dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Uiensoep met spek en bruin brood (thumbnail)Uiensoep met spek en bruin brood

Uiensoep met spek en bruin brood

30m
12
-
2.9K
Recepten

Uiensoep met spek en bruin brood

Een grote kom uiensoep met spek en kaas en een flinke bruine boterham: meer heb je niet nodig om een koude dag door te komen. De soep krijgt extra veel smaak door de Oxo die Jeroen eraan toevoegt.
Uiensoep met spek en bruin brood (thumbnail)Uiensoep met spek en bruin brood

Uiensoep met spek en bruin brood

30m
12
-
2.9K
Recepten

Uiensoep met spek en bruin brood

Een grote kom uiensoep met spek en kaas en een flinke bruine boterham: meer heb je niet nodig om een koude dag door te komen. De soep krijgt extra veel smaak door de Oxo die Jeroen eraan toevoegt.
Type gerechtSoep
Totale tijd30m
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes2.9K

Ingrediënten

4 personen
Groentebouillon
3 l
Boter
Gerookt spek
400 g
Ajuinen
1.000 g
Tijm
Rozemarijn
1 takje
Laurier
3 blaadjes
Oxo
1 scheutje
Peper
Zout
Gemalen kaas
100 g
Bruin brood
1
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf groentebouillon te maken vind je hier. Je kunt voor dit recept ook water gebruiken.
boter
2
Smelt een klont boter in een soepketel.
400 g gerookt spek
3
Snijd de zwoerd van het spek. Snijd het spek in blokjes. Bak de spekblokjes in de boter.
TIPJe kunt de zwoerd mee laten garen in de soep voor nog meer smaak.
1.000 g ajuinen
4
Pel de uien en snijd ze in reepjes.
5
Doe de uien bij het spek en laat mee bakken.
tijm, 1 takje rozemarijn, 3 blaadjes laurier
6
Rits de blaadjes van de tijm en de rozemarijn en hak ze wat fijner. Doe de tijm, rozemarijn en laurier bij de uien.
1 scheutje Oxo, peper, zout
7
Giet de warme bouillon (of het water) bij de uien. Voeg er een scheutje Oxo aan toe. Kruid met peper en zout. Let op, want de Oxo is ook al zout.
8
Laat de soep 20 tot 30 minuten garen onder een deksel op een zacht vuur.
100 g gemalen kaas, 1 bruin brood
9
Serveer de soep met gemalen kaas en bruin brood.
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf groentebouillon te maken vind je hier. Je kunt voor dit recept ook water gebruiken.
2
Smelt een klont boter in een soepketel.

Instructies

3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf groentebouillon te maken vind je hier. Je kunt voor dit recept ook water gebruiken.
boter
2
Smelt een klont boter in een soepketel.
400 g gerookt spek
3
Snijd de zwoerd van het spek. Snijd het spek in blokjes. Bak de spekblokjes in de boter.
TIPJe kunt de zwoerd mee laten garen in de soep voor nog meer smaak.
1.000 g ajuinen
4
Pel de uien en snijd ze in reepjes.
5
Doe de uien bij het spek en laat mee bakken.
tijm, 1 takje rozemarijn, 3 blaadjes laurier
6
Rits de blaadjes van de tijm en de rozemarijn en hak ze wat fijner. Doe de tijm, rozemarijn en laurier bij de uien.
1 scheutje Oxo, peper, zout
7
Giet de warme bouillon (of het water) bij de uien. Voeg er een scheutje Oxo aan toe. Kruid met peper en zout. Let op, want de Oxo is ook al zout.
8
Laat de soep 20 tot 30 minuten garen onder een deksel op een zacht vuur.
100 g gemalen kaas, 1 bruin brood
9
Serveer de soep met gemalen kaas en bruin brood.
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf groentebouillon te maken vind je hier. Je kunt voor dit recept ook water gebruiken.
2
Smelt een klont boter in een soepketel.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Uiensoep met spek en bruin brood (thumbnail)Uiensoep met spek en bruin brood
4 personen
30m
Ingrediënten
Groentebouillon
3 l
Boter
Gerookt spek
400 g
Ajuinen
1.000 g
Tijm
Rozemarijn
1 takje
Laurier
3 blaadjes
Oxo
1 scheutje
Peper
Zout
Gemalen kaas
100 g
Bruin brood
1

Uiensoep met spek en bruin brood

Een grote kom uiensoep met spek en kaas en een flinke bruine boterham: meer heb je niet nodig om een koude dag door te komen. De soep krijgt extra veel smaak door de Oxo die Jeroen eraan toevoegt.
Instructies
3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf groentebouillon te maken vind je hier. Je kunt voor dit recept ook water gebruiken.
boter
2
Smelt een klont boter in een soepketel.
400 g gerookt spek
3
Snijd de zwoerd van het spek. Snijd het spek in blokjes. Bak de spekblokjes in de boter.
TIPJe kunt de zwoerd mee laten garen in de soep voor nog meer smaak.
1.000 g ajuinen
4
Pel de uien en snijd ze in reepjes.
5
Doe de uien bij het spek en laat mee bakken.
tijm, 1 takje rozemarijn, 3 blaadjes laurier
6
Rits de blaadjes van de tijm en de rozemarijn en hak ze wat fijner. Doe de tijm, rozemarijn en laurier bij de uien.
1 scheutje Oxo, peper, zout
7
Giet de warme bouillon (of het water) bij de uien. Voeg er een scheutje Oxo aan toe. Kruid met peper en zout. Let op, want de Oxo is ook al zout.
8
Laat de soep 20 tot 30 minuten garen onder een deksel op een zacht vuur.
100 g gemalen kaas, 1 bruin brood
9
Serveer de soep met gemalen kaas en bruin brood.