Instructies

4 personen

De compote

300 g Rabarber
1

Verwijder het blad en het taaie of verkleurde onderste steelstuk van de rabarberstengels. Schil de rabarber en snijd de stengels in stukken.

TIPSchil de rabarber niet te nauwkeurig, want die overgebleven stukjes schil zullen de compote een mooie rode kleur geven.
1 klontje boter
2

Doe de stengels in een kleine kookpot. Voeg er een scheutje water en een klontje boter aan toe. Zet de kleine kookpot op het vuur.

5 el geleisuiker
3

Voeg er de confituursuiker aan toe. Laat de rabarber verder pruttelen tot ze mooi gepureerd is.

2 blaadje gelatine
4

Week de gelatineblaadjes in koud water.

450 g platte kaas, 2 el bloemsuiker, 1 dopje vanille-extract, 1 limoen
5

Neem een ruime mengschaal en doe er de plattekaas in. Voeg er de bloemsuiker, het vanille-extract, een beetje zeste van limoen en het limoensap aan toe. Meng alles onder elkaar.

1 scheutje Room
6

Verwarm een scheutje room in een pannetje en los de gelatine erin op. Meng onder het mengsel van platte kaas.

0,3 l Room
7

Neem een tweede mengkom. Meet de room af en doe in de mengkom. Klop de room met een grote garde half-stijf.

8

Voeg de opgeklopte room toe aan het mengsel van platte kaas.

9

Haal de kleine kookpot met rabarbercompote van het vuur. Laat de compote afkoelen in een klein kommetje.

10

Zet de compote en de mousse in de koelkast voor ongeveer een uurtje.

200 g wafeltjes
11

Verkruimel de wafeltjes in de cutter.

TIPhttps://dagelijksekost.een.be/gerechten/wafeltjes
12

Giet kokend water in een kom en leg er een eetlepel in.

13

Strijk een flinke lepel afgekoelde compote op een bord uit.

14

Maak een mooie quenelle van de mousse met de hete lepel en werk het dessertje af met de verkruimelde wafeltjes.