Gebakken kalfslever met spruitjesstoemp
Gebakken kalfslever met spruitjesstoemp
Gebakken kalfslever met spruitjesstoemp
Gebakken kalfslever met spruitjesstoemp
Ingrediënten
4 personen
Zachtkokende aardappelen
600 g
Zout
3 snuifjes
Spruiten
600 g
Boter
2 een klont
Kalfslever
600 g
Peper
2 snuifjes
Bloem
5 el
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Gezouten spek
200 g
Tijm
Rozemarijn
1 takje
Laurierblaadje
1
Kruidnagel
1
Mosterd
1 el
Umamisaus
Bruine suiker
1 el
Azijn
1 scheutje
Room
0,1 l
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Nootmuskaat
1 snuifje
Benodigdheden
Pureestamper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
600 g zachtkokende aardappelen, 1 snuifje zout
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in een pot gezouten water.
600 g spruiten
2
Spoel de spruitjes, snijd ze grof en laat ze meekoken met de aardappelen.
1 een klont boter
3
Zet een grote pan op het vuur en laat er een flinke klont boter in smelten.
600 g kalfslever, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper, 4 el bloem
4
Kruid de lever met peper en zout, haal ze door de bloem en bak aan beide kanten goudbruin.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
5
Pel de sjalot en de look. Snijd de sjalot fijn en plet de look.
6
Haal de gebakken lever uit de pan en hou ze even apart.
200 g Gezouten spek, 1 el bloem
7
Snijd het spek in reepjes en bak ze krokant in dezelfde pan. Voeg er de sjalot en de look aan toe. Strooi er de bloem over en laat even bakken.
tijm, 1 takje rozemarijn, 1 laurierblaadje, 1 kruidnagel, 1 el mosterd, umamisaus
8
Voeg de tijm, de rozemarijn en de laurier toe, gevolgd door de kruidnagel. Voeg de mosterd en het water eraan toe en breng op smaak met umamisaus.
TIPJe kan ook een half blokje vleesbouillon gebruiken ter vervanging van de umamisaus.
1 el bruine suiker, 1 scheutje azijn, 0,1 l Room
9
Breng de saus aan de kook en voeg er de bruine suiker, de azijn en de room aan toe. Laat de saus nog even op een zacht vuur pruttelen.
1 een klont boter, 1 eierdooier, 1 scheutje melk, 1 snuifje nootmuskaat, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper
10
Giet de aardappelen en de spruitjes af en stamp ze fijn met een pureestamper. Voeg er de boter, de dooier en een scheut melk aan toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
11
Leg de gebakken lever nog even in de hete saus en serveer.
600 g zachtkokende aardappelen, 1 snuifje zout
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in een pot gezouten water.
600 g spruiten
2
Spoel de spruitjes, snijd ze grof en laat ze meekoken met de aardappelen.
1 een klont boter
3
Zet een grote pan op het vuur en laat er een flinke klont boter in smelten.
600 g kalfslever, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper, 4 el bloem
4
Kruid de lever met peper en zout, haal ze door de bloem en bak aan beide kanten goudbruin.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
5
Pel de sjalot en de look. Snijd de sjalot fijn en plet de look.
6
Haal de gebakken lever uit de pan en hou ze even apart.
200 g Gezouten spek, 1 el bloem
7
Snijd het spek in reepjes en bak ze krokant in dezelfde pan. Voeg er de sjalot en de look aan toe. Strooi er de bloem over en laat even bakken.
tijm, 1 takje rozemarijn, 1 laurierblaadje, 1 kruidnagel, 1 el mosterd, umamisaus
8
Voeg de tijm, de rozemarijn en de laurier toe, gevolgd door de kruidnagel. Voeg de mosterd en het water eraan toe en breng op smaak met umamisaus.
TIPJe kan ook een half blokje vleesbouillon gebruiken ter vervanging van de umamisaus.
1 el bruine suiker, 1 scheutje azijn, 0,1 l Room
9
Breng de saus aan de kook en voeg er de bruine suiker, de azijn en de room aan toe. Laat de saus nog even op een zacht vuur pruttelen.
1 een klont boter, 1 eierdooier, 1 scheutje melk, 1 snuifje nootmuskaat, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper
10
Giet de aardappelen en de spruitjes af en stamp ze fijn met een pureestamper. Voeg er de boter, de dooier en een scheut melk aan toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
11
Leg de gebakken lever nog even in de hete saus en serveer.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Zachtkokende aardappelen
600 g
Zout
3 snuifjes
Spruiten
600 g
Boter
2 een klont
Kalfslever
600 g
Peper
2 snuifjes
Bloem
5 el
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Gezouten spek
200 g
Tijm
Rozemarijn
1 takje
Laurierblaadje
1
Kruidnagel
1
Mosterd
1 el
Umamisaus
Bruine suiker
1 el
Azijn
1 scheutje
Room
0,1 l
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Nootmuskaat
1 snuifje
Gebakken kalfslever met spruitjesstoemp
Jeroen maakt al eens graag klassieke, Vlaamse kost. In dit geval gaat hij aan de slag met kalfslever, spruitjes en een saus met gebakken spekjes. De liefhebbers van degelijke Dagelijkse kost zullen dit zeker weten te smaken!Instructies
600 g zachtkokende aardappelen, 1 snuifje zout
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in een pot gezouten water.
600 g spruiten
2
Spoel de spruitjes, snijd ze grof en laat ze meekoken met de aardappelen.
1 een klont boter
3
Zet een grote pan op het vuur en laat er een flinke klont boter in smelten.
600 g kalfslever, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper, 4 el bloem
4
Kruid de lever met peper en zout, haal ze door de bloem en bak aan beide kanten goudbruin.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
5
Pel de sjalot en de look. Snijd de sjalot fijn en plet de look.
6
Haal de gebakken lever uit de pan en hou ze even apart.
200 g Gezouten spek, 1 el bloem
7
Snijd het spek in reepjes en bak ze krokant in dezelfde pan. Voeg er de sjalot en de look aan toe. Strooi er de bloem over en laat even bakken.
tijm, 1 takje rozemarijn, 1 laurierblaadje, 1 kruidnagel, 1 el mosterd, umamisaus
8
Voeg de tijm, de rozemarijn en de laurier toe, gevolgd door de kruidnagel. Voeg de mosterd en het water eraan toe en breng op smaak met umamisaus.
TIPJe kan ook een half blokje vleesbouillon gebruiken ter vervanging van de umamisaus.
1 el bruine suiker, 1 scheutje azijn, 0,1 l Room
9
Breng de saus aan de kook en voeg er de bruine suiker, de azijn en de room aan toe. Laat de saus nog even op een zacht vuur pruttelen.
1 een klont boter, 1 eierdooier, 1 scheutje melk, 1 snuifje nootmuskaat, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper
10
Giet de aardappelen en de spruitjes af en stamp ze fijn met een pureestamper. Voeg er de boter, de dooier en een scheut melk aan toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
11
Leg de gebakken lever nog even in de hete saus en serveer.