dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gegrilde scampi diabolique met rijst en bimi (thumbnail)Gegrilde scampi diabolique met rijst en bimi

Gegrilde scampi diabolique met rijst en bimi

40m
22
100%
3.9K
Recepten

Gegrilde scampi diabolique met rijst en bimi

Jeroen steekt het populaire gerecht scampi diabolique in een hedendaags jasje. De scampi’s en de broccolini (bimi) gaan de grill op zodat je enkel nog moet focussen op de overheerlijke en pittige diaboliquesaus. Daarin mogen currypoeder, paprikapoeder en een toef ketchup zeker niet ontbreken. In plaats van rijst kan je bij dit gerecht ook een stukje brood serveren, heerlijk om in de saus te soppen!
Gegrilde scampi diabolique met rijst en bimi (thumbnail)Gegrilde scampi diabolique met rijst en bimi

Gegrilde scampi diabolique met rijst en bimi

40m
22
100%
3.9K
Recepten

Gegrilde scampi diabolique met rijst en bimi

Jeroen steekt het populaire gerecht scampi diabolique in een hedendaags jasje. De scampi’s en de broccolini (bimi) gaan de grill op zodat je enkel nog moet focussen op de overheerlijke en pittige diaboliquesaus. Daarin mogen currypoeder, paprikapoeder en een toef ketchup zeker niet ontbreken. In plaats van rijst kan je bij dit gerecht ook een stukje brood serveren, heerlijk om in de saus te soppen!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten22
Beoordeling100%
Aantal likes3.9K

Ingrediënten

4 personen
Bimi
400 g
Rijst
250 g
Olijfolie
Sjalotten
2
Look
3 teentjes
Scampi
20
Cayennepeper
1 snuifje
Currypoeder
1 snuifje
Paprikapoeder
1 snuifje
Tomatenpuree
2 tl
Whisky
1 scheutje
Witte wijn
0,2 l
Water
1 scheutje
Tijm
Laurier
2 blaadjes
Room
0,1 l
Ketchup
4 el
Peper
Zout
Kerstomaten
1 bakje
Peterselie
Sesamolie
1 scheutje

Benodigdheden

Een grill rooster voor de barbecue, een zeef

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Laat de barbecue op temperatuur komen.
400 g Bimi
2
Breng een pot met water aan de kook en gaar de bimi’s gedurende enkele minuten. Schep ze uit het water en laat ze afkoelen onder koud stromend water zodat de garing stopt.
250 g rijst
3
Kook de rijst gaar in het water van de bimi’s.
olijfolie
4
Verwarm een scheut olijfolie in een pan op het vuur.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
5
Snipper de sjalotten fijn en plet de look. Stoof ze aan.
20 scampi
6
Pel de scampi’s (laat eventueel het staartje er nog aan) en verzamel ze in een kom. Doe de pantsers niet weg maar bak ze mee in de pan.
1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje paprikapoeder, 2 tl Tomatenpuree
7
Kruid met cayennepoeder, paprikapoeder en currypoeder. Laat ook de tomatenpuree meebakken.
1 scheutje whisky, 0,2 l witte wijn, 1 scheutje Water
8
Flambeer het geheel met een scheut whisky. Blus daarna met de witte wijn en een scheutje water. Laat uitkoken.
tijm, 2 blaadjes laurier, 0,1 l Room, 4 el ketchup
9
Leg de tijm en laurier in de saus. Doe de room en de ketchup erbij en laat zachtjes sudderen. Kruid met nog wat extra currypoeder.
olijfolie, 1 teentje Look, peper, zout, 1 scheutje sesamolie
10
Plet de look fijn en meng het samen met een scheut olijfolie, peper en zout onder de scampi’s. Je kan hiervoor ook lookolie gebruiken. Besprenkel de bimi’s met wat sesamolie.
11
Leg de scampi’s op het rooster van de grill. Schik de bimi’s ernaast en bak ze kort maar krachtig op de barbecue.
12
Giet de saus door een zeef.
1 bakje kerstomaten
13
Snijd de kerstomaten in kleine schijfjes.
peterselie
14
Serveer de rijst met de gegrilde scampi’s, een paar bimi’s en lepel er de diaboliquesaus over. Werk af met enkele schijfjes kerstomaat en wat pluksels peterselie. Smakelijk!
1
Laat de barbecue op temperatuur komen.
2
Breng een pot met water aan de kook en gaar de bimi’s gedurende enkele minuten. Schep ze uit het water en laat ze afkoelen onder koud stromend water zodat de garing stopt.

