Het simpelste dessert ooit
Het simpelste dessert ooit
Het simpelste dessert ooit
Het simpelste dessert ooit
Ingrediënten
4 personen
Rood fruit
300 g
Mascarpone
250 g
Platte kaas
250 g
Bloemsuiker
2 el
Limoen
1
Vanillestokje
1
Volkorenkoekjes
100 g
Benodigdheden
Een fijne rasp, een vijzel, glazen om te serveren
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Het simpelste dessert ooit
300 g rood fruit
1
Doe het diepgevroren rood fruit in een pot op een zacht vuur. Verander de vruchten in ongeveer 15 minuten in een pruttelende compote. (Roer af en toe.)
250 g mascarpone, 250 g platte kaas
2
Schep de mascarpone en de plattekaas in een schaal en meng beide. De mascarpone zal voor stevigheid zorgen.
2 el bloemsuiker, 1 limoen
3
Roer er de bloemsuiker doorheen en rasp er de zeste van een citroen of limoen bij.
1 vanillestokje
4
Snij de vanillestok overlangs in twee en schraap er de zaadjes uit. Doe ze in het mengsel met verse kaas en roer met de garde.
100 g volkorenkoekjes
5
Doe de volkoren koekjes in de vijzel (of een pot) en stamp ze tot onregelmatige, maar fijne kruimels.
TIPWie van kaneel houdt kan een snuifje kaneelpoeder toevoegen aan de kruimels.
6
Proef de warme fruitcompote en beslis of je een beetje bloemsuiker wil toevoegen. (De fruitmix hoort wel nog voldoende fris-zuur te smaken.)
7
Zet de glazen klaar om te serveren. Lepel het mengsel van mascarpone en plattekaas in een spuitzak en knip de top eraf.
8
Lepel voorzichtig porties warm rood fruit in de glazen.
9
Spuit een flinke toef mascarponemengsel bovenop de bodem fruitcompote en werk het dessert af met een laag verkruimelde koekjes.
10
Serveer meteen, want met het warme fruit smaakt het nagerecht eens zo lekker. Maak je het ter voorbereiding van een diner, bewaar het dessert dan in de koelkast.
Het simpelste dessert ooit
300 g rood fruit
1
Doe het diepgevroren rood fruit in een pot op een zacht vuur. Verander de vruchten in ongeveer 15 minuten in een pruttelende compote. (Roer af en toe.)
250 g mascarpone, 250 g platte kaas
2
Schep de mascarpone en de plattekaas in een schaal en meng beide. De mascarpone zal voor stevigheid zorgen.
2 el bloemsuiker, 1 limoen
3
Roer er de bloemsuiker doorheen en rasp er de zeste van een citroen of limoen bij.
1 vanillestokje
4
Snij de vanillestok overlangs in twee en schraap er de zaadjes uit. Doe ze in het mengsel met verse kaas en roer met de garde.
100 g volkorenkoekjes
5
Doe de volkoren koekjes in de vijzel (of een pot) en stamp ze tot onregelmatige, maar fijne kruimels.
TIPWie van kaneel houdt kan een snuifje kaneelpoeder toevoegen aan de kruimels.
6
Proef de warme fruitcompote en beslis of je een beetje bloemsuiker wil toevoegen. (De fruitmix hoort wel nog voldoende fris-zuur te smaken.)
7
Zet de glazen klaar om te serveren. Lepel het mengsel van mascarpone en plattekaas in een spuitzak en knip de top eraf.
8
Lepel voorzichtig porties warm rood fruit in de glazen.
9
Spuit een flinke toef mascarponemengsel bovenop de bodem fruitcompote en werk het dessert af met een laag verkruimelde koekjes.
10
Serveer meteen, want met het warme fruit smaakt het nagerecht eens zo lekker. Maak je het ter voorbereiding van een diner, bewaar het dessert dan in de koelkast.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
25m
Ingrediënten
Rood fruit
300 g
Mascarpone
250 g
Platte kaas
250 g
Bloemsuiker
2 el
Limoen
1
Vanillestokje
1
Volkorenkoekjes
100 g
Het simpelste dessert ooit
Tijdens de feestdagen is er niet altijd genoeg tijd om complexe desserten te bereiden, of misschien komt er onverwacht bezoek en wilt u hen toch een smakelijk en huisgemaakt nagerecht voorzetten. In 1-2-3 bereid je dit zoet, smeuïg, fruitig-fris én krokant glaasje plezier. ’t Is de eenvoud zelve…Instructies
Het simpelste dessert ooit
300 g rood fruit
1
Doe het diepgevroren rood fruit in een pot op een zacht vuur. Verander de vruchten in ongeveer 15 minuten in een pruttelende compote. (Roer af en toe.)
250 g mascarpone, 250 g platte kaas
2
Schep de mascarpone en de plattekaas in een schaal en meng beide. De mascarpone zal voor stevigheid zorgen.
2 el bloemsuiker, 1 limoen
3
Roer er de bloemsuiker doorheen en rasp er de zeste van een citroen of limoen bij.
1 vanillestokje
4
Snij de vanillestok overlangs in twee en schraap er de zaadjes uit. Doe ze in het mengsel met verse kaas en roer met de garde.
100 g volkorenkoekjes
5
Doe de volkoren koekjes in de vijzel (of een pot) en stamp ze tot onregelmatige, maar fijne kruimels.
TIPWie van kaneel houdt kan een snuifje kaneelpoeder toevoegen aan de kruimels.
6
Proef de warme fruitcompote en beslis of je een beetje bloemsuiker wil toevoegen. (De fruitmix hoort wel nog voldoende fris-zuur te smaken.)
7
Zet de glazen klaar om te serveren. Lepel het mengsel van mascarpone en plattekaas in een spuitzak en knip de top eraf.
8
Lepel voorzichtig porties warm rood fruit in de glazen.
9
Spuit een flinke toef mascarponemengsel bovenop de bodem fruitcompote en werk het dessert af met een laag verkruimelde koekjes.
10
Serveer meteen, want met het warme fruit smaakt het nagerecht eens zo lekker. Maak je het ter voorbereiding van een diner, bewaar het dessert dan in de koelkast.