dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Het simpelste dessert ooit (thumbnail)Het simpelste dessert ooit

Het simpelste dessert ooit

25m
7
96%
3.4K
Recepten

Het simpelste dessert ooit

Tijdens de feestdagen is er niet altijd genoeg tijd om complexe desserten te bereiden, of misschien komt er onverwacht bezoek en wilt u hen toch een smakelijk en huisgemaakt nagerecht voorzetten. In 1-2-3 bereid je dit zoet, smeuïg, fruitig-fris én krokant glaasje plezier. ’t Is de eenvoud zelve…
Het simpelste dessert ooit (thumbnail)Het simpelste dessert ooit

Het simpelste dessert ooit

25m
7
96%
3.4K
Recepten

Het simpelste dessert ooit

Tijdens de feestdagen is er niet altijd genoeg tijd om complexe desserten te bereiden, of misschien komt er onverwacht bezoek en wilt u hen toch een smakelijk en huisgemaakt nagerecht voorzetten. In 1-2-3 bereid je dit zoet, smeuïg, fruitig-fris én krokant glaasje plezier. ’t Is de eenvoud zelve…
Type gerechtDessert
Totale tijd25m
Ingrediënten7
Beoordeling96%
Aantal likes3.4K

Ingrediënten

4 personen
Rood fruit
300 g
Mascarpone
250 g
Platte kaas
250 g
Bloemsuiker
2 el
Limoen
1
Vanillestokje
1
Volkorenkoekjes
100 g

Benodigdheden

Een fijne rasp, een vijzel, glazen om te serveren

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Het simpelste dessert ooit

300 g rood fruit
1
Doe het diepgevroren rood fruit in een pot op een zacht vuur. Verander de vruchten in ongeveer 15 minuten in een pruttelende compote. (Roer af en toe.)
250 g mascarpone, 250 g platte kaas
2
Schep de mascarpone en de plattekaas in een schaal en meng beide. De mascarpone zal voor stevigheid zorgen.
2 el bloemsuiker, 1 limoen
3
Roer er de bloemsuiker doorheen en rasp er de zeste van een citroen of limoen bij.
1 vanillestokje
4
Snij de vanillestok overlangs in twee en schraap er de zaadjes uit. Doe ze in het mengsel met verse kaas en roer met de garde.
100 g volkorenkoekjes
5
Doe de volkoren koekjes in de vijzel (of een pot) en stamp ze tot onregelmatige, maar fijne kruimels.
TIPWie van kaneel houdt kan een snuifje kaneelpoeder toevoegen aan de kruimels.
6
Proef de warme fruitcompote en beslis of je een beetje bloemsuiker wil toevoegen. (De fruitmix hoort wel nog voldoende fris-zuur te smaken.)
7
Zet de glazen klaar om te serveren.  Lepel het mengsel van mascarpone en plattekaas in een spuitzak en knip de top eraf.
8
Lepel voorzichtig porties warm rood fruit in de glazen.
9
Spuit een flinke toef mascarponemengsel bovenop de bodem fruitcompote en werk het dessert af met een laag verkruimelde koekjes.
10
Serveer meteen, want met het warme fruit smaakt het nagerecht eens zo lekker. Maak je het ter voorbereiding van een diner, bewaar het dessert dan in de koelkast.
1
Doe het diepgevroren rood fruit in een pot op een zacht vuur. Verander de vruchten in ongeveer 15 minuten in een pruttelende compote. (Roer af en toe.)
2
Schep de mascarpone en de plattekaas in een schaal en meng beide. De mascarpone zal voor stevigheid zorgen.

