieten, 0,5 teentjes Look, 1 el kappertjes, 6 augurken, koriander, 2 blaadje Munt, peper, zout
4
Schil de rode biet en rasp het deel dat je nodig hebt fijn. Gebruik een fijne groenterasp.
5
Verzamel de geraspte biet in een schone keukendoek en wring er zoveel mogelijk vocht uit. Bewaar het bietensap! Doe de droge geraspte biet in een ruime schaal.
6
Schep de Griekse yoghurt erbij en rasp een beetje verse look in het mengsel. (Hou het bescheiden.)
7
Roer en schenk er een beetje bietensap bij, wanneer het mengsel té stevig is. Dit zorgt bovendien voor wat kleurig ‘pink’.
8
Hak de zure augurken en de kappertjes in fijne stukjes. Roer ze door de Barbie-roze tzatziki.
9
Spoel de verse kruiden en snij de blaadjes koriander en munt in fijne snippers. Roer ze door het flashy mengsel, proef en kruid de tzatziki met gemalen peper en wat zout.
De gebakken zalm
600 g zalmfilets, 1 Turken broeden, 1 scheutje honing, 1 scheutje olijfolie
10
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
11
Verhit een scheutje olijfolie in een pan op een matig vuur.
12
Bak de zalmfilet kort en krachtig, langs de beide zijden. Knijp een scheutje honing over de vis met een goudbruin korstje.
13
Schuif de pan in de hete oven gedurende 5 tot 10 minuten. (afhankelijk van de dikte van de zalmfilet)
14
Wrijf enkele kwarten van een Turks brood in met een beetje water en stop ze kort mee in de hete oven. In geen tijd zijn de broodjes superkrokant.
15
Druk de warme zalm aan, zodat de ‘lamellen’ van het visvlees loskomen. In de kern mag de zalm wat glazig zijn.
16
Snij de stukken brood open tot een envelop.
17
Lepel er een portie Barbie-tzatziki van rode biet in. Schik er wat krokante andijvie in, fijne komkommer, geraspte kool en tenslotte een portie gebakken zalm. Lepel er gerust nog wat roze tzatziki bovenop en val aan!
De verse groenten
1 komkommer, 0,25 Andijvie, 0,13 rode kolen, 0,13 Witte kolen
1
Spoel de losse bladeren van de andijvie. De blaadjes in het hart van de groente zijn de beste.
2
Snij de ongeschilde komkommer overlangs in lange kwarten. Verwijder de waterige zaadlijsten en snij het vruchtvlees in lange dunne reepjes.
3
Rasp de stukken rode en witte kool in fijne slierten. Gebruik een (Chinese) mandoline, of eventueel een groenterasp.
De tzatziki met rode biet
350 g Griekse yoghurt, 0,5 Rode bieten, 0,5 teentjes Look, 1 el kappertjes, 6 augurken, koriander, 2 blaadje Munt, peper, zout
4
Schil de rode biet en rasp het deel dat je nodig hebt fijn. Gebruik een fijne groenterasp.
5
Verzamel de geraspte biet in een schone keukendoek en wring er zoveel mogelijk vocht uit. Bewaar het bietensap! Doe de droge geraspte biet in een ruime schaal.
6
Schep de Griekse yoghurt erbij en rasp een beetje verse look in het mengsel. (Hou het bescheiden.)
7
Roer en schenk er een beetje bietensap bij, wanneer het mengsel té stevig is. Dit zorgt bovendien voor wat kleurig ‘pink’.
8
Hak de zure augurken en de kappertjes in fijne stukjes. Roer ze door de Barbie-roze tzatziki.
9
Spoel de verse kruiden en snij de blaadjes koriander en munt in fijne snippers. Roer ze door het flashy mengsel, proef en kruid de tzatziki met gemalen peper en wat zout.
De gebakken zalm
600 g zalmfilets, 1 Turken broeden, 1 scheutje honing, 1 scheutje olijfolie
10
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
11
Verhit een scheutje olijfolie in een pan op een matig vuur.
12
Bak de zalmfilet kort en krachtig, langs de beide zijden. Knijp een scheutje honing over de vis met een goudbruin korstje.
