Instructies
4 personen
600 g zachtkokende aardappelen, 1 snuifje zout
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in een pot gezouten water.
600 g spruiten
2
Spoel de spruitjes, snijd ze grof en laat ze meekoken met de aardappelen.
1 een klont boter
3
Zet een grote pan op het vuur en laat er een flinke klont boter in smelten.
600 g kalfslever, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper, 4 el bloem
4
Kruid de lever met peper en zout, haal ze door de bloem en bak aan beide kanten goudbruin.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
5
Pel de sjalot en de look. Snijd de sjalot fijn en plet de look.
6
Haal de gebakken lever uit de pan en hou ze even apart.
200 g Gezouten spek, 1 el bloem
7
Snijd het spek in reepjes en bak ze krokant in dezelfde pan. Voeg er de sjalot en de look aan toe. Strooi er de bloem over en laat even bakken.
tijm, 1 takje rozemarijn, 1 laurierblaadje, 1 kruidnagel, 1 el mosterd, umamisaus
8
Voeg de tijm, de rozemarijn en de laurier toe, gevolgd door de kruidnagel. Voeg de mosterd en het water eraan toe en breng op smaak met umamisaus.
TIPJe kan ook een half blokje vleesbouillon gebruiken ter vervanging van de umamisaus.
1 el bruine suiker, 1 scheutje azijn, 0,1 l Room
9
Breng de saus aan de kook en voeg er de bruine suiker, de azijn en de room aan toe. Laat de saus nog even op een zacht vuur pruttelen.
1 een klont boter, 1 eierdooier, 1 scheutje melk, 1 snuifje nootmuskaat, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper
10
Giet de aardappelen en de spruitjes af en stamp ze fijn met een pureestamper. Voeg er de boter, de dooier en een scheut melk aan toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
11