Instructies

Het simpelste dessert ooit

300 g rood fruit
1
Doe het diepgevroren rood fruit in een pot op een zacht vuur. Verander de vruchten in ongeveer 15 minuten in een pruttelende compote. (Roer af en toe.)
250 g mascarpone, 250 g platte kaas
2
Schep de mascarpone en de plattekaas in een schaal en meng beide. De mascarpone zal voor stevigheid zorgen.
2 el bloemsuiker, 1 limoen
3
Roer er de bloemsuiker doorheen en rasp er de zeste van een citroen of limoen bij.
1 vanillestokje
4
Snij de vanillestok overlangs in twee en schraap er de zaadjes uit. Doe ze in het mengsel met verse kaas en roer met de garde.
100 g volkorenkoekjes
5
Doe de volkoren koekjes in de vijzel (of een pot) en stamp ze tot onregelmatige, maar fijne kruimels.
TIPWie van kaneel houdt kan een snuifje kaneelpoeder toevoegen aan de kruimels.
6
Proef de warme fruitcompote en beslis of je een beetje bloemsuiker wil toevoegen. (De fruitmix hoort wel nog voldoende fris-zuur te smaken.)
7
Zet de glazen klaar om te serveren.  Lepel het mengsel van mascarpone en plattekaas in een spuitzak en knip de top eraf.
8
Lepel voorzichtig porties warm rood fruit in de glazen.
9
Spuit een flinke toef mascarponemengsel bovenop de bodem fruitcompote en werk het dessert af met een laag verkruimelde koekjes.
10
Serveer meteen, want met het warme fruit smaakt het nagerecht eens zo lekker. Maak je het ter voorbereiding van een diner, bewaar het dessert dan in de koelkast.
1
Doe het diepgevroren rood fruit in een pot op een zacht vuur. Verander de vruchten in ongeveer 15 minuten in een pruttelende compote. (Roer af en toe.)
2
Schep de mascarpone en de plattekaas in een schaal en meng beide. De mascarpone zal voor stevigheid zorgen.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Het simpelste dessert ooit (thumbnail)Het simpelste dessert ooit
4 personen
25m
Ingrediënten
Rood fruit
300 g
Mascarpone
250 g
Platte kaas
250 g
Bloemsuiker
2 el
Limoen
1
Vanillestokje
1
Volkorenkoekjes
100 g

Het simpelste dessert ooit

Tijdens de feestdagen is er niet altijd genoeg tijd om complexe desserten te bereiden, of misschien komt er onverwacht bezoek en wilt u hen toch een smakelijk en huisgemaakt nagerecht voorzetten. In 1-2-3 bereid je dit zoet, smeuïg, fruitig-fris én krokant glaasje plezier. ’t Is de eenvoud zelve…
Instructies

Het simpelste dessert ooit

300 g rood fruit
1
Doe het diepgevroren rood fruit in een pot op een zacht vuur. Verander de vruchten in ongeveer 15 minuten in een pruttelende compote. (Roer af en toe.)
250 g mascarpone, 250 g platte kaas
2
Schep de mascarpone en de plattekaas in een schaal en meng beide. De mascarpone zal voor stevigheid zorgen.
2 el bloemsuiker, 1 limoen
3
Roer er de bloemsuiker doorheen en rasp er de zeste van een citroen of limoen bij.
1 vanillestokje
4
Snij de vanillestok overlangs in twee en schraap er de zaadjes uit. Doe ze in het mengsel met verse kaas en roer met de garde.
100 g volkorenkoekjes
5
Doe de volkoren koekjes in de vijzel (of een pot) en stamp ze tot onregelmatige, maar fijne kruimels.
TIPWie van kaneel houdt kan een snuifje kaneelpoeder toevoegen aan de kruimels.
6
Proef de warme fruitcompote en beslis of je een beetje bloemsuiker wil toevoegen. (De fruitmix hoort wel nog voldoende fris-zuur te smaken.)
7
Zet de glazen klaar om te serveren.  Lepel het mengsel van mascarpone en plattekaas in een spuitzak en knip de top eraf.
8
Lepel voorzichtig porties warm rood fruit in de glazen.
9
Spuit een flinke toef mascarponemengsel bovenop de bodem fruitcompote en werk het dessert af met een laag verkruimelde koekjes.
10
Serveer meteen, want met het warme fruit smaakt het nagerecht eens zo lekker. Maak je het ter voorbereiding van een diner, bewaar het dessert dan in de koelkast.