13
Schuif de pan in de hete oven gedurende 5 tot 10 minuten. (afhankelijk van de dikte van de zalmfilet)
14
Wrijf enkele kwarten van een Turks brood in met een beetje water en stop ze kort mee in de hete oven. In geen tijd zijn de broodjes superkrokant.
15
Druk de warme zalm aan, zodat de ‘lamellen’ van het visvlees loskomen. In de kern mag de zalm wat glazig zijn.
16
Snij de stukken brood open tot een envelop.
17
Lepel er een portie Barbie-tzatziki van rode biet in. Schik er wat krokante andijvie in, fijne komkommer, geraspte kool en tenslotte een portie gebakken zalm. Lepel er gerust nog wat roze tzatziki bovenop en val aan!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Komkommer
1
Andijvie
0,25
Rode kolen
0,13
Witte kolen
0,13
Griekse yoghurt
350 g
Rode bieten
0,5
Look
0,5 teentjes
Kappertjes
1 el
Augurken
6
Koriander
Munt
2 blaadje
Peper
Zout
Zalmfilets
600 g
Turken broeden
1
Honing
1 scheutje
Olijfolie
1 scheutje
Zalmkebab met tzatziki van rode biet
Vergeet even de klassieke kebab en vul een stuk Turks brood met een verrassende combinatie van gebakken zalm en een bijzondere versie van de Griekse tzatziki. Ik voeg rode biet toe aan de klassieke frisse mix van romige yoghurt en komkommer. De malse vis past perfect bij de aardse smaak van rode bieten. Iedereen die een beetje avontuurlijk durft te zijn, moet deze hap comfort food zeker uitproberen.Instructies
De verse groenten
1 komkommer, 0,25 Andijvie, 0,13 rode kolen, 0,13 Witte kolen
1
Spoel de losse bladeren van de andijvie. De blaadjes in het hart van de groente zijn de beste.
2
Snij de ongeschilde komkommer overlangs in lange kwarten. Verwijder de waterige zaadlijsten en snij het vruchtvlees in lange dunne reepjes.
3
Rasp de stukken rode en witte kool in fijne slierten. Gebruik een (Chinese) mandoline, of eventueel een groenterasp.
De tzatziki met rode biet
350 g Griekse yoghurt, 0,5 Rode bieten, 0,5 teentjes Look, 1 el kappertjes, 6 augurken, koriander, 2 blaadje Munt, peper, zout
4
Schil de rode biet en rasp het deel dat je nodig hebt fijn. Gebruik een fijne groenterasp.
5
Verzamel de geraspte biet in een schone keukendoek en wring er zoveel mogelijk vocht uit. Bewaar het bietensap! Doe de droge geraspte biet in een ruime schaal.
6
Schep de Griekse yoghurt erbij en rasp een beetje verse look in het mengsel. (Hou het bescheiden.)
7
Roer en schenk er een beetje bietensap bij, wanneer het mengsel té stevig is. Dit zorgt bovendien voor wat kleurig ‘pink’.
8
Hak de zure augurken en de kappertjes in fijne stukjes. Roer ze door de Barbie-roze tzatziki.
9
Spoel de verse kruiden en snij de blaadjes koriander en munt in fijne snippers. Roer ze door het flashy mengsel, proef en kruid de tzatziki met gemalen peper en wat zout.
De gebakken zalm
600 g zalmfilets, 1 Turken broeden, 1 scheutje honing, 1 scheutje olijfolie
10
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
11
Verhit een scheutje olijfolie in een pan op een matig vuur.
12
Bak de zalmfilet kort en krachtig, langs de beide zijden. Knijp een scheutje honing over de vis met een goudbruin korstje.
13
Schuif de pan in de hete oven gedurende 5 tot 10 minuten. (afhankelijk van de dikte van de zalmfilet)
14
Wrijf enkele kwarten van een Turks brood in met een beetje water en stop ze kort mee in de hete oven. In geen tijd zijn de broodjes superkrokant.
15
Druk de warme zalm aan, zodat de ‘lamellen’ van het visvlees loskomen. In de kern mag de zalm wat glazig zijn.
16
Snij de stukken brood open tot een envelop.
17
Lepel er een portie Barbie-tzatziki van rode biet in. Schik er wat krokante andijvie in, fijne komkommer, geraspte kool en tenslotte een portie gebakken zalm. Lepel er gerust nog wat roze tzatziki bovenop en val aan!