Sinaasappel-mascarponemousse met croutons van croissant
Sinaasappel-mascarponemousse met croutons van croissant
Ingrediënten
4 personen
Eieren
3
Kristalsuiker
120 g
Kristalsuiker
1 el
Mascarpone
500 g
Sinaasappel
1
Sinaasappellikeur
1 dopje
Vanillestok
1
Kaneel
1 snuifje
Croissant
1
Cacaopoeder
1 el
Chocoladeschilfers
50 g
Benodigdheden
Waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
3 eieren, 120 g kristalsuiker, 500 g mascarpone
1
Splits de eieren, doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze luchtig tot ruban. Schep de mascarpone bij de ruban en laat goed mengen.
1 sinaasappel, 1 dopje sinaasappellikeur
2
Spoel de sinaasappel onder koud water, wrijf hem droog en rasp de schil bij de mascarpone. Pers het sap van de sinaasappel erbij samen met de sinaasappellikeur en laat de machine nog even draaien, tot alles goed gemengd is.
1 vanillestok
3
Snijd tot slot het vanillestokje in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg ze toe aan de mascarpone.
4
Klop de eiwitten stijf. Spatel de eiwitten onder de mascarponemengeling en stort het beslag in een kom. Laat de mousse minstens twee uur opstijven in de koelkast.
1 snuifje kaneel, 1 croissant, 1 el kristalsuiker
5
Laat de oven voorverwarmen tot 190°C. Scheur de croissant in stukjes en strooi ze op een ovenplaatje. Strooi er wat suiker en een snuif kaneel over en kleur de croutons 20 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin zijn.
1 el cacaopoeder, 50 g chocoladeschilfers
6
Vul een potje met heet water en schep een mooie lepel mousse op een bord. Werk af met wat cacaopoeder, wat geraspte fondant chocolade en wat croutons van croissant.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1
Splits de eieren, doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze luchtig tot ruban. Schep de mascarpone bij de ruban en laat goed mengen.
2
Spoel de sinaasappel onder koud water, wrijf hem droog en rasp de schil bij de mascarpone. Pers het sap van de sinaasappel erbij samen met de sinaasappellikeur en laat de machine nog even draaien, tot alles goed gemengd is.
3 eieren, 120 g kristalsuiker, 500 g mascarpone
1
Splits de eieren, doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze luchtig tot ruban. Schep de mascarpone bij de ruban en laat goed mengen.
1 sinaasappel, 1 dopje sinaasappellikeur
2
Spoel de sinaasappel onder koud water, wrijf hem droog en rasp de schil bij de mascarpone. Pers het sap van de sinaasappel erbij samen met de sinaasappellikeur en laat de machine nog even draaien, tot alles goed gemengd is.
1 vanillestok
3
Snijd tot slot het vanillestokje in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg ze toe aan de mascarpone.
4
Klop de eiwitten stijf. Spatel de eiwitten onder de mascarponemengeling en stort het beslag in een kom. Laat de mousse minstens twee uur opstijven in de koelkast.
1 snuifje kaneel, 1 croissant, 1 el kristalsuiker
5
Laat de oven voorverwarmen tot 190°C. Scheur de croissant in stukjes en strooi ze op een ovenplaatje. Strooi er wat suiker en een snuif kaneel over en kleur de croutons 20 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin zijn.
1 el cacaopoeder, 50 g chocoladeschilfers
6
Vul een potje met heet water en schep een mooie lepel mousse op een bord. Werk af met wat cacaopoeder, wat geraspte fondant chocolade en wat croutons van croissant.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1
Splits de eieren, doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze luchtig tot ruban. Schep de mascarpone bij de ruban en laat goed mengen.
2
Spoel de sinaasappel onder koud water, wrijf hem droog en rasp de schil bij de mascarpone. Pers het sap van de sinaasappel erbij samen met de sinaasappellikeur en laat de machine nog even draaien, tot alles goed gemengd is.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
20m
Ingrediënten
Eieren
3
Kristalsuiker
120 g
Kristalsuiker
1 el
Mascarpone
500 g
Sinaasappel
1
Sinaasappellikeur
1 dopje
Vanillestok
1
Kaneel
1 snuifje
Croissant
1
Cacaopoeder
1 el
Chocoladeschilfers
50 g
Sinaasappel-mascarponemousse met croutons van croissant
Om de dag van de liefde te eren, maakt Jeroen een super eenvoudig maar overheerlijk nagerecht op basis van mascarpone en sinaasappel. Met wat knapperige croutons van oude croissants kan de avond niet meer stuk!Instructies
3 eieren, 120 g kristalsuiker, 500 g mascarpone
1
Splits de eieren, doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze luchtig tot ruban. Schep de mascarpone bij de ruban en laat goed mengen.
1 sinaasappel, 1 dopje sinaasappellikeur
2
Spoel de sinaasappel onder koud water, wrijf hem droog en rasp de schil bij de mascarpone. Pers het sap van de sinaasappel erbij samen met de sinaasappellikeur en laat de machine nog even draaien, tot alles goed gemengd is.
1 vanillestok
3
Snijd tot slot het vanillestokje in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg ze toe aan de mascarpone.
4
Klop de eiwitten stijf. Spatel de eiwitten onder de mascarponemengeling en stort het beslag in een kom. Laat de mousse minstens twee uur opstijven in de koelkast.
1 snuifje kaneel, 1 croissant, 1 el kristalsuiker
5
Laat de oven voorverwarmen tot 190°C. Scheur de croissant in stukjes en strooi ze op een ovenplaatje. Strooi er wat suiker en een snuif kaneel over en kleur de croutons 20 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin zijn.
1 el cacaopoeder, 50 g chocoladeschilfers
6
Vul een potje met heet water en schep een mooie lepel mousse op een bord. Werk af met wat cacaopoeder, wat geraspte fondant chocolade en wat croutons van croissant.