Sandwich van kip, bacon, Romeinse sla en komkommer
Sandwich van kip, bacon, Romeinse sla en komkommer
Sandwich van kip, bacon, Romeinse sla en komkommer
Sandwich van kip, bacon, Romeinse sla en komkommer
Ingrediënten
4 personen
Kippenbouillon
2 l
Kippenbillen
2
Ansjovisfilets
3
Parmezaanse kaas
75 g
Eierdooiers
2
Yoghurt
0,1 l
Limoen
1
Druivenpitolie
0,2 l
Look
1 teentje
Chilipeper
1
Peper
Zout
Spek
4 sneetjes
Wit brood
1
Olijfolie
Komkommer
1
Sla
4 blaadje
Benodigdheden
Blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De kip
2 l Kippenbouillon, 2 kippenbillen
1
Maak verse groente- of kippenbouillon.
2
Verwarm de bouillon en leg er de kippenbillen in. Laat ze 40 minuten rustig garen. (De bouillon hoeft niet te koken.)
3
Haal de kip uit de bouillon wanneer het vlees van het been valt en laat afkoelen.
4
Verwijder het vel van de bouten en pluk er al het kippenvlees af.
5
Hak het vlees fijn.
De dressing
3 ansjovisfilets, 75 g Parmezaanse kaas, 2 eierdooiers, 0,1 l Yoghurt, 1 limoen, 0,2 l druivenpitolie, 1 teentje Look, 1 chilipeper, peper, zout
6
Schil en ontzaad de chilipeper. (Tip: Als je een gasfornuis hebt, blaker de peper dan vooraf zwart boven het vuur.Daarna kan je de vrucht heel makkelijk schillen.)
7
Meng de dooiers en de ansjovisfilets in een blender samen met het sap van de limoen en de look.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
8
Mix alles fijn.
9
Laat de blender draaien en leng het mengsel aan met de druivenpitolie (zoals bij het maken van mayonaise).
10
Voeg daarna de yoghurt en parmezaan toe.
11
Mix de dressing een laatste keer en kruid met peper en eventueel een beetje zout. (De ansjovis zorgt al voor een zoute toets.)
Het brood en de spekjes
4 sneetjes spek, 1 wit brood, olijfolie
12
Bedek een bakplaat met bakpapier of gebruik een siliconenmatje.
13
Leg de sneetjes spek erop en bak ze lekker krokant in de oven (160 °C).
14
Snij (per sandwich) twee stevige sneetjes brood. Bestrijk de sneetjes brood met een beetje olijfolie en rooster ze mee in de oven.
De afwerking
1 komkommer, 4 blaadje sla
15
Schil de komkommer en snij er de zaadjes uit (de zaadlijsten zijn erg waterachtig).
16
Snij de komkommer in fijne blokjes en meng deze met het kippenvlees.
17
Maak het geheel smeuïg door een deel van de dressing eraan toe te voegen.
18
Was de sla en hou voldoende frisse blaadjes opzij.
19
Bedek het onderste sneetje brood met wat sla en schik er een deel van de kippensalade op.
20
Werk af met het krokante spek.
21
Dek elke sandwich af met een tweede sneetje geroosterd brood.
De kip
2 l Kippenbouillon, 2 kippenbillen
1
Maak verse groente- of kippenbouillon.
2
Verwarm de bouillon en leg er de kippenbillen in. Laat ze 40 minuten rustig garen. (De bouillon hoeft niet te koken.)
3
Haal de kip uit de bouillon wanneer het vlees van het been valt en laat afkoelen.
4
Verwijder het vel van de bouten en pluk er al het kippenvlees af.
5
Hak het vlees fijn.
De dressing
3 ansjovisfilets, 75 g Parmezaanse kaas, 2 eierdooiers, 0,1 l Yoghurt, 1 limoen, 0,2 l druivenpitolie, 1 teentje Look, 1 chilipeper, peper, zout
6
Schil en ontzaad de chilipeper. (Tip: Als je een gasfornuis hebt, blaker de peper dan vooraf zwart boven het vuur.Daarna kan je de vrucht heel makkelijk schillen.)
7
Meng de dooiers en de ansjovisfilets in een blender samen met het sap van de limoen en de look.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
8
Mix alles fijn.
9
Laat de blender draaien en leng het mengsel aan met de druivenpitolie (zoals bij het maken van mayonaise).
