Instructies

4 personen
3 eieren, 120 g kristalsuiker, 500 g mascarpone
1

Splits de eieren, doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze luchtig tot ruban. Schep de mascarpone bij de ruban en laat goed mengen.

1 sinaasappel, 1 dopje sinaasappellikeur
2

Spoel de sinaasappel onder koud water, wrijf hem droog en rasp de schil bij de mascarpone. Pers het sap van de sinaasappel erbij samen met de sinaasappellikeur en laat de machine nog even draaien, tot alles goed gemengd is.

1 vanillestok
3

Snijd tot slot het vanillestokje in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg ze toe aan de mascarpone.

4

Klop de eiwitten stijf. Spatel de eiwitten onder de mascarponemengeling en stort het beslag in een kom. Laat de mousse minstens twee uur opstijven in de koelkast.

1 snuifje kaneel, 1 croissant, 1 el kristalsuiker
5

Laat de oven voorverwarmen tot 190°C. Scheur de croissant in stukjes en strooi ze op een ovenplaatje. Strooi er wat suiker en een snuif kaneel over en kleur de croutons 20 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin zijn.

1 el cacaopoeder, 50 g chocoladeschilfers
6

Vul een potje met heet water en schep een mooie lepel mousse op een bord. Werk af met wat cacaopoeder, wat geraspte fondant chocolade en wat croutons van croissant.