Witte bonen/witloofsoep met walnotengremolata
Witte bonen/witloofsoep met walnotengremolata
Witte bonen/witloofsoep met walnotengremolata
Witte bonen/witloofsoep met walnotengremolata
Ingrediënten
4 personen
Witte bonen
400 g
Groentebouillon
3 l
Selder
4 stengels
Prei
2 stengels
Boter
Ajuinen
3
Look
4 teentjes
Witloof
8 stronken
Witloof
3 pijl
Tijm
Laurier
Platte peterselie
Platte peterselie
0,5 bosjes
Peper
Zout
Citroenen
2
Walnoten
100 g
Mascarpone
1 el
Sherry
1 scheutje
Benodigdheden
Staafmixer, een zeef, een elektrische staafmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
400 g Witte bonen
1
Ga je aan de slag met droge witte bonen? Laat ze eerst een nacht weken in koud water.
3 l groentebouillon
2
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
4 stengels selder, 2 stengels prei
3
Snijd het groen van de prei. Voor dit recept werken we enkel met het witte deel. Was de prei en de stengels selder.
boter
4
Smelt een klontje boter in een grote soepketel.
3 ajuinen
5
Pel de uien en snijd ze grof. Snijd ook de prei en selder in grove stukken. Stoof alle groenten in de boter. Roer regelmatig, zodat de groenten niet kleuren.
3 teentjes Look
6
Kneus en pel de knoflook. Gooi de teentjes mee in de soepketel.
8 stronken witloof
7
Snijd de stronken witloof in stukjes en doe ze bij de rest van de groenten.
8
Giet er de warme groentebouillon bij. Staan de groenten nog niet voldoende onder, voeg dan nog wat water toe (en eventueel een bouillonblokje voor de smaak).
9
Giet de geweekte witte bonen door een zeef en doe ze bij de gestoofde soepgroenten.
tijm, laurier, platte peterselie
10
Verzamel een flinke portie kruiden om er een bouquet garni van te maken. Bind de laurier, de tijm, en de peterselie stevig vast. Gebruik voldoende touw, zodat de kruiden enkel smaak afgeven, en geen taaie blaadjes verliezen. Leg de kruidentuil in de soepketel.
peper, zout
11
Kruid met peper en zout. Laat de soep ongeveer 2 uur pruttelen op een zacht vuur.
De gremolata
0,5 bosjes platte peterselie
12
Spoel de platte peterselie en hak hem fijn.
1 teentje Look
13
Kneus en pel de knoflook. Rasp de teen bij de peterselie.
2 citroenen
14
Rasp ook de schil van de citroenen en doe de zeste bij de peterselie.
100 g Walnoten
15
Hak de walnoten fijn. Meng alles goed onder elkaar.
Afwerken en serveren
16
Vis het bouquet garni uit de soep. Mix de soep glad met de staafmixer.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 el mascarpone
17
Mix de mascarpone door de soep.
3 pijl witloof
18
Snijd de extra witloofpijltjes zeer fijn in julienne. Leg de snippers onderaan een grote soepterrine.
1 scheutje sherry
19
Besprenkel met een scheutje sherry.
20
Schep de soep met een grote pollepel in de soepterrine. Werk af met de walnotengremolata.
400 g Witte bonen
1
Ga je aan de slag met droge witte bonen? Laat ze eerst een nacht weken in koud water.
3 l groentebouillon
2
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
4 stengels selder, 2 stengels prei
3
Snijd het groen van de prei. Voor dit recept werken we enkel met het witte deel. Was de prei en de stengels selder.
boter
4
Smelt een klontje boter in een grote soepketel.
3 ajuinen
5
Pel de uien en snijd ze grof. Snijd ook de prei en selder in grove stukken. Stoof alle groenten in de boter. Roer regelmatig, zodat de groenten niet kleuren.
3 teentjes Look
6
Kneus en pel de knoflook. Gooi de teentjes mee in de soepketel.
8 stronken witloof
7
Snijd de stronken witloof in stukjes en doe ze bij de rest van de groenten.
8
Giet er de warme groentebouillon bij. Staan de groenten nog niet voldoende onder, voeg dan nog wat water toe (en eventueel een bouillonblokje voor de smaak).
