Soep van bouchot mosselen met miso en zeekraal
Soep van bouchot mosselen met miso en zeekraal
Ingrediënten
4 personen
Selder
4 stengels
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Boter
Bouchotmosselen
2.000 g
Peper
Sake
3 dl
Sojabonen
100 g
Zeekraal
100 g
Room
1 scheutje
Miso pasta
2 el
Benodigdheden
Een vergiet, een zeef, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 stengels selder
1
Spoel de selder schoon en snijd de stengels fijn.
1 ajuin, 2 teentjes Look
2
Snijd de ajuin in halve ringen en de look in stukjes.
boter
3
Verwarm een klont boter in een grote pot en stoof de groenten aan.
2.000 g bouchotmosselen, peper
4
Spoel de mosselen en laat ze uitlekken. Laat ze mee stoven in de pot en voeg een flinke snuif peper toe.
3 dl sake
5
Voeg de sake toe en zet het deksel op de pot. Schud de mosselen regelmatig op.
100 g sojabonen, 100 g Zeekraal
6
Laat de sojabonen en zeekraal kort garen in een kom met kokend water.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
7
Giet de mosselen af wanneer ze gaar zijn en vang het vocht op in een kommetje.
8
Haal de mosselen uit de schelpjes.
1 scheutje Room, 2 el miso pasta, peper, boter
9
Verwarm het mosselvocht opnieuw. Voeg de boter, een scheutje room en de miso toe. Breng op smaak met flink wat peper.
10
Zet de mixer erin en meng alles tot een schuimige soep.
11
Doe de mosseltjes terug in de soep en voeg ook de sojabonen en zeekraal toe.
12
Serveer de soep met garnituur in een kommetje. Smakelijk!
4 stengels selder
1
Spoel de selder schoon en snijd de stengels fijn.
1 ajuin, 2 teentjes Look
2
Snijd de ajuin in halve ringen en de look in stukjes.
boter
3
Verwarm een klont boter in een grote pot en stoof de groenten aan.
2.000 g bouchotmosselen, peper
4
Spoel de mosselen en laat ze uitlekken. Laat ze mee stoven in de pot en voeg een flinke snuif peper toe.
3 dl sake
5
Voeg de sake toe en zet het deksel op de pot. Schud de mosselen regelmatig op.
100 g sojabonen, 100 g Zeekraal
6
Laat de sojabonen en zeekraal kort garen in een kom met kokend water.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
7
Giet de mosselen af wanneer ze gaar zijn en vang het vocht op in een kommetje.
8
Haal de mosselen uit de schelpjes.
1 scheutje Room, 2 el miso pasta, peper, boter
9
Verwarm het mosselvocht opnieuw. Voeg de boter, een scheutje room en de miso toe. Breng op smaak met flink wat peper.
10
Zet de mixer erin en meng alles tot een schuimige soep.
11
Doe de mosseltjes terug in de soep en voeg ook de sojabonen en zeekraal toe.
12
Serveer de soep met garnituur in een kommetje. Smakelijk!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Selder
4 stengels
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Boter
Bouchotmosselen
2.000 g
Peper
Sake
3 dl
Sojabonen
100 g
Zeekraal
100 g
Room
1 scheutje
Miso pasta
2 el
Soep van bouchot mosselen met miso en zeekraal
Klein maar fijn én boordevol smaak. Bouchot mosselen zijn een echte delicatesse. Jeroen gebruikt het vocht van deze smaakvolle mosseltjes als basis voor een Japanse soep met miso, een pasta van gefermenteerde sojaboontjes, en zeekraal. Het resultaat is een fluweelzacht soepje met een krachtige umami smaak.Instructies
4 stengels selder
1
Spoel de selder schoon en snijd de stengels fijn.
1 ajuin, 2 teentjes Look
2
Snijd de ajuin in halve ringen en de look in stukjes.
boter
3
Verwarm een klont boter in een grote pot en stoof de groenten aan.
2.000 g bouchotmosselen, peper
4
Spoel de mosselen en laat ze uitlekken. Laat ze mee stoven in de pot en voeg een flinke snuif peper toe.
3 dl sake
5
Voeg de sake toe en zet het deksel op de pot. Schud de mosselen regelmatig op.
100 g sojabonen, 100 g Zeekraal
6
Laat de sojabonen en zeekraal kort garen in een kom met kokend water.
7
Giet de mosselen af wanneer ze gaar zijn en vang het vocht op in een kommetje.
8
Haal de mosselen uit de schelpjes.
1 scheutje Room, 2 el miso pasta, peper, boter
9
Verwarm het mosselvocht opnieuw. Voeg de boter, een scheutje room en de miso toe. Breng op smaak met flink wat peper.
10
Zet de mixer erin en meng alles tot een schuimige soep.
11
Doe de mosseltjes terug in de soep en voeg ook de sojabonen en zeekraal toe.
12
Serveer de soep met garnituur in een kommetje. Smakelijk!