dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
English breakfast dog en havermoutpap met abrikoos en noten (thumbnail)English breakfast dog en havermoutpap met abrikoos en noten

English breakfast dog en havermoutpap met abrikoos en noten

45m
21
-
4.9K
Recepten

English breakfast dog en havermoutpap met abrikoos en noten

Uitgebreid ontbijten op de 2e kerstdag is altijd een goed idee. Jeroen serveert al het lekkers van een typische English breakfast tussen een broodje. Dat broodje serveert hij met een zoete porridge of havermoutpap en fijngehakte gedroogde abrikozen en noten. Een aanrader voor de volgende brunch.
English breakfast dog en havermoutpap met abrikoos en noten (thumbnail)English breakfast dog en havermoutpap met abrikoos en noten

English breakfast dog en havermoutpap met abrikoos en noten

45m
21
-
4.9K
Recepten

English breakfast dog en havermoutpap met abrikoos en noten

Uitgebreid ontbijten op de 2e kerstdag is altijd een goed idee. Jeroen serveert al het lekkers van een typische English breakfast tussen een broodje. Dat broodje serveert hij met een zoete porridge of havermoutpap en fijngehakte gedroogde abrikozen en noten. Een aanrader voor de volgende brunch.
Type gerechtOntbijt
Totale tijd45m
Ingrediënten21
Beoordeling-
Aantal likes4.9K

Ingrediënten

4 personen
Olijfolie
Olijfolie
1 een likje
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Tomatenpuree
1 een flinke eetlepel
Kristalsuiker
1 snuifje
Appelazijn
1 een flinke eetlepel
Tomaten passata
3 el
Witte bonen
1 blik
Tabasco
Zout
1 snuifje
Zout
Ontbijtspek
8 sneetjes
Havermout
1
Melk
2
Melk
1 scheutje
Bananen
2
Eieren
4
Peper
Boter
1 een klontje
Gedroogde abrikozen
120 g
Notenmix
120 g
Knackworsten
8
Piccolo's
8
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 180°C.
olijfolie
2
Zet een pannetje met olijfolie op het vuur.
1 Sjalotten
3
Snijd de sjalot fijn en stoof ze aan in de hete vetstof.
1 teentje Look
4
Pel en plet een teentje look en voeg ze toe aan de stovende sjalot.
1 een flinke eetlepel Tomatenpuree, 1 snuifje kristalsuiker, 1 een flinke eetlepel appelazijn, 3 el Tomaten passata
5
Meng er de tomatenpuree, de suiker, de appelazijn, de passata en een scheut water onder.
1 blik Witte bonen
6
Spoel de boontjes af en voeg ze toe aan de saus.
tabasco, 1 snuifje zout
7
Breng de saus verder op smaak met enkele druppels tabasco en een snuifje zout. Laat ze vervolgens even pruttelen op een zacht vuur.
8 sneetjes ontbijtspek
8
Leg het ontbijtspek in een ovenschaal en laat ze gedurende 10 - 15 minuten garen in de voorverwarmde oven.
1 havermout, 2 melk
9
Doe de havermout in een pannetje en voeg er dubbel zoveel melk aan toe.
2 bananen
10
Snijd de bananen in stukken en voeg met het kaneelstokje toe aan de havermout.
11
Breng het geheel aan de kook en laat sudderen tot je een pap bekomt.
4 eieren, 1 scheutje melk, peper, zout
12
Kluts de eieren met een scheut melk, peper en zout.
1 een klontje boter
13
Zet een pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten. Bak een roerei van het mengsel.
14
Laat het spek uitlekken op een vel keukenpapier.
120 g Gedroogde abrikozen, 120 g notenmix
15
Snijd de gedroogde abrikozen en de notenmix grof.
8 knackworsten, 1 een likje olijfolie
16
Laat een grillpan heet worden op het vuur. Bak er vervolgens de worsten in en giet er een scheutje olijfolie over.
17
Doe wat van de porridge (havermout) in een kommetje. Werk af met de grof gesneden gedroogde abrikozen en notenmix bovenop.
8 piccolo's
18
Snijd een piccolo open en leg er wat van het roerei in, gevolgd door een gegrilde worst, de bonen in tomatensaus en enkele reepjes gebakken spek.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Zet een pannetje met olijfolie op het vuur.

