dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Vegetarische miso ramen (thumbnail)Vegetarische miso ramen

Vegetarische miso ramen

30m
14
100%
3.3K
Recepten

Vegetarische miso ramen

Japanners hebben de mond vol van umami, de vijfde smaak, naast bitter, zout, zuur en zoet. Hoe die ‘heerlijkheid’ smaakt, proef je perfect in dit gerecht. Een gezonde bouillon met boekweitnoedels, een eitje en véél groenten.
Vegetarische miso ramen (thumbnail)Vegetarische miso ramen

Vegetarische miso ramen

30m
14
100%
3.3K
Recepten

Vegetarische miso ramen

Japanners hebben de mond vol van umami, de vijfde smaak, naast bitter, zout, zuur en zoet. Hoe die ‘heerlijkheid’ smaakt, proef je perfect in dit gerecht. Een gezonde bouillon met boekweitnoedels, een eitje en véél groenten.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten14
Beoordeling100%
Aantal likes3.3K

Ingrediënten

4 personen
Kombu
20 g
Champignons
40 g
Sojasaus
2 el
Sesamolie
1 el
Miso pasta
1 tl
Shiitake
200 g
Eieren
2
Chinese kolen
0,25
Lente-uien
7 stengels
Boekweitnoedels
500 g
Chilipeper
0,5
Look
1 teentje
Gember
40 g
Sojascheuten
100 g

Benodigdheden

Een vergiet, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

20 g kombu, 40 g champignons
1
Spoel de kombu en de gedroogde champignons in een kommetje met koud water. Laat even weken.
2
Breng een grote kookpot met water aan de kook op een zacht vuur en leg er de kombu in. Dit wordt de bouillon.
2 el sojasaus, 1 el sesamolie, 1 tl miso pasta
3
Neem een diepe soepkom en doe er de sojasaus, de sesamolie en de miso pasta in.
200 g shiitake
4
Maak de shiitakes schoon, verwijder de steeltjes en snijd ze in reepjes. Zet even aan de kant in een kommetje.
2 eieren
5
Breng een tweede kookpot met water aan de kook. Kook de eieren zacht in 6 minuten. Koel ze af in koud water.
0,25 Chinese kolen, 7 stengels lente-uien
6
Snijd de Chinese kool in fijne repen. Snipper de lente-uien.
7
Haal de kombu uit de bouillon. Gaar de gedroogde champignons in hetzelfde water.
500 g boekweitnoedels
8
Breng opnieuw een pot met water aan de kook en gaar de boekweitnoedels zoals aangegeven op de verpakking.
0,5 chilipeper
9
Snijd de chilipeper in fijne reepjes (julienne).
1 teentje Look, 40 g gember
10
Kneus en pel de knoflook. Rasp de knoflook en de gember.
100 g Sojascheuten
11
Giet wat van de hete bouillon over de shiitakes. Giet ook wat “gewoon” kokend water over de sojascheuten om ze een beetje te garen.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
12
Pel het zachtgekookt eitje.
13
Giet de sojascheuten af.
14
Giet ook de shiitakes af. Doe de bouillon opnieuw in de grote kookpot met de rest van de bouillon.
15
Giet de noedels af in een vergiet.
16
Lepel 3 pollepels bouillon in de soepkom waarin de sojasaus, de sesamolie en de misopasta zitten. Klop de miso goed los.
17
Doe er de boekweitnoedels bij. Schep er ook de shiitakes en de sojascheuten bij.
18
Werk af met de snippers lente-ui, de Chinese kool, de chilipeper, en de geraspte knoflook en gember. Snijd het ei in twee en leg er de helften voorzichtig bovenop.
1
Spoel de kombu en de gedroogde champignons in een kommetje met koud water. Laat even weken.
2
Breng een grote kookpot met water aan de kook op een zacht vuur en leg er de kombu in. Dit wordt de bouillon.