9
Giet de geweekte witte bonen door een zeef en doe ze bij de gestoofde soepgroenten.
tijm, laurier, platte peterselie
10
Verzamel een flinke portie kruiden om er een bouquet garni van te maken. Bind de laurier, de tijm, en de peterselie stevig vast. Gebruik voldoende touw, zodat de kruiden enkel smaak afgeven, en geen taaie blaadjes verliezen. Leg de kruidentuil in de soepketel.
peper, zout
11
Kruid met peper en zout. Laat de soep ongeveer 2 uur pruttelen op een zacht vuur.
De gremolata
0,5 bosjes platte peterselie
12
Spoel de platte peterselie en hak hem fijn.
1 teentje Look
13
Kneus en pel de knoflook. Rasp de teen bij de peterselie.
2 citroenen
14
Rasp ook de schil van de citroenen en doe de zeste bij de peterselie.
100 g Walnoten
15
Hak de walnoten fijn. Meng alles goed onder elkaar.
Afwerken en serveren
16
Vis het bouquet garni uit de soep. Mix de soep glad met de staafmixer.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 el mascarpone
17
Mix de mascarpone door de soep.
3 pijl witloof
18
Snijd de extra witloofpijltjes zeer fijn in julienne. Leg de snippers onderaan een grote soepterrine.
1 scheutje sherry
19
Besprenkel met een scheutje sherry.
20
Schep de soep met een grote pollepel in de soepterrine. Werk af met de walnotengremolata.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
3u
Ingrediënten
Witte bonen
400 g
Groentebouillon
3 l
Selder
4 stengels
Prei
2 stengels
Boter
Ajuinen
3
Look
4 teentjes
Witloof
8 stronken
Witloof
3 pijl
Tijm
Laurier
Platte peterselie
Platte peterselie
0,5 bosjes
Peper
Zout
Citroenen
2
Walnoten
100 g
Mascarpone
1 el
Sherry
1 scheutje
Witte bonen/witloofsoep met walnotengremolata
Het belangrijkste ingrediënt voor soep? Tijd! Deze witte soep zit boordevol lekkers en werk je af met een gremolata van walnoten.Instructies
400 g Witte bonen
1
Ga je aan de slag met droge witte bonen? Laat ze eerst een nacht weken in koud water.
3 l groentebouillon
2
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
4 stengels selder, 2 stengels prei
3
Snijd het groen van de prei. Voor dit recept werken we enkel met het witte deel. Was de prei en de stengels selder.
boter
4
Smelt een klontje boter in een grote soepketel.
3 ajuinen
5
Pel de uien en snijd ze grof. Snijd ook de prei en selder in grove stukken. Stoof alle groenten in de boter. Roer regelmatig, zodat de groenten niet kleuren.
3 teentjes Look
6
Kneus en pel de knoflook. Gooi de teentjes mee in de soepketel.
8 stronken witloof
7
Snijd de stronken witloof in stukjes en doe ze bij de rest van de groenten.
8
Giet er de warme groentebouillon bij. Staan de groenten nog niet voldoende onder, voeg dan nog wat water toe (en eventueel een bouillonblokje voor de smaak).
9
Giet de geweekte witte bonen door een zeef en doe ze bij de gestoofde soepgroenten.
tijm, laurier, platte peterselie
10
Verzamel een flinke portie kruiden om er een bouquet garni van te maken. Bind de laurier, de tijm, en de peterselie stevig vast. Gebruik voldoende touw, zodat de kruiden enkel smaak afgeven, en geen taaie blaadjes verliezen. Leg de kruidentuil in de soepketel.
peper, zout
11
Kruid met peper en zout. Laat de soep ongeveer 2 uur pruttelen op een zacht vuur.
De gremolata
0,5 bosjes platte peterselie
12
Spoel de platte peterselie en hak hem fijn.
1 teentje Look
13
Kneus en pel de knoflook. Rasp de teen bij de peterselie.
2 citroenen
14
Rasp ook de schil van de citroenen en doe de zeste bij de peterselie.
100 g Walnoten
15
Hak de walnoten fijn. Meng alles goed onder elkaar.
Afwerken en serveren
16
Vis het bouquet garni uit de soep. Mix de soep glad met de staafmixer.
1 el mascarpone
17
Mix de mascarpone door de soep.
3 pijl witloof
18
Snijd de extra witloofpijltjes zeer fijn in julienne. Leg de snippers onderaan een grote soepterrine.
1 scheutje sherry
19
Besprenkel met een scheutje sherry.
20
Schep de soep met een grote pollepel in de soepterrine. Werk af met de walnotengremolata.