Witloofsalade met garnalen, pompelmoes en vinaigrette salée
Witloofsalade met garnalen, pompelmoes en vinaigrette salée
Witloofsalade met garnalen, pompelmoes en vinaigrette salée
Witloofsalade met garnalen, pompelmoes en vinaigrette salée
Ingrediënten
4 personen
Ratte-aardappelen
400 g
Garnalen
500 g
Kropslaharten
2
Roodlof
2 pijl
Grondwitloof
2 pijl
Lente-uien
Roze pompelmoes
1
Ei
1
Mosterd
1 el
Witte wijnazijn
0,1 l
Slaolie
0,2 l
Peper
Zout
Bieslook
0,5 bosjes
Appel
1
Benodigdheden
Mixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
400 g ratte-aardappelen
1
Kook de aardappelen gaar in een ruime pot gezouten water.
500 g garnalen
2
Pel de grijze garnalen.
TIPGooi de pantsers niet weg, maar bewaar ze in de diepvries voor een saus later.
2 kropslaharten
3
Snij de kropslaharten in overlangs in twee en verwijder de harde kern. Snijd de harten grof.
2 pijl Roodlof, 2 pijl grondwitloof
4
Doe hetzelfde met het roodlof en het witloof. Leg de groenten in een ruime kom.
lente-uien
5
Snijd het groene loof en de kontjes van de lente-uien. Zet het mes haaks op de pijpjes en snipper ze in fijne ringen.
1 roze pompelmoes
6
Snijd de pompelmoezen à vif.
7
Voeg de partjes toe aan de salade en houd het sap apart.
8
Giet de gare aardappelen af.
1 ei
9
Neem een mixer en een maatbeker. Breek een ei en scheid de dooier van het eiwit. Vang de dooier op in de maatbeker.
1 el mosterd, 0,1 l Witte wijnazijn
10
Doe er de witte wijnazijn en de mosterd bij en roer alles goed onder elkaar.
0,2 l slaolie
11
Zet de mixer erin. Giet intussen de slaolie in een dun straaltje bij en maak een op- en neerwaartse beweging met de mixer.
peper, zout
12
Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout. Meng er ook het sap van de pompelmoes onder.
0,5 bosjes Bieslook
13
Snipper de bieslook fijn en meng hem onder de vinaigrette.
14
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en meng onder de rest van de salade.
1 appel
15
Snijd de appels in dunne reepjes en meng ze met de vinaigrette onder de salade.
16
Doe er tenslotte ook de garnaaltjes bij en serveer op een bord.
400 g ratte-aardappelen
1
Kook de aardappelen gaar in een ruime pot gezouten water.
500 g garnalen
2
Pel de grijze garnalen.
TIPGooi de pantsers niet weg, maar bewaar ze in de diepvries voor een saus later.
2 kropslaharten
3
Snij de kropslaharten in overlangs in twee en verwijder de harde kern. Snijd de harten grof.
2 pijl Roodlof, 2 pijl grondwitloof
4
Doe hetzelfde met het roodlof en het witloof. Leg de groenten in een ruime kom.
lente-uien
5
Snijd het groene loof en de kontjes van de lente-uien. Zet het mes haaks op de pijpjes en snipper ze in fijne ringen.
1 roze pompelmoes
6
Snijd de pompelmoezen à vif.
7
Voeg de partjes toe aan de salade en houd het sap apart.
8
Giet de gare aardappelen af.
1 ei
9
Neem een mixer en een maatbeker. Breek een ei en scheid de dooier van het eiwit. Vang de dooier op in de maatbeker.
1 el mosterd, 0,1 l Witte wijnazijn
10
Doe er de witte wijnazijn en de mosterd bij en roer alles goed onder elkaar.
0,2 l slaolie
11
Zet de mixer erin. Giet intussen de slaolie in een dun straaltje bij en maak een op- en neerwaartse beweging met de mixer.
peper, zout
12
Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout. Meng er ook het sap van de pompelmoes onder.
0,5 bosjes Bieslook
13
Snipper de bieslook fijn en meng hem onder de vinaigrette.
14
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en meng onder de rest van de salade.
1 appel
15
Snijd de appels in dunne reepjes en meng ze met de vinaigrette onder de salade.
16
Doe er tenslotte ook de garnaaltjes bij en serveer op een bord.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Ratte-aardappelen
400 g
Garnalen
500 g
Kropslaharten
2
Roodlof
2 pijl
Grondwitloof
2 pijl
Lente-uien
Roze pompelmoes
1
Ei
1
Mosterd
1 el
Witte wijnazijn
0,1 l
Slaolie
0,2 l
Peper
Zout
Bieslook
0,5 bosjes
Appel
1
Witloofsalade met garnalen, pompelmoes en vinaigrette salée
Deze frisse witloofsalade brengt je even opnieuw in zomerse sferen. Combineer gerust ingrediënten uit de zee met ingrediënten uit de grond. Zo gaan garnalen hand in hand met grondwitloof.Instructies
400 g ratte-aardappelen
1
Kook de aardappelen gaar in een ruime pot gezouten water.
500 g garnalen
2
Pel de grijze garnalen.
TIPGooi de pantsers niet weg, maar bewaar ze in de diepvries voor een saus later.
2 kropslaharten
3
Snij de kropslaharten in overlangs in twee en verwijder de harde kern. Snijd de harten grof.
2 pijl Roodlof, 2 pijl grondwitloof
4
Doe hetzelfde met het roodlof en het witloof. Leg de groenten in een ruime kom.
lente-uien
5
Snijd het groene loof en de kontjes van de lente-uien. Zet het mes haaks op de pijpjes en snipper ze in fijne ringen.
1 roze pompelmoes
6
Snijd de pompelmoezen à vif.
7
Voeg de partjes toe aan de salade en houd het sap apart.
8
Giet de gare aardappelen af.
1 ei
9
Neem een mixer en een maatbeker. Breek een ei en scheid de dooier van het eiwit. Vang de dooier op in de maatbeker.
1 el mosterd, 0,1 l Witte wijnazijn
10
Doe er de witte wijnazijn en de mosterd bij en roer alles goed onder elkaar.
0,2 l slaolie
11
Zet de mixer erin. Giet intussen de slaolie in een dun straaltje bij en maak een op- en neerwaartse beweging met de mixer.
peper, zout
12
Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout. Meng er ook het sap van de pompelmoes onder.
0,5 bosjes Bieslook
13
Snipper de bieslook fijn en meng hem onder de vinaigrette.
14
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en meng onder de rest van de salade.
1 appel
15
Snijd de appels in dunne reepjes en meng ze met de vinaigrette onder de salade.
16
Doe er tenslotte ook de garnaaltjes bij en serveer op een bord.