dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Babi pangang van portobello (thumbnail)Babi pangang van portobello

Babi pangang van portobello

35m
26
100%
2.7K
Recepten

Babi pangang van portobello

Krokant gebakken reepjes champignon in zoetzure saus met gemarineerde groenten en rijst. Dit is Jeroens vegetarische versie van babi pangang, de gekende Chinese meeneemklassieker. Dit smaakt minstens even lekker!
Babi pangang van portobello (thumbnail)Babi pangang van portobello

Babi pangang van portobello

35m
26
100%
2.7K
Recepten

Babi pangang van portobello

Krokant gebakken reepjes champignon in zoetzure saus met gemarineerde groenten en rijst. Dit is Jeroens vegetarische versie van babi pangang, de gekende Chinese meeneemklassieker. Dit smaakt minstens even lekker!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten26
Beoordeling100%
Aantal likes2.7K

Ingrediënten

4 personen
Portobello's
4
Ketjap manis
4 el
Zoete chilisaus
8 el
Vijfkruiden
1 el
Vijfkruiden
1 tl
Lookpoeder
1 snuifje
Gemberpoeder
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Water
1 l
Witte wijnazijn
0,3 l
Kristalsuiker
3 el
Steranijs
2
Laurier
3 blaadjes
Wortels
4
Spitskool
0,5
Ajuin
1
Arachideolie
1 scheutje
Rijst
125 g
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Chilipeper
0,5
Gember
40 g
Tomatenpuree
40 g
Sojasaus
3 el
Ketchup
4 el
Maïzena
100 g
Koriander

Benodigdheden

Mandoline optioneel

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

4 portobello's
1
Verwijder de steeltjes van de champignons en snijd ze in reepjes. Doe de reepjes in een kom.
4 el Ketjap Manis, 4 el zoete chilisaus, 1 el vijfkruiden, 1 snuifje Lookpoeder, 1 snuifje gemberpoeder, 1 snuifje cayennepeper
2
Meng de ketjap manis, de sweet chili, een snuif zout, een snuif 5 spice poeder, wat lookpoeder, wat gemberpoeder en wat cayennepeper onder de reepjes champignon en laat ze even marineren.
1 l Water, 0,3 l Witte wijnazijn, 3 el kristalsuiker, 2 Steranijs, 3 blaadjes laurier
3
Breng het water met de witte wijnazijn, de suiker, de laurier, de tijm en de steranijs aan de kook.
4 Wortels, 0,5 spitskool
4
Snijd de wortels in fijne reepjes (eventueel met een mandoline) en doe ze in een kom. Snijd de spitskool fijn en meng onder de reepjes wortel. Voeg een snuif zout toe aan de kokende marinade en giet ze vervolgens over de groenten. Dek de groenten even af met wat vershoudfolie en laat ze even marineren.
1 ajuin, 1 scheutje arachideolie, 125 g rijst
5
Pel de ui en snipper ze fijn. Laat een goed scheut arachideolie heet worden in een pot en stoof er de ui in aan. Doe de rijst in een kom en spoel hem kort onder koud water. Voeg de rijst toe aan de ui en voeg er dubbel zoveel water en een snuif zout aan toe. Kook de rijst in 10 minuten gaar.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look, 0,5 chilipeper, 40 g gember
6
Snijd de look, de sjalot, de gember en de chilipeper fijn. Laat een scheut arachideolie heet worden in een pot en stoof er de sjalot en de look in aan.
40 g Tomatenpuree, 4 el zoete chilisaus, 1 tl vijfkruiden, 3 el sojasaus, 4 el ketchup
7
Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat hem even meebakken. Voeg er vervolgens de sweet chilisaus, de sojasaus en de ketchup aan toe en breng de saus op een zacht vuurtje aan de kook. Voeg er nog een klein scheutje water en een snuif 5 spice aan toe en laat de saus nog even zachtjes koken.
100 g maïzena
8
Zet een grote pan op het vuur en laat er een flinke scheut arachideolie in heet worden. Haal de gemarineerde reepjes portobello door het maïszetmeel en bak de reepjes krokant in de hete olie. Laat de champignons even uitlekken op wat keukenpapier.
koriander
9
Schep wat gemarineerde groenten op een bordje en schep er wat gebakken champignons bij. Lepel er wat saus over. Serveer de rijst er apart bij en werk het gerecht af met enkele blaadjes koriander.
1
Verwijder de steeltjes van de champignons en snijd ze in reepjes. Doe de reepjes in een kom.
2
Meng de ketjap manis, de sweet chili, een snuif zout, een snuif 5 spice poeder, wat lookpoeder, wat gemberpoeder en wat cayennepeper onder de reepjes champignon en laat ze even marineren.