10
Voeg daarna de yoghurt en parmezaan toe.
11
Mix de dressing een laatste keer en kruid met peper en eventueel een beetje zout. (De ansjovis zorgt al voor een zoute toets.)
Het brood en de spekjes
4 sneetjes spek, 1 wit brood, olijfolie
12
Bedek een bakplaat met bakpapier of gebruik een siliconenmatje.
13
Leg de sneetjes spek erop en bak ze lekker krokant in de oven (160 °C).
14
Snij (per sandwich) twee stevige sneetjes brood. Bestrijk de sneetjes brood met een beetje olijfolie en rooster ze mee in de oven.
De afwerking
1 komkommer, 4 blaadje sla
15
Schil de komkommer en snij er de zaadjes uit (de zaadlijsten zijn erg waterachtig).
16
Snij de komkommer in fijne blokjes en meng deze met het kippenvlees.
17
Maak het geheel smeuïg door een deel van de dressing eraan toe te voegen.
18
Was de sla en hou voldoende frisse blaadjes opzij.
19
Bedek het onderste sneetje brood met wat sla en schik er een deel van de kippensalade op.
20
Werk af met het krokante spek.
21
Dek elke sandwich af met een tweede sneetje geroosterd brood.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Kippenbouillon
2 l
Kippenbillen
2
Ansjovisfilets
3
Parmezaanse kaas
75 g
Eierdooiers
2
Yoghurt
0,1 l
Limoen
1
Druivenpitolie
0,2 l
Look
1 teentje
Chilipeper
1
Peper
Zout
Spek
4 sneetjes
Wit brood
1
Olijfolie
Komkommer
1
Sla
4 blaadje
Sandwich van kip, bacon, Romeinse sla en komkommer
Deze sandwich is ideaal wanneer je bijvoorbeeld een restje kip van gisteren wil gebruiken. Met een beetje komkommer, caesardressing en een sneetje spek heb je zo het ideale leftover-gerechtje.Instructies
De kip
2 l Kippenbouillon, 2 kippenbillen
1
Maak verse groente- of kippenbouillon.
2
Verwarm de bouillon en leg er de kippenbillen in. Laat ze 40 minuten rustig garen. (De bouillon hoeft niet te koken.)
3
Haal de kip uit de bouillon wanneer het vlees van het been valt en laat afkoelen.
4
Verwijder het vel van de bouten en pluk er al het kippenvlees af.
5
Hak het vlees fijn.
De dressing
3 ansjovisfilets, 75 g Parmezaanse kaas, 2 eierdooiers, 0,1 l Yoghurt, 1 limoen, 0,2 l druivenpitolie, 1 teentje Look, 1 chilipeper, peper, zout
6
Schil en ontzaad de chilipeper. (Tip: Als je een gasfornuis hebt, blaker de peper dan vooraf zwart boven het vuur.Daarna kan je de vrucht heel makkelijk schillen.)
7
Meng de dooiers en de ansjovisfilets in een blender samen met het sap van de limoen en de look.
8
Mix alles fijn.
9
Laat de blender draaien en leng het mengsel aan met de druivenpitolie (zoals bij het maken van mayonaise).
10
Voeg daarna de yoghurt en parmezaan toe.
11
Mix de dressing een laatste keer en kruid met peper en eventueel een beetje zout. (De ansjovis zorgt al voor een zoute toets.)
Het brood en de spekjes
4 sneetjes spek, 1 wit brood, olijfolie
12
Bedek een bakplaat met bakpapier of gebruik een siliconenmatje.
13
Leg de sneetjes spek erop en bak ze lekker krokant in de oven (160 °C).
14
Snij (per sandwich) twee stevige sneetjes brood. Bestrijk de sneetjes brood met een beetje olijfolie en rooster ze mee in de oven.
De afwerking
1 komkommer, 4 blaadje sla
15
Schil de komkommer en snij er de zaadjes uit (de zaadlijsten zijn erg waterachtig).
16
Snij de komkommer in fijne blokjes en meng deze met het kippenvlees.
17
Maak het geheel smeuïg door een deel van de dressing eraan toe te voegen.
18
Was de sla en hou voldoende frisse blaadjes opzij.
19
Bedek het onderste sneetje brood met wat sla en schik er een deel van de kippensalade op.
20
Werk af met het krokante spek.
21
Dek elke sandwich af met een tweede sneetje geroosterd brood.