Regenboogforel met groentetartaar, ei en gekookte aardappelen
Regenboogforel met groentetartaar, ei en gekookte aardappelen
Regenboogforel met groentetartaar, ei en gekookte aardappelen
Regenboogforel met groentetartaar, ei en gekookte aardappelen
Ingrediënten
4 personen
Vastkokende aardappelen
400 g
Wortels
2
Prinsessenboontjes
400 g
Erwten
200 g
Eieren
4
Sjalotten
1
Slaharten
2
Mayonaise
4 el
Mierikswortel pasta
1 tl
Citroenen
0,5
Dragon
Regenboogforellen
400 g
Boter
1 klontje
Peterselie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
400 g Vastkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook de blokjes gaar in gezouten water. Laat de blokjes nadien afkoelen.
2 Wortels
2
Schil de wortelen, snijd ze in blokjes of in fijne ringetjes en kook ze gaar in gezouten water.
400 g prinsessenboontjes, 200 g erwten
3
Kuis de boontjes en de erwtjes. Voeg ze toe aan de wortelen en kook ze gaar. Spoel de groentjes onder koud water als ze gaar zijn en laat ze uitlekken.
4 eieren
4
Kook de eieren hard.
1 Sjalotten
5
Pel de sjalot en snipper ze fijn en snijd de boontjes in stukjes.
2 slaharten, 4 el mayonaise, 1 tl mierikswortel pasta, 0,5 citroenen
6
Doe de boontjes met de sjalot, de erwtjes, fijngesneden slaharten en de wortel in een kom en voeg er de mayonaise, de mierikswortelpasta en het sap van een halve citroen aan toe.
dragon
7
Snijd de dragon fijn en meng hem onder de salade.
400 g regenboogforellen, 1 klontje boter
8
Kruid de vis met peper en zout. Laat wat boter smelten in een pan en bak de vis op de velkant in de bruisende boter.
9
Giet de eieren af en spoel ze onder koud water. Pel de eieren, snijd ze fijn en voeg ze toe aan de macedoine.
peterselie
10
Hak wat peterselie grofweg. Haal de vis uit de pan, voeg een klein beetje nieuwe vetstof toe en bak de peterselie heel kort aan in de pan.
11
Leg een stuk gebakken vis op een bord lepel er wat gebakken peterselie op. Een flinke lepel groentetartaar ernaast en tot slot de gekookte aardappelen.
400 g Vastkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook de blokjes gaar in gezouten water. Laat de blokjes nadien afkoelen.
2 Wortels
2
Schil de wortelen, snijd ze in blokjes of in fijne ringetjes en kook ze gaar in gezouten water.
400 g prinsessenboontjes, 200 g erwten
3
Kuis de boontjes en de erwtjes. Voeg ze toe aan de wortelen en kook ze gaar. Spoel de groentjes onder koud water als ze gaar zijn en laat ze uitlekken.
4 eieren
4
Kook de eieren hard.
1 Sjalotten
5
Pel de sjalot en snipper ze fijn en snijd de boontjes in stukjes.
2 slaharten, 4 el mayonaise, 1 tl mierikswortel pasta, 0,5 citroenen
6
Doe de boontjes met de sjalot, de erwtjes, fijngesneden slaharten en de wortel in een kom en voeg er de mayonaise, de mierikswortelpasta en het sap van een halve citroen aan toe.
dragon
7
Snijd de dragon fijn en meng hem onder de salade.
400 g regenboogforellen, 1 klontje boter
8
Kruid de vis met peper en zout. Laat wat boter smelten in een pan en bak de vis op de velkant in de bruisende boter.
9
Giet de eieren af en spoel ze onder koud water. Pel de eieren, snijd ze fijn en voeg ze toe aan de macedoine.
peterselie
10
Hak wat peterselie grofweg. Haal de vis uit de pan, voeg een klein beetje nieuwe vetstof toe en bak de peterselie heel kort aan in de pan.
11
Leg een stuk gebakken vis op een bord lepel er wat gebakken peterselie op. Een flinke lepel groentetartaar ernaast en tot slot de gekookte aardappelen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
400 g
Wortels
2
Prinsessenboontjes
400 g
Erwten
200 g
Eieren
4
Sjalotten
1
Slaharten
2
Mayonaise
4 el
Mierikswortel pasta
1 tl
Citroenen
0,5
Dragon
Regenboogforellen
400 g
Boter
1 klontje
Peterselie
Regenboogforel met groentetartaar, ei en gekookte aardappelen
Een mooi stukje gebakken vis, een hoop fijngesneden lentegroentjes in een lekkere salade en een simpel gekookt patatje. Soms moet je het niet ver zoeken om een heerlijke maaltijd op tafel te toveren.Instructies
400 g Vastkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook de blokjes gaar in gezouten water. Laat de blokjes nadien afkoelen.
2 Wortels
2
Schil de wortelen, snijd ze in blokjes of in fijne ringetjes en kook ze gaar in gezouten water.
400 g prinsessenboontjes, 200 g erwten
3
Kuis de boontjes en de erwtjes. Voeg ze toe aan de wortelen en kook ze gaar. Spoel de groentjes onder koud water als ze gaar zijn en laat ze uitlekken.
4 eieren
4
Kook de eieren hard.
1 Sjalotten
5
Pel de sjalot en snipper ze fijn en snijd de boontjes in stukjes.
2 slaharten, 4 el mayonaise, 1 tl mierikswortel pasta, 0,5 citroenen
6
Doe de boontjes met de sjalot, de erwtjes, fijngesneden slaharten en de wortel in een kom en voeg er de mayonaise, de mierikswortelpasta en het sap van een halve citroen aan toe.
dragon
7
Snijd de dragon fijn en meng hem onder de salade.
400 g regenboogforellen, 1 klontje boter
8
Kruid de vis met peper en zout. Laat wat boter smelten in een pan en bak de vis op de velkant in de bruisende boter.
9
Giet de eieren af en spoel ze onder koud water. Pel de eieren, snijd ze fijn en voeg ze toe aan de macedoine.
peterselie
10
Hak wat peterselie grofweg. Haal de vis uit de pan, voeg een klein beetje nieuwe vetstof toe en bak de peterselie heel kort aan in de pan.
11
Leg een stuk gebakken vis op een bord lepel er wat gebakken peterselie op. Een flinke lepel groentetartaar ernaast en tot slot de gekookte aardappelen.