Instructies

4 portobello's
1
Verwijder de steeltjes van de champignons en snijd ze in reepjes. Doe de reepjes in een kom.
4 el Ketjap Manis, 4 el zoete chilisaus, 1 el vijfkruiden, 1 snuifje Lookpoeder, 1 snuifje gemberpoeder, 1 snuifje cayennepeper
2
Meng de ketjap manis, de sweet chili, een snuif zout, een snuif 5 spice poeder, wat lookpoeder, wat gemberpoeder en wat cayennepeper onder de reepjes champignon en laat ze even marineren.
1 l Water, 0,3 l Witte wijnazijn, 3 el kristalsuiker, 2 Steranijs, 3 blaadjes laurier
3
Breng het water met de witte wijnazijn, de suiker, de laurier, de tijm en de steranijs aan de kook.
4 Wortels, 0,5 spitskool
4
Snijd de wortels in fijne reepjes (eventueel met een mandoline) en doe ze in een kom. Snijd de spitskool fijn en meng onder de reepjes wortel. Voeg een snuif zout toe aan de kokende marinade en giet ze vervolgens over de groenten. Dek de groenten even af met wat vershoudfolie en laat ze even marineren.
1 ajuin, 1 scheutje arachideolie, 125 g rijst
5
Pel de ui en snipper ze fijn. Laat een goed scheut arachideolie heet worden in een pot en stoof er de ui in aan. Doe de rijst in een kom en spoel hem kort onder koud water. Voeg de rijst toe aan de ui en voeg er dubbel zoveel water en een snuif zout aan toe. Kook de rijst in 10 minuten gaar.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look, 0,5 chilipeper, 40 g gember
6
Snijd de look, de sjalot, de gember en de chilipeper fijn. Laat een scheut arachideolie heet worden in een pot en stoof er de sjalot en de look in aan.
40 g Tomatenpuree, 4 el zoete chilisaus, 1 tl vijfkruiden, 3 el sojasaus, 4 el ketchup
7
Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat hem even meebakken. Voeg er vervolgens de sweet chilisaus, de sojasaus en de ketchup aan toe en breng de saus op een zacht vuurtje aan de kook. Voeg er nog een klein scheutje water en een snuif 5 spice aan toe en laat de saus nog even zachtjes koken.
100 g maïzena
8
Zet een grote pan op het vuur en laat er een flinke scheut arachideolie in heet worden. Haal de gemarineerde reepjes portobello door het maïszetmeel en bak de reepjes krokant in de hete olie. Laat de champignons even uitlekken op wat keukenpapier.
koriander
9
Schep wat gemarineerde groenten op een bordje en schep er wat gebakken champignons bij. Lepel er wat saus over. Serveer de rijst er apart bij en werk het gerecht af met enkele blaadjes koriander.
1
Verwijder de steeltjes van de champignons en snijd ze in reepjes. Doe de reepjes in een kom.
2
Meng de ketjap manis, de sweet chili, een snuif zout, een snuif 5 spice poeder, wat lookpoeder, wat gemberpoeder en wat cayennepeper onder de reepjes champignon en laat ze even marineren.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Babi pangang van portobello (thumbnail)Babi pangang van portobello
4 personen
35m
Ingrediënten
Portobello's
4
Ketjap manis
4 el
Zoete chilisaus
8 el
Vijfkruiden
1 el
Vijfkruiden
1 tl
Lookpoeder
1 snuifje
Gemberpoeder
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Water
1 l
Witte wijnazijn
0,3 l
Kristalsuiker
3 el
Steranijs
2
Laurier
3 blaadjes
Wortels
4
Spitskool
0,5
Ajuin
1
Arachideolie
1 scheutje
Rijst
125 g
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Chilipeper
0,5
Gember
40 g
Tomatenpuree
40 g
Sojasaus
3 el
Ketchup
4 el
Maïzena
100 g
Koriander

