dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pasta met eekhoorntjesbrood (thumbnail)Pasta met eekhoorntjesbrood

Pasta met eekhoorntjesbrood

40m
10
-
2.5K
Recepten

Pasta met eekhoorntjesbrood

Dit is een rijk, vol gerecht; paddenstoelen slorpen als een spons alle smaak en vet op. Witte wijn zorgt voor een zuurtje, een klontje boter maakt het romiger. Krullen parmezaan maken je saus compleet.
Pasta met eekhoorntjesbrood (thumbnail)Pasta met eekhoorntjesbrood

Pasta met eekhoorntjesbrood

40m
10
-
2.5K
Recepten

Pasta met eekhoorntjesbrood

Dit is een rijk, vol gerecht; paddenstoelen slorpen als een spons alle smaak en vet op. Witte wijn zorgt voor een zuurtje, een klontje boter maakt het romiger. Krullen parmezaan maken je saus compleet.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten10
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Eekhoorntjesbrood
500 g
Boter
Look
2 teentjes
Salie
4 blaadjes
Peper
Zout
Witte wijn
0,2 l
Pasta
400 g
Peterselie
1 bosje
Parmezaanse kaas
50 g

Benodigdheden

Een rasp

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

500 g eekhoorntjesbrood
1
Borstel het eekhoorntjesbrood schoon en snijd het in twee.
boter
2
Smelt een klont boter in een hoge pan.
2 teentjes Look, 4 blaadjes Salie
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en stoof ze in de boter. Doe er de salie bij en laat mee stoven.
peper, zout
4
Doe het eekhoorntjesbrood bij de knoflook en laat bakken. Voeg eventueel een extra klontje boter toe. Kruid met peper en zout.
0,2 l witte wijn
5
Blus de paddenstoelen met witte wijn en laat helemaal droog koken.
400 g pasta
6
Kook de pasta gaar in gezouten water.
1 bosje peterselie
7
Snijd de stengels van de peterselie en snipper de blaadjes.
8
Giet de pasta af en roer hem door de saus. Doe er de gesnipperde peterselie bij en kruid met peper.
9
Doe een pollepel kookvocht van de pasta erbij.
50 g Parmezaanse kaas
10
Rasp de parmezaan en schep hem door de pasta.
11
Serveer de pasta met wat extra geraspte parmezaan.
1
Borstel het eekhoorntjesbrood schoon en snijd het in twee.
2
Smelt een klont boter in een hoge pan.

Instructies

500 g eekhoorntjesbrood
1
Borstel het eekhoorntjesbrood schoon en snijd het in twee.
boter
2
Smelt een klont boter in een hoge pan.
2 teentjes Look, 4 blaadjes Salie
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en stoof ze in de boter. Doe er de salie bij en laat mee stoven.
peper, zout
4
Doe het eekhoorntjesbrood bij de knoflook en laat bakken. Voeg eventueel een extra klontje boter toe. Kruid met peper en zout.
0,2 l witte wijn
5
Blus de paddenstoelen met witte wijn en laat helemaal droog koken.
400 g pasta
6
Kook de pasta gaar in gezouten water.
1 bosje peterselie
7
Snijd de stengels van de peterselie en snipper de blaadjes.
8
Giet de pasta af en roer hem door de saus. Doe er de gesnipperde peterselie bij en kruid met peper.
9
Doe een pollepel kookvocht van de pasta erbij.
50 g Parmezaanse kaas
10
Rasp de parmezaan en schep hem door de pasta.
11
Serveer de pasta met wat extra geraspte parmezaan.
1
Borstel het eekhoorntjesbrood schoon en snijd het in twee.
2
Smelt een klont boter in een hoge pan.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pasta met eekhoorntjesbrood (thumbnail)Pasta met eekhoorntjesbrood
4 personen
40m
Ingrediënten
Eekhoorntjesbrood
500 g
Boter
Look
2 teentjes
Salie
4 blaadjes
Peper
Zout
Witte wijn
0,2 l
Pasta
400 g
Peterselie
1 bosje
Parmezaanse kaas
50 g

Pasta met eekhoorntjesbrood

Dit is een rijk, vol gerecht; paddenstoelen slorpen als een spons alle smaak en vet op. Witte wijn zorgt voor een zuurtje, een klontje boter maakt het romiger. Krullen parmezaan maken je saus compleet.
Instructies
500 g eekhoorntjesbrood
1
Borstel het eekhoorntjesbrood schoon en snijd het in twee.
boter
2
Smelt een klont boter in een hoge pan.
2 teentjes Look, 4 blaadjes Salie
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en stoof ze in de boter. Doe er de salie bij en laat mee stoven.
peper, zout
4
Doe het eekhoorntjesbrood bij de knoflook en laat bakken. Voeg eventueel een extra klontje boter toe. Kruid met peper en zout.
0,2 l witte wijn
5
Blus de paddenstoelen met witte wijn en laat helemaal droog koken.
400 g pasta
6
Kook de pasta gaar in gezouten water.
1 bosje peterselie
7
Snijd de stengels van de peterselie en snipper de blaadjes.
8
Giet de pasta af en roer hem door de saus. Doe er de gesnipperde peterselie bij en kruid met peper.
9
Doe een pollepel kookvocht van de pasta erbij.
50 g Parmezaanse kaas
10
Rasp de parmezaan en schep hem door de pasta.
11
Serveer de pasta met wat extra geraspte parmezaan.