dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Wentelteefje van peperkoek met peer en sabayon van geuze (thumbnail)Wentelteefje van peperkoek met peer en sabayon van geuze

Wentelteefje van peperkoek met peer en sabayon van geuze

25m
12
-
2.8K
Recepten

Wentelteefje van peperkoek met peer en sabayon van geuze

Wentelteefjes, gewonnen of verloren brood? Hoe je het ook noemt, van dit overheerlijk nagerecht, deze keer niet met brood maar wel met peperkoek, zal echt niets verloren gaan. Deze lekkernij bestaat uit een stuk gebakken peperkoek met een frisse perensalade. Ter afwerking klopt Jeroen een luchtige sabayon van geuzebier en schept hij een heerlijke bol speculaasijs. Simpel, snel en origineel!
Wentelteefje van peperkoek met peer en sabayon van geuze (thumbnail)Wentelteefje van peperkoek met peer en sabayon van geuze

Wentelteefje van peperkoek met peer en sabayon van geuze

25m
12
-
2.8K
Recepten

Wentelteefje van peperkoek met peer en sabayon van geuze

Wentelteefjes, gewonnen of verloren brood? Hoe je het ook noemt, van dit overheerlijk nagerecht, deze keer niet met brood maar wel met peperkoek, zal echt niets verloren gaan. Deze lekkernij bestaat uit een stuk gebakken peperkoek met een frisse perensalade. Ter afwerking klopt Jeroen een luchtige sabayon van geuzebier en schept hij een heerlijke bol speculaasijs. Simpel, snel en origineel!
Type gerechtDessert
Totale tijd25m
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes2.8K

Ingrediënten

4 personen
Peren
3
Citroenen
0,5
Eieren
3
Speculaaskruiden
1 snuifje
Melk
0,1 l
Vanille-extract
1 dopje
Eigelen
2
Kristalsuiker
2 eierdopjes
Geuze
4 eierdopjes
Peperkoek
1 pak
Boter
Speculaasijs

Benodigdheden

Een ijsschep, een conische sauteuse, een garde

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

3 peren, 0,5 citroenen
1
Schil de peren en haal het klokhuis eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise) en doe er het citroensap bij.
3 eieren, 1 snuifje speculaaskruiden, 0,1 l melk, 1 dopje vanille-extract
2
Klop de eieren los met een scheutje melk, het vanille-extract en de speculaaskruiden in een mengkom.
2 eigelen, 2 eierdopjes kristalsuiker, 4 eierdopjes geuze
3
Doe de eigelen in een steelpannetje (nog niet op het vuur) en gebruik een eierdopje om de geuze af te meten en erbij te doen. Weeg op dezelfde manier de suiker af en voeg toe. Klop alles los met een garde.
4
Zet het pannetje op een zacht vuur en klop het mengsel tot een luchtige sabayon.
1 pak peperkoek, boter
5
Snijd plakjes met de dikte van een boterham van de peperkoek. Haal ze door het eiermengsel met speculaaskruiden en bak ze in een pan met hete boter.
speculaasijs
6
Serveer de peperkoektoast op een bord, schep er de perensalade bovenop en leg er een bolletje speculaasijs bij. Werk het geheel af met een flinke lepel geuzesabayon. Smakelijk!
1
Schil de peren en haal het klokhuis eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise) en doe er het citroensap bij.
2
Klop de eieren los met een scheutje melk, het vanille-extract en de speculaaskruiden in een mengkom.

Instructies

3 peren, 0,5 citroenen
1
Schil de peren en haal het klokhuis eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise) en doe er het citroensap bij.
3 eieren, 1 snuifje speculaaskruiden, 0,1 l melk, 1 dopje vanille-extract
2
Klop de eieren los met een scheutje melk, het vanille-extract en de speculaaskruiden in een mengkom.
2 eigelen, 2 eierdopjes kristalsuiker, 4 eierdopjes geuze
3
Doe de eigelen in een steelpannetje (nog niet op het vuur) en gebruik een eierdopje om de geuze af te meten en erbij te doen. Weeg op dezelfde manier de suiker af en voeg toe. Klop alles los met een garde.
4
Zet het pannetje op een zacht vuur en klop het mengsel tot een luchtige sabayon.
1 pak peperkoek, boter
5
Snijd plakjes met de dikte van een boterham van de peperkoek. Haal ze door het eiermengsel met speculaaskruiden en bak ze in een pan met hete boter.
speculaasijs
6
Serveer de peperkoektoast op een bord, schep er de perensalade bovenop en leg er een bolletje speculaasijs bij. Werk het geheel af met een flinke lepel geuzesabayon. Smakelijk!
1
Schil de peren en haal het klokhuis eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise) en doe er het citroensap bij.
2
Klop de eieren los met een scheutje melk, het vanille-extract en de speculaaskruiden in een mengkom.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Wentelteefje van peperkoek met peer en sabayon van geuze (thumbnail)Wentelteefje van peperkoek met peer en sabayon van geuze
4 personen
25m
Ingrediënten
Peren
3
Citroenen
0,5
Eieren
3
Speculaaskruiden
1 snuifje
Melk
0,1 l
Vanille-extract
1 dopje
Eigelen
2
Kristalsuiker
2 eierdopjes
Geuze
4 eierdopjes
Peperkoek
1 pak
Boter
Speculaasijs

Wentelteefje van peperkoek met peer en sabayon van geuze

Wentelteefjes, gewonnen of verloren brood? Hoe je het ook noemt, van dit overheerlijk nagerecht, deze keer niet met brood maar wel met peperkoek, zal echt niets verloren gaan. Deze lekkernij bestaat uit een stuk gebakken peperkoek met een frisse perensalade. Ter afwerking klopt Jeroen een luchtige sabayon van geuzebier en schept hij een heerlijke bol speculaasijs. Simpel, snel en origineel!
Instructies
3 peren, 0,5 citroenen
1
Schil de peren en haal het klokhuis eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise) en doe er het citroensap bij.
3 eieren, 1 snuifje speculaaskruiden, 0,1 l melk, 1 dopje vanille-extract
2
Klop de eieren los met een scheutje melk, het vanille-extract en de speculaaskruiden in een mengkom.
2 eigelen, 2 eierdopjes kristalsuiker, 4 eierdopjes geuze
3
Doe de eigelen in een steelpannetje (nog niet op het vuur) en gebruik een eierdopje om de geuze af te meten en erbij te doen. Weeg op dezelfde manier de suiker af en voeg toe. Klop alles los met een garde.
4
Zet het pannetje op een zacht vuur en klop het mengsel tot een luchtige sabayon.
1 pak peperkoek, boter
5
Snijd plakjes met de dikte van een boterham van de peperkoek. Haal ze door het eiermengsel met speculaaskruiden en bak ze in een pan met hete boter.
speculaasijs
6
Serveer de peperkoektoast op een bord, schep er de perensalade bovenop en leg er een bolletje speculaasijs bij. Werk het geheel af met een flinke lepel geuzesabayon. Smakelijk!