Babi pangang van portobello

Krokant gebakken reepjes champignon in zoetzure saus met gemarineerde groenten en rijst. Dit is Jeroens vegetarische versie van babi pangang, de gekende Chinese meeneemklassieker. Dit smaakt minstens even lekker!
Instructies
4 portobello's
1
Verwijder de steeltjes van de champignons en snijd ze in reepjes. Doe de reepjes in een kom.
4 el Ketjap Manis, 4 el zoete chilisaus, 1 el vijfkruiden, 1 snuifje Lookpoeder, 1 snuifje gemberpoeder, 1 snuifje cayennepeper
2
Meng de ketjap manis, de sweet chili, een snuif zout, een snuif 5 spice poeder, wat lookpoeder, wat gemberpoeder en wat cayennepeper onder de reepjes champignon en laat ze even marineren.
1 l Water, 0,3 l Witte wijnazijn, 3 el kristalsuiker, 2 Steranijs, 3 blaadjes laurier
3
Breng het water met de witte wijnazijn, de suiker, de laurier, de tijm en de steranijs aan de kook.
4 Wortels, 0,5 spitskool
4
Snijd de wortels in fijne reepjes (eventueel met een mandoline) en doe ze in een kom. Snijd de spitskool fijn en meng onder de reepjes wortel. Voeg een snuif zout toe aan de kokende marinade en giet ze vervolgens over de groenten. Dek de groenten even af met wat vershoudfolie en laat ze even marineren.
1 ajuin, 1 scheutje arachideolie, 125 g rijst
5
Pel de ui en snipper ze fijn. Laat een goed scheut arachideolie heet worden in een pot en stoof er de ui in aan. Doe de rijst in een kom en spoel hem kort onder koud water. Voeg de rijst toe aan de ui en voeg er dubbel zoveel water en een snuif zout aan toe. Kook de rijst in 10 minuten gaar.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look, 0,5 chilipeper, 40 g gember
6
Snijd de look, de sjalot, de gember en de chilipeper fijn. Laat een scheut arachideolie heet worden in een pot en stoof er de sjalot en de look in aan.
40 g Tomatenpuree, 4 el zoete chilisaus, 1 tl vijfkruiden, 3 el sojasaus, 4 el ketchup
7
Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat hem even meebakken. Voeg er vervolgens de sweet chilisaus, de sojasaus en de ketchup aan toe en breng de saus op een zacht vuurtje aan de kook. Voeg er nog een klein scheutje water en een snuif 5 spice aan toe en laat de saus nog even zachtjes koken.
100 g maïzena
8
Zet een grote pan op het vuur en laat er een flinke scheut arachideolie in heet worden. Haal de gemarineerde reepjes portobello door het maïszetmeel en bak de reepjes krokant in de hete olie. Laat de champignons even uitlekken op wat keukenpapier.
koriander
9
Schep wat gemarineerde groenten op een bordje en schep er wat gebakken champignons bij. Lepel er wat saus over. Serveer de rijst er apart bij en werk het gerecht af met enkele blaadjes koriander.