Stoofpot van zeewolf met mosselen
Stoofpot van zeewolf met mosselen
Stoofpot van zeewolf met mosselen
Stoofpot van zeewolf met mosselen
Ingrediënten
4 personen
Ui
1
Look
1 teentje
Mosselen
1.000 g
Olijfolie
Tomatenpuree
2 el
Gerookt paprikapoeder
Provençaalse kruiden
Witte wijn
0,2 l
Gele paprika
1
Rode paprika
1
Venkels
0,5
Courgettes
0,5
Tomaten
6
Olijven
200 g
Harissa
2 tl
Zeewolf
600 g
Lente-uien
0,5 bosjes
Benodigdheden
Spatel, garde, mixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De stoofpot
1 ui, 1 teentje Look, 1.000 g mosselen
1
Pel en halveer de ui. Snijd hem in dunne halve ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met een mes. Spoel de mosselen onder de kraan.
olijfolie
2
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hoge pan. Stoof de uien aan met de knoflook.
2 el Tomatenpuree, gerookt paprikapoeder, Provençaalse kruiden
3
Doe de tomatenpuree bij de ui en laat even mee bakken. Kruid met gerookt paprikapoeder en Provençaalse kruiden.
0,2 l witte wijn
4
Doe de mosselen in de pan en giet er de witte wijn bij. Laat garen met een deksel op de pan.
1 gele paprika, 1 rode paprika
5
Schil intussen de paprika’s en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd ze in kleine blokjes.
0,5 venkels, 0,5 courgettes
6
Snijd de venkel en de courgette in blokjes.
7
Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en houd apart.
8
Doe de paprika-, venkel- en courgetteblokjes bij de mosseljus in de pan en laat ze onder deksel garen.
6 tomaten
9
Snijd de tomaten in grote stukken. Doe ze bij de groenten in de pan en laat ze mee garen.
10
Haal de mosselen uit hun schelp (‘decorticeren’).
200 g olijven, 2 tl Harissa
11
Doe de olijven bij de saus en voeg er de harissa aan toe.
600 g zeewolf
12
Snijd de zeewolf in stukken en haal overblijvende graten weg. Pocheer de vis in de saus met het deksel op de pan.
13
Doe de mosselen bij de vis en groenten.
0,5 bosjes lente-uien
14
Snipper de lente-uien fijn.
15
Werk het gerecht af met gesnipperde lente-ui en serveer met brood.
De stoofpot
1 ui, 1 teentje Look, 1.000 g mosselen
1
Pel en halveer de ui. Snijd hem in dunne halve ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met een mes. Spoel de mosselen onder de kraan.
olijfolie
2
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hoge pan. Stoof de uien aan met de knoflook.
2 el Tomatenpuree, gerookt paprikapoeder, Provençaalse kruiden
3
Doe de tomatenpuree bij de ui en laat even mee bakken. Kruid met gerookt paprikapoeder en Provençaalse kruiden.
0,2 l witte wijn
4
Doe de mosselen in de pan en giet er de witte wijn bij. Laat garen met een deksel op de pan.
1 gele paprika, 1 rode paprika
5
Schil intussen de paprika’s en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd ze in kleine blokjes.
0,5 venkels, 0,5 courgettes
6
Snijd de venkel en de courgette in blokjes.
7
Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en houd apart.
8
Doe de paprika-, venkel- en courgetteblokjes bij de mosseljus in de pan en laat ze onder deksel garen.
6 tomaten
9
Snijd de tomaten in grote stukken. Doe ze bij de groenten in de pan en laat ze mee garen.
10
Haal de mosselen uit hun schelp (‘decorticeren’).
200 g olijven, 2 tl Harissa
11
Doe de olijven bij de saus en voeg er de harissa aan toe.
600 g zeewolf
12
Snijd de zeewolf in stukken en haal overblijvende graten weg. Pocheer de vis in de saus met het deksel op de pan.
13
Doe de mosselen bij de vis en groenten.
0,5 bosjes lente-uien
14
Snipper de lente-uien fijn.
15
Werk het gerecht af met gesnipperde lente-ui en serveer met brood.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Ui
1
Look
1 teentje
Mosselen
1.000 g
Olijfolie
Tomatenpuree
2 el
Gerookt paprikapoeder
Provençaalse kruiden
Witte wijn
0,2 l
Gele paprika
1
Rode paprika
1
Venkels
0,5
Courgettes
0,5
Tomaten
6
Olijven
200 g
Harissa
2 tl
Zeewolf
600 g
Lente-uien
0,5 bosjes
Stoofpot van zeewolf met mosselen
Zeewolf leent zich uitstekend voor allerlei stoofpotten. Het is een stevige vis met een uitgesproken maar bijzonder fijne smaak, die verkrijgbaar is van april tot augustus. Jeroen bereidt hem op Provençaalse wijze met mosselen, paprika’s, courgettes en venkel.Instructies
De stoofpot
1 ui, 1 teentje Look, 1.000 g mosselen
1
Pel en halveer de ui. Snijd hem in dunne halve ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met een mes. Spoel de mosselen onder de kraan.
olijfolie
2
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hoge pan. Stoof de uien aan met de knoflook.
2 el Tomatenpuree, gerookt paprikapoeder, Provençaalse kruiden
3
Doe de tomatenpuree bij de ui en laat even mee bakken. Kruid met gerookt paprikapoeder en Provençaalse kruiden.
0,2 l witte wijn
4
Doe de mosselen in de pan en giet er de witte wijn bij. Laat garen met een deksel op de pan.
1 gele paprika, 1 rode paprika
5
Schil intussen de paprika’s en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd ze in kleine blokjes.
0,5 venkels, 0,5 courgettes
6
Snijd de venkel en de courgette in blokjes.
7
Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en houd apart.
8
Doe de paprika-, venkel- en courgetteblokjes bij de mosseljus in de pan en laat ze onder deksel garen.
6 tomaten
9
Snijd de tomaten in grote stukken. Doe ze bij de groenten in de pan en laat ze mee garen.
10
Haal de mosselen uit hun schelp (‘decorticeren’).
200 g olijven, 2 tl Harissa
11
Doe de olijven bij de saus en voeg er de harissa aan toe.
600 g zeewolf
12
Snijd de zeewolf in stukken en haal overblijvende graten weg. Pocheer de vis in de saus met het deksel op de pan.
13
Doe de mosselen bij de vis en groenten.
0,5 bosjes lente-uien
14
Snipper de lente-uien fijn.
15
Werk het gerecht af met gesnipperde lente-ui en serveer met brood.