Instructies

20 g kombu, 40 g champignons
1
Spoel de kombu en de gedroogde champignons in een kommetje met koud water. Laat even weken.
2
Breng een grote kookpot met water aan de kook op een zacht vuur en leg er de kombu in. Dit wordt de bouillon.
2 el sojasaus, 1 el sesamolie, 1 tl miso pasta
3
Neem een diepe soepkom en doe er de sojasaus, de sesamolie en de miso pasta in.
200 g shiitake
4
Maak de shiitakes schoon, verwijder de steeltjes en snijd ze in reepjes. Zet even aan de kant in een kommetje.
2 eieren
5
Breng een tweede kookpot met water aan de kook. Kook de eieren zacht in 6 minuten. Koel ze af in koud water.
0,25 Chinese kolen, 7 stengels lente-uien
6
Snijd de Chinese kool in fijne repen. Snipper de lente-uien.
7
Haal de kombu uit de bouillon. Gaar de gedroogde champignons in hetzelfde water.
500 g boekweitnoedels
8
Breng opnieuw een pot met water aan de kook en gaar de boekweitnoedels zoals aangegeven op de verpakking.
0,5 chilipeper
9
Snijd de chilipeper in fijne reepjes (julienne).
1 teentje Look, 40 g gember
10
Kneus en pel de knoflook. Rasp de knoflook en de gember.
100 g Sojascheuten
11
Giet wat van de hete bouillon over de shiitakes. Giet ook wat “gewoon” kokend water over de sojascheuten om ze een beetje te garen.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
12
Pel het zachtgekookt eitje.
13
Giet de sojascheuten af.
14
Giet ook de shiitakes af. Doe de bouillon opnieuw in de grote kookpot met de rest van de bouillon.
15
Giet de noedels af in een vergiet.
16
Lepel 3 pollepels bouillon in de soepkom waarin de sojasaus, de sesamolie en de misopasta zitten. Klop de miso goed los.
17
Doe er de boekweitnoedels bij. Schep er ook de shiitakes en de sojascheuten bij.
18
Werk af met de snippers lente-ui, de Chinese kool, de chilipeper, en de geraspte knoflook en gember. Snijd het ei in twee en leg er de helften voorzichtig bovenop.
1
Spoel de kombu en de gedroogde champignons in een kommetje met koud water. Laat even weken.
2
Breng een grote kookpot met water aan de kook op een zacht vuur en leg er de kombu in. Dit wordt de bouillon.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Vegetarische miso ramen (thumbnail)Vegetarische miso ramen
4 personen
30m
Ingrediënten
Kombu
20 g
Champignons
40 g
Sojasaus
2 el
Sesamolie
1 el
Miso pasta
1 tl
Shiitake
200 g
Eieren
2
Chinese kolen
0,25
Lente-uien
7 stengels
Boekweitnoedels
500 g
Chilipeper
0,5
Look
1 teentje
Gember
40 g
Sojascheuten
100 g

Vegetarische miso ramen

Japanners hebben de mond vol van umami, de vijfde smaak, naast bitter, zout, zuur en zoet. Hoe die ‘heerlijkheid’ smaakt, proef je perfect in dit gerecht. Een gezonde bouillon met boekweitnoedels, een eitje en véél groenten.
Instructies
20 g kombu, 40 g champignons
1
Spoel de kombu en de gedroogde champignons in een kommetje met koud water. Laat even weken.
2
Breng een grote kookpot met water aan de kook op een zacht vuur en leg er de kombu in. Dit wordt de bouillon.
2 el sojasaus, 1 el sesamolie, 1 tl miso pasta
3
Neem een diepe soepkom en doe er de sojasaus, de sesamolie en de miso pasta in.
200 g shiitake
4
Maak de shiitakes schoon, verwijder de steeltjes en snijd ze in reepjes. Zet even aan de kant in een kommetje.
2 eieren
5
Breng een tweede kookpot met water aan de kook. Kook de eieren zacht in 6 minuten. Koel ze af in koud water.
0,25 Chinese kolen, 7 stengels lente-uien
6
Snijd de Chinese kool in fijne repen. Snipper de lente-uien.
7
Haal de kombu uit de bouillon. Gaar de gedroogde champignons in hetzelfde water.
500 g boekweitnoedels
8
Breng opnieuw een pot met water aan de kook en gaar de boekweitnoedels zoals aangegeven op de verpakking.
0,5 chilipeper
9
Snijd de chilipeper in fijne reepjes (julienne).
1 teentje Look, 40 g gember
10
Kneus en pel de knoflook. Rasp de knoflook en de gember.
100 g Sojascheuten
11
Giet wat van de hete bouillon over de shiitakes. Giet ook wat “gewoon” kokend water over de sojascheuten om ze een beetje te garen.
12
Pel het zachtgekookt eitje.
13
Giet de sojascheuten af.
14
Giet ook de shiitakes af. Doe de bouillon opnieuw in de grote kookpot met de rest van de bouillon.
15
Giet de noedels af in een vergiet.
16
Lepel 3 pollepels bouillon in de soepkom waarin de sojasaus, de sesamolie en de misopasta zitten. Klop de miso goed los.
17
Doe er de boekweitnoedels bij. Schep er ook de shiitakes en de sojascheuten bij.
18
Werk af met de snippers lente-ui, de Chinese kool, de chilipeper, en de geraspte knoflook en gember. Snijd het ei in twee en leg er de helften voorzichtig bovenop.