Breng een pot met water aan de kook en gaar de bimi’s gedurende enkele minuten. Schep ze uit het water en laat ze afkoelen onder koud stromend water zodat de garing stopt.
250 g rijst
3
Kook de rijst gaar in het water van de bimi’s.
olijfolie
4
Verwarm een scheut olijfolie in een pan op het vuur.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
5
Snipper de sjalotten fijn en plet de look. Stoof ze aan.
20 scampi
6
Pel de scampi’s (laat eventueel het staartje er nog aan) en verzamel ze in een kom. Doe de pantsers niet weg maar bak ze mee in de pan.
Plet de look fijn en meng het samen met een scheut olijfolie, peper en zout onder de scampi’s. Je kan hiervoor ook lookolie gebruiken. Besprenkel de bimi’s met wat sesamolie.
11
Leg de scampi’s op het rooster van de grill. Schik de bimi’s ernaast en bak ze kort maar krachtig op de barbecue.
12
Giet de saus door een zeef.
1 bakje kerstomaten
13
Snijd de kerstomaten in kleine schijfjes.
peterselie
14
Serveer de rijst met de gegrilde scampi’s, een paar bimi’s en lepel er de diaboliquesaus over. Werk af met enkele schijfjes kerstomaat en wat pluksels peterselie. Smakelijk!