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 180°C.
olijfolie
2
Zet een pannetje met olijfolie op het vuur.
1 Sjalotten
3
Snijd de sjalot fijn en stoof ze aan in de hete vetstof.
1 teentje Look
4
Pel en plet een teentje look en voeg ze toe aan de stovende sjalot.
1 een flinke eetlepel Tomatenpuree, 1 snuifje kristalsuiker, 1 een flinke eetlepel appelazijn, 3 el Tomaten passata
5
Meng er de tomatenpuree, de suiker, de appelazijn, de passata en een scheut water onder.
1 blik Witte bonen
6
Spoel de boontjes af en voeg ze toe aan de saus.
tabasco, 1 snuifje zout
7
Breng de saus verder op smaak met enkele druppels tabasco en een snuifje zout. Laat ze vervolgens even pruttelen op een zacht vuur.
8 sneetjes ontbijtspek
8
Leg het ontbijtspek in een ovenschaal en laat ze gedurende 10 - 15 minuten garen in de voorverwarmde oven.
1 havermout, 2 melk
9
Doe de havermout in een pannetje en voeg er dubbel zoveel melk aan toe.
2 bananen
10
Snijd de bananen in stukken en voeg met het kaneelstokje toe aan de havermout.
11
Breng het geheel aan de kook en laat sudderen tot je een pap bekomt.
4 eieren, 1 scheutje melk, peper, zout
12
Kluts de eieren met een scheut melk, peper en zout.
1 een klontje boter
13
Zet een pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten. Bak een roerei van het mengsel.
14
Laat het spek uitlekken op een vel keukenpapier.
120 g Gedroogde abrikozen, 120 g notenmix
15
Snijd de gedroogde abrikozen en de notenmix grof.
8 knackworsten, 1 een likje olijfolie
16
Laat een grillpan heet worden op het vuur. Bak er vervolgens de worsten in en giet er een scheutje olijfolie over.
17
Doe wat van de porridge (havermout) in een kommetje. Werk af met de grof gesneden gedroogde abrikozen en notenmix bovenop.
8 piccolo's
18
Snijd een piccolo open en leg er wat van het roerei in, gevolgd door een gegrilde worst, de bonen in tomatensaus en enkele reepjes gebakken spek.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Zet een pannetje met olijfolie op het vuur.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
English breakfast dog en havermoutpap met abrikoos en noten (thumbnail)English breakfast dog en havermoutpap met abrikoos en noten
4 personen
45m
Ingrediënten
Olijfolie
Olijfolie
1 een likje
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Tomatenpuree
1 een flinke eetlepel
Kristalsuiker
1 snuifje
Appelazijn
1 een flinke eetlepel
Tomaten passata
3 el
Witte bonen
1 blik
Tabasco
Zout
1 snuifje
Zout
Ontbijtspek
8 sneetjes
Havermout
1
Melk
2
Melk
1 scheutje
Bananen
2
Eieren
4
Peper
Boter
1 een klontje
Gedroogde abrikozen
120 g
Notenmix
120 g
Knackworsten
8
Piccolo's
8

English breakfast dog en havermoutpap met abrikoos en noten

Uitgebreid ontbijten op de 2e kerstdag is altijd een goed idee. Jeroen serveert al het lekkers van een typische English breakfast tussen een broodje. Dat broodje serveert hij met een zoete porridge of havermoutpap en fijngehakte gedroogde abrikozen en noten. Een aanrader voor de volgende brunch.
Instructies
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
olijfolie
2
Zet een pannetje met olijfolie op het vuur.
1 Sjalotten
3
Snijd de sjalot fijn en stoof ze aan in de hete vetstof.
1 teentje Look
4
Pel en plet een teentje look en voeg ze toe aan de stovende sjalot.
1 een flinke eetlepel Tomatenpuree, 1 snuifje kristalsuiker, 1 een flinke eetlepel appelazijn, 3 el Tomaten passata
5
Meng er de tomatenpuree, de suiker, de appelazijn, de passata en een scheut water onder.
1 blik Witte bonen
6
Spoel de boontjes af en voeg ze toe aan de saus.
tabasco, 1 snuifje zout
7
Breng de saus verder op smaak met enkele druppels tabasco en een snuifje zout. Laat ze vervolgens even pruttelen op een zacht vuur.
8 sneetjes ontbijtspek
8
Leg het ontbijtspek in een ovenschaal en laat ze gedurende 10 - 15 minuten garen in de voorverwarmde oven.
1 havermout, 2 melk
9
Doe de havermout in een pannetje en voeg er dubbel zoveel melk aan toe.
2 bananen
10
Snijd de bananen in stukken en voeg met het kaneelstokje toe aan de havermout.
11
Breng het geheel aan de kook en laat sudderen tot je een pap bekomt.
4 eieren, 1 scheutje melk, peper, zout
12
Kluts de eieren met een scheut melk, peper en zout.
1 een klontje boter
13
Zet een pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten. Bak een roerei van het mengsel.
14
Laat het spek uitlekken op een vel keukenpapier.
120 g Gedroogde abrikozen, 120 g notenmix
15
Snijd de gedroogde abrikozen en de notenmix grof.
8 knackworsten, 1 een likje olijfolie
16
Laat een grillpan heet worden op het vuur. Bak er vervolgens de worsten in en giet er een scheutje olijfolie over.
17
Doe wat van de porridge (havermout) in een kommetje. Werk af met de grof gesneden gedroogde abrikozen en notenmix bovenop.
8 piccolo's
18
Snijd een piccolo open en leg er wat van het roerei in, gevolgd door een gegrilde worst, de bonen in tomatensaus en enkele reepjes gebakken spek.