dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Soep van bouchot mosselen met miso en zeekraal (thumbnail)Soep van bouchot mosselen met miso en zeekraal

Soep van bouchot mosselen met miso en zeekraal

40m
11
-
2.6K
Recepten

Soep van bouchot mosselen met miso en zeekraal

Klein maar fijn én boordevol smaak. Bouchot mosselen zijn een echte delicatesse. Jeroen gebruikt het vocht van deze smaakvolle mosseltjes als basis voor een Japanse soep met miso, een pasta van gefermenteerde sojaboontjes, en zeekraal. Het resultaat is een fluweelzacht soepje met een krachtige umami smaak.
Soep van bouchot mosselen met miso en zeekraal (thumbnail)Soep van bouchot mosselen met miso en zeekraal

Soep van bouchot mosselen met miso en zeekraal

40m
11
-
2.6K
Recepten

Soep van bouchot mosselen met miso en zeekraal

Klein maar fijn én boordevol smaak. Bouchot mosselen zijn een echte delicatesse. Jeroen gebruikt het vocht van deze smaakvolle mosseltjes als basis voor een Japanse soep met miso, een pasta van gefermenteerde sojaboontjes, en zeekraal. Het resultaat is een fluweelzacht soepje met een krachtige umami smaak.
Type gerechtSoep
Totale tijd40m
Ingrediënten11
Beoordeling-
Aantal likes2.6K

Ingrediënten

4 personen
Selder
4 stengels
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Boter
Bouchotmosselen
2.000 g
Peper
Sake
3 dl
Sojabonen
100 g
Zeekraal
100 g
Room
1 scheutje
Miso pasta
2 el

Benodigdheden

Een vergiet, een zeef, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

4 stengels selder
1
Spoel de selder schoon en snijd de stengels fijn.
1 ajuin, 2 teentjes Look
2
Snijd de ajuin in halve ringen en de look in stukjes.
boter
3
Verwarm een klont boter in een grote pot en stoof de groenten aan.
2.000 g bouchotmosselen, peper
4
Spoel de mosselen en laat ze uitlekken. Laat ze mee stoven in de pot en voeg een flinke snuif peper toe.
3 dl sake
5
Voeg de sake toe en zet het deksel op de pot. Schud de mosselen regelmatig op.
100 g sojabonen, 100 g Zeekraal
6
Laat de sojabonen en zeekraal kort garen in een kom met kokend water.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
7
Giet de mosselen af wanneer ze gaar zijn en vang het vocht op in een kommetje.
8
Haal de mosselen uit de schelpjes.
1 scheutje Room, 2 el miso pasta, peper, boter
9
Verwarm het mosselvocht opnieuw. Voeg de boter, een scheutje room en de miso toe. Breng op smaak met flink wat peper.
10
Zet de mixer erin en meng alles tot een schuimige soep.
11
Doe de mosseltjes terug in de soep en voeg ook de sojabonen en zeekraal toe.
12
Serveer de soep met garnituur in een kommetje. Smakelijk!
1
Spoel de selder schoon en snijd de stengels fijn.
2
Snijd de ajuin in halve ringen en de look in stukjes.

Instructies

4 stengels selder
1
Spoel de selder schoon en snijd de stengels fijn.
1 ajuin, 2 teentjes Look
2
Snijd de ajuin in halve ringen en de look in stukjes.
boter
3
Verwarm een klont boter in een grote pot en stoof de groenten aan.
2.000 g bouchotmosselen, peper
4
Spoel de mosselen en laat ze uitlekken. Laat ze mee stoven in de pot en voeg een flinke snuif peper toe.
3 dl sake
5
Voeg de sake toe en zet het deksel op de pot. Schud de mosselen regelmatig op.
100 g sojabonen, 100 g Zeekraal
6
Laat de sojabonen en zeekraal kort garen in een kom met kokend water.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
7
Giet de mosselen af wanneer ze gaar zijn en vang het vocht op in een kommetje.
8
Haal de mosselen uit de schelpjes.
1 scheutje Room, 2 el miso pasta, peper, boter
9
Verwarm het mosselvocht opnieuw. Voeg de boter, een scheutje room en de miso toe. Breng op smaak met flink wat peper.
10
Zet de mixer erin en meng alles tot een schuimige soep.
11
Doe de mosseltjes terug in de soep en voeg ook de sojabonen en zeekraal toe.
12
Serveer de soep met garnituur in een kommetje. Smakelijk!
1
Spoel de selder schoon en snijd de stengels fijn.
2
Snijd de ajuin in halve ringen en de look in stukjes.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Soep van bouchot mosselen met miso en zeekraal (thumbnail)Soep van bouchot mosselen met miso en zeekraal
4 personen
40m
Ingrediënten
Selder
4 stengels
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Boter
Bouchotmosselen
2.000 g
Peper
Sake
3 dl
Sojabonen
100 g
Zeekraal
100 g
Room
1 scheutje
Miso pasta
2 el

Soep van bouchot mosselen met miso en zeekraal

Klein maar fijn én boordevol smaak. Bouchot mosselen zijn een echte delicatesse. Jeroen gebruikt het vocht van deze smaakvolle mosseltjes als basis voor een Japanse soep met miso, een pasta van gefermenteerde sojaboontjes, en zeekraal. Het resultaat is een fluweelzacht soepje met een krachtige umami smaak.
Instructies
4 stengels selder
1
Spoel de selder schoon en snijd de stengels fijn.
1 ajuin, 2 teentjes Look
2
Snijd de ajuin in halve ringen en de look in stukjes.
boter
3
Verwarm een klont boter in een grote pot en stoof de groenten aan.
2.000 g bouchotmosselen, peper
4
Spoel de mosselen en laat ze uitlekken. Laat ze mee stoven in de pot en voeg een flinke snuif peper toe.
3 dl sake
5
Voeg de sake toe en zet het deksel op de pot. Schud de mosselen regelmatig op.
100 g sojabonen, 100 g Zeekraal
6
Laat de sojabonen en zeekraal kort garen in een kom met kokend water.
7
Giet de mosselen af wanneer ze gaar zijn en vang het vocht op in een kommetje.
8
Haal de mosselen uit de schelpjes.
1 scheutje Room, 2 el miso pasta, peper, boter
9
Verwarm het mosselvocht opnieuw. Voeg de boter, een scheutje room en de miso toe. Breng op smaak met flink wat peper.
10
Zet de mixer erin en meng alles tot een schuimige soep.
11
Doe de mosseltjes terug in de soep en voeg ook de sojabonen en zeekraal toe.
12
Serveer de soep met garnituur in een kommetje. Smakelijk!