Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor op 180°C.

olijfolie
2

Zet een pannetje met olijfolie op het vuur.

1 Sjalotten
3

Snijd de sjalot fijn en stoof ze aan in de hete vetstof.

1 teentje Look
4

Pel en plet een teentje look en voeg ze toe aan de stovende sjalot.

1 een flinke eetlepel Tomatenpuree, 1 snuifje kristalsuiker, 1 een flinke eetlepel appelazijn, 3 el Tomaten passata
5

Meng er de tomatenpuree, de suiker, de appelazijn, de passata en een scheut water onder.

1 blik Witte bonen
6

Spoel de boontjes af en voeg ze toe aan de saus.

tabasco, 1 snuifje zout
7

Breng de saus verder op smaak met enkele druppels tabasco en een snuifje zout. Laat ze vervolgens even pruttelen op een zacht vuur.

8 sneetjes ontbijtspek
8

Leg het ontbijtspek in een ovenschaal en laat ze gedurende 10 - 15 minuten garen in de voorverwarmde oven.

1 havermout, 2 melk
9

Doe de havermout in een pannetje en voeg er dubbel zoveel melk aan toe.

2 bananen
10

Snijd de bananen in stukken en voeg met het kaneelstokje toe aan de havermout.

11

Breng het geheel aan de kook en laat sudderen tot je een pap bekomt.

4 eieren, 1 scheutje melk, peper, zout
12

Kluts de eieren met een scheut melk, peper en zout.

1 een klontje boter
13

Zet een pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten. Bak een roerei van het mengsel.

14

Laat het spek uitlekken op een vel keukenpapier.

120 g Gedroogde abrikozen, 120 g notenmix
15

Snijd de gedroogde abrikozen en de notenmix grof.

8 knackworsten, 1 een likje olijfolie
16

Laat een grillpan heet worden op het vuur. Bak er vervolgens de worsten in en giet er een scheutje olijfolie over.

17

Doe wat van de porridge (havermout) in een kommetje. Werk af met de grof gesneden gedroogde abrikozen en notenmix bovenop.

8 piccolo's
18

Snijd een piccolo open en leg er wat van het roerei in, gevolgd door een gegrilde worst, de bonen in tomatensaus en enkele reepjes gebakken spek.