Pasta met eekhoorntjesbrood
Pasta met eekhoorntjesbrood
Pasta met eekhoorntjesbrood
Pasta met eekhoorntjesbrood
Ingrediënten
4 personen
Eekhoorntjesbrood
500 g
Boter
Look
2 teentjes
Salie
4 blaadjes
Peper
Zout
Witte wijn
0,2 l
Pasta
400 g
Peterselie
1 bosje
Parmezaanse kaas
50 g
Benodigdheden
Een rasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
500 g eekhoorntjesbrood
1
Borstel het eekhoorntjesbrood schoon en snijd het in twee.
boter
2
Smelt een klont boter in een hoge pan.
2 teentjes Look, 4 blaadjes Salie
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en stoof ze in de boter. Doe er de salie bij en laat mee stoven.
peper, zout
4
Doe het eekhoorntjesbrood bij de knoflook en laat bakken. Voeg eventueel een extra klontje boter toe. Kruid met peper en zout.
0,2 l witte wijn
5
Blus de paddenstoelen met witte wijn en laat helemaal droog koken.
400 g pasta
6
Kook de pasta gaar in gezouten water.
1 bosje peterselie
7
Snijd de stengels van de peterselie en snipper de blaadjes.
8
Giet de pasta af en roer hem door de saus. Doe er de gesnipperde peterselie bij en kruid met peper.
9
Doe een pollepel kookvocht van de pasta erbij.
50 g Parmezaanse kaas
10
Rasp de parmezaan en schep hem door de pasta.
11
Serveer de pasta met wat extra geraspte parmezaan.
500 g eekhoorntjesbrood
1
Borstel het eekhoorntjesbrood schoon en snijd het in twee.
boter
2
Smelt een klont boter in een hoge pan.
2 teentjes Look, 4 blaadjes Salie
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en stoof ze in de boter. Doe er de salie bij en laat mee stoven.
peper, zout
4
Doe het eekhoorntjesbrood bij de knoflook en laat bakken. Voeg eventueel een extra klontje boter toe. Kruid met peper en zout.
0,2 l witte wijn
5
Blus de paddenstoelen met witte wijn en laat helemaal droog koken.
400 g pasta
6
Kook de pasta gaar in gezouten water.
1 bosje peterselie
7
Snijd de stengels van de peterselie en snipper de blaadjes.
8
Giet de pasta af en roer hem door de saus. Doe er de gesnipperde peterselie bij en kruid met peper.
9
Doe een pollepel kookvocht van de pasta erbij.
50 g Parmezaanse kaas
10
Rasp de parmezaan en schep hem door de pasta.
11
Serveer de pasta met wat extra geraspte parmezaan.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Eekhoorntjesbrood
500 g
Boter
Look
2 teentjes
Salie
4 blaadjes
Peper
Zout
Witte wijn
0,2 l
Pasta
400 g
Peterselie
1 bosje
Parmezaanse kaas
50 g
Pasta met eekhoorntjesbrood
Dit is een rijk, vol gerecht; paddenstoelen slorpen als een spons alle smaak en vet op. Witte wijn zorgt voor een zuurtje, een klontje boter maakt het romiger. Krullen parmezaan maken je saus compleet.Instructies
500 g eekhoorntjesbrood
1
Borstel het eekhoorntjesbrood schoon en snijd het in twee.
boter
2
Smelt een klont boter in een hoge pan.
2 teentjes Look, 4 blaadjes Salie
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en stoof ze in de boter. Doe er de salie bij en laat mee stoven.
peper, zout
4
Doe het eekhoorntjesbrood bij de knoflook en laat bakken. Voeg eventueel een extra klontje boter toe. Kruid met peper en zout.
0,2 l witte wijn
5
Blus de paddenstoelen met witte wijn en laat helemaal droog koken.
400 g pasta
6
Kook de pasta gaar in gezouten water.
1 bosje peterselie
7
Snijd de stengels van de peterselie en snipper de blaadjes.
8
Giet de pasta af en roer hem door de saus. Doe er de gesnipperde peterselie bij en kruid met peper.
9
Doe een pollepel kookvocht van de pasta erbij.
50 g Parmezaanse kaas
10
Rasp de parmezaan en schep hem door de pasta.
11
Serveer de pasta met wat extra geraspte parmezaan.