Plattekaasmousse met limoen, rabarbercompote en wafelkruimels
Plattekaasmousse met limoen, rabarbercompote en wafelkruimels
Ingrediënten
4 personen
Rabarber
300 g
Boter
1 klontje
Geleisuiker
5 el
Gelatine
2 blaadje
Platte kaas
450 g
Bloemsuiker
2 el
Vanille-extract
1 dopje
Limoen
1
Room
1 scheutje
Room
0,3 l
Wafeltjes
200 g
Benodigdheden
Een cutter, een garde, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De compote
300 g Rabarber
1
Verwijder het blad en het taaie of verkleurde onderste steelstuk van de rabarberstengels. Schil de rabarber en snijd de stengels in stukken.
TIPSchil de rabarber niet te nauwkeurig, want die overgebleven stukjes schil zullen de compote een mooie rode kleur geven.
1 klontje boter
2
Doe de stengels in een kleine kookpot. Voeg er een scheutje water en een klontje boter aan toe. Zet de kleine kookpot op het vuur.
5 el geleisuiker
3
Voeg er de confituursuiker aan toe. Laat de rabarber verder pruttelen tot ze mooi gepureerd is.
2 blaadje gelatine
4
Week de gelatineblaadjes in koud water.
450 g platte kaas, 2 el bloemsuiker, 1 dopje vanille-extract, 1 limoen
5
Neem een ruime mengschaal en doe er de plattekaas in. Voeg er de bloemsuiker, het vanille-extract, een beetje zeste van limoen en het limoensap aan toe. Meng alles onder elkaar.
1 scheutje Room
6
Verwarm een scheutje room in een pannetje en los de gelatine erin op. Meng onder het mengsel van platte kaas.
0,3 l Room
7
Neem een tweede mengkom. Meet de room af en doe in de mengkom. Klop de room met een grote garde half-stijf.
8
Voeg de opgeklopte room toe aan het mengsel van platte kaas.
9
Haal de kleine kookpot met rabarbercompote van het vuur. Laat de compote afkoelen in een klein kommetje.
10
Zet de compote en de mousse in de koelkast voor ongeveer een uurtje.
200 g wafeltjes
11
Verkruimel de wafeltjes in de cutter.
TIPhttps://dagelijksekost.een.be/gerechten/wafeltjes
12
Giet kokend water in een kom en leg er een eetlepel in.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
13
Strijk een flinke lepel afgekoelde compote op een bord uit.
14
Maak een mooie quenelle van de mousse met de hete lepel en werk het dessertje af met de verkruimelde wafeltjes.
De compote
300 g Rabarber
1
Verwijder het blad en het taaie of verkleurde onderste steelstuk van de rabarberstengels. Schil de rabarber en snijd de stengels in stukken.
TIPSchil de rabarber niet te nauwkeurig, want die overgebleven stukjes schil zullen de compote een mooie rode kleur geven.
1 klontje boter
2
Doe de stengels in een kleine kookpot. Voeg er een scheutje water en een klontje boter aan toe. Zet de kleine kookpot op het vuur.
5 el geleisuiker
3
Voeg er de confituursuiker aan toe. Laat de rabarber verder pruttelen tot ze mooi gepureerd is.
2 blaadje gelatine
4
Week de gelatineblaadjes in koud water.
450 g platte kaas, 2 el bloemsuiker, 1 dopje vanille-extract, 1 limoen
5
Neem een ruime mengschaal en doe er de plattekaas in. Voeg er de bloemsuiker, het vanille-extract, een beetje zeste van limoen en het limoensap aan toe. Meng alles onder elkaar.
1 scheutje Room
6
Verwarm een scheutje room in een pannetje en los de gelatine erin op. Meng onder het mengsel van platte kaas.
0,3 l Room
7
Neem een tweede mengkom. Meet de room af en doe in de mengkom. Klop de room met een grote garde half-stijf.
8
Voeg de opgeklopte room toe aan het mengsel van platte kaas.
9
Haal de kleine kookpot met rabarbercompote van het vuur. Laat de compote afkoelen in een klein kommetje.
10
Zet de compote en de mousse in de koelkast voor ongeveer een uurtje.
200 g wafeltjes
11
Verkruimel de wafeltjes in de cutter.
TIPhttps://dagelijksekost.een.be/gerechten/wafeltjes
12
Giet kokend water in een kom en leg er een eetlepel in.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
13
Strijk een flinke lepel afgekoelde compote op een bord uit.
14
Maak een mooie quenelle van de mousse met de hete lepel en werk het dessertje af met de verkruimelde wafeltjes.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 25m
Ingrediënten
Rabarber
300 g
Boter
1 klontje
Geleisuiker
5 el
Gelatine
2 blaadje
Platte kaas
450 g
Bloemsuiker
2 el
Vanille-extract
1 dopje
Limoen
1
Room
1 scheutje
Room
0,3 l
Wafeltjes
200 g
Plattekaasmousse met limoen, rabarbercompote en wafelkruimels
Rabarber, de groente die ieder jaar weer trouw paraat staat in de moestuin. Het is wel degelijk een groente, maar doordat rabarber zo vaak in desserts wordt verwerkt, wordt het vaak beschouwd als een fruitsoort. Het zure van de rabarbercompote is heerlijk in combinatie met de frisse plattekaasmousse.Instructies
De compote
300 g Rabarber
1
Verwijder het blad en het taaie of verkleurde onderste steelstuk van de rabarberstengels. Schil de rabarber en snijd de stengels in stukken.
TIPSchil de rabarber niet te nauwkeurig, want die overgebleven stukjes schil zullen de compote een mooie rode kleur geven.
1 klontje boter
2
Doe de stengels in een kleine kookpot. Voeg er een scheutje water en een klontje boter aan toe. Zet de kleine kookpot op het vuur.
5 el geleisuiker
3
Voeg er de confituursuiker aan toe. Laat de rabarber verder pruttelen tot ze mooi gepureerd is.
2 blaadje gelatine
4
Week de gelatineblaadjes in koud water.
450 g platte kaas, 2 el bloemsuiker, 1 dopje vanille-extract, 1 limoen
5
Neem een ruime mengschaal en doe er de plattekaas in. Voeg er de bloemsuiker, het vanille-extract, een beetje zeste van limoen en het limoensap aan toe. Meng alles onder elkaar.
1 scheutje Room
6
Verwarm een scheutje room in een pannetje en los de gelatine erin op. Meng onder het mengsel van platte kaas.
0,3 l Room
7
Neem een tweede mengkom. Meet de room af en doe in de mengkom. Klop de room met een grote garde half-stijf.
8
Voeg de opgeklopte room toe aan het mengsel van platte kaas.
9
Haal de kleine kookpot met rabarbercompote van het vuur. Laat de compote afkoelen in een klein kommetje.
10
Zet de compote en de mousse in de koelkast voor ongeveer een uurtje.
200 g wafeltjes
11
Verkruimel de wafeltjes in de cutter.
TIPhttps://dagelijksekost.een.be/gerechten/wafeltjes
12
Giet kokend water in een kom en leg er een eetlepel in.
13
Strijk een flinke lepel afgekoelde compote op een bord uit.
14
Maak een mooie quenelle van de mousse met de hete lepel en werk het dessertje af met de verkruimelde wafeltjes.