Instructies

1
Laat de barbecue op temperatuur komen.
400 g Bimi
2
Breng een pot met water aan de kook en gaar de bimi’s gedurende enkele minuten. Schep ze uit het water en laat ze afkoelen onder koud stromend water zodat de garing stopt.
250 g rijst
3
Kook de rijst gaar in het water van de bimi’s.
olijfolie
4
Verwarm een scheut olijfolie in een pan op het vuur.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
5
Snipper de sjalotten fijn en plet de look. Stoof ze aan.
20 scampi
6
Pel de scampi’s (laat eventueel het staartje er nog aan) en verzamel ze in een kom. Doe de pantsers niet weg maar bak ze mee in de pan.
1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje paprikapoeder, 2 tl Tomatenpuree
7
Kruid met cayennepoeder, paprikapoeder en currypoeder. Laat ook de tomatenpuree meebakken.
1 scheutje whisky, 0,2 l witte wijn, 1 scheutje Water
8
Flambeer het geheel met een scheut whisky. Blus daarna met de witte wijn en een scheutje water. Laat uitkoken.
tijm, 2 blaadjes laurier, 0,1 l Room, 4 el ketchup
9
Leg de tijm en laurier in de saus. Doe de room en de ketchup erbij en laat zachtjes sudderen. Kruid met nog wat extra currypoeder.
olijfolie, 1 teentje Look, peper, zout, 1 scheutje sesamolie
10
Plet de look fijn en meng het samen met een scheut olijfolie, peper en zout onder de scampi’s. Je kan hiervoor ook lookolie gebruiken. Besprenkel de bimi’s met wat sesamolie.
11
Leg de scampi’s op het rooster van de grill. Schik de bimi’s ernaast en bak ze kort maar krachtig op de barbecue.
12
Giet de saus door een zeef.
1 bakje kerstomaten
13
Snijd de kerstomaten in kleine schijfjes.
peterselie
14
Serveer de rijst met de gegrilde scampi’s, een paar bimi’s en lepel er de diaboliquesaus over. Werk af met enkele schijfjes kerstomaat en wat pluksels peterselie. Smakelijk!
1
Laat de barbecue op temperatuur komen.
2
Breng een pot met water aan de kook en gaar de bimi’s gedurende enkele minuten. Schep ze uit het water en laat ze afkoelen onder koud stromend water zodat de garing stopt.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gegrilde scampi diabolique met rijst en bimi (thumbnail)Gegrilde scampi diabolique met rijst en bimi
4 personen
40m
Ingrediënten
Bimi
400 g
Rijst
250 g
Olijfolie
Sjalotten
2
Look
3 teentjes
Scampi
20
Cayennepeper
1 snuifje
Currypoeder
1 snuifje
Paprikapoeder
1 snuifje
Tomatenpuree
2 tl
Whisky
1 scheutje
Witte wijn
0,2 l
Water
1 scheutje
Tijm
Laurier
2 blaadjes
Room
0,1 l
Ketchup
4 el
Peper
Zout
Kerstomaten
1 bakje
Peterselie
Sesamolie
1 scheutje

Gegrilde scampi diabolique met rijst en bimi

Jeroen steekt het populaire gerecht scampi diabolique in een hedendaags jasje. De scampi’s en de broccolini (bimi) gaan de grill op zodat je enkel nog moet focussen op de overheerlijke en pittige diaboliquesaus. Daarin mogen currypoeder, paprikapoeder en een toef ketchup zeker niet ontbreken. In plaats van rijst kan je bij dit gerecht ook een stukje brood serveren, heerlijk om in de saus te soppen!
Instructies
1
Laat de barbecue op temperatuur komen.
400 g Bimi
2
Breng een pot met water aan de kook en gaar de bimi’s gedurende enkele minuten. Schep ze uit het water en laat ze afkoelen onder koud stromend water zodat de garing stopt.
250 g rijst
3
Kook de rijst gaar in het water van de bimi’s.
olijfolie
4
Verwarm een scheut olijfolie in een pan op het vuur.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
5
Snipper de sjalotten fijn en plet de look. Stoof ze aan.
20 scampi
6
Pel de scampi’s (laat eventueel het staartje er nog aan) en verzamel ze in een kom. Doe de pantsers niet weg maar bak ze mee in de pan.
1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje paprikapoeder, 2 tl Tomatenpuree
7
Kruid met cayennepoeder, paprikapoeder en currypoeder. Laat ook de tomatenpuree meebakken.
1 scheutje whisky, 0,2 l witte wijn, 1 scheutje Water
8
Flambeer het geheel met een scheut whisky. Blus daarna met de witte wijn en een scheutje water. Laat uitkoken.
tijm, 2 blaadjes laurier, 0,1 l Room, 4 el ketchup
9
Leg de tijm en laurier in de saus. Doe de room en de ketchup erbij en laat zachtjes sudderen. Kruid met nog wat extra currypoeder.
olijfolie, 1 teentje Look, peper, zout, 1 scheutje sesamolie
10
Plet de look fijn en meng het samen met een scheut olijfolie, peper en zout onder de scampi’s. Je kan hiervoor ook lookolie gebruiken. Besprenkel de bimi’s met wat sesamolie.
11
Leg de scampi’s op het rooster van de grill. Schik de bimi’s ernaast en bak ze kort maar krachtig op de barbecue.
12
Giet de saus door een zeef.
1 bakje kerstomaten
13
Snijd de kerstomaten in kleine schijfjes.
peterselie
14
Serveer de rijst met de gegrilde scampi’s, een paar bimi’s en lepel er de diaboliquesaus over. Werk af met enkele schijfjes kerstomaat en wat pluksels peterselie. Smakelijk!