dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Naanbroodje met varkensvlees en looksaus (thumbnail)Naanbroodje met varkensvlees en looksaus

Naanbroodje met varkensvlees en looksaus

30m
20
100%
3.4K
Recepten

Naanbroodje met varkensvlees en looksaus

Naan is het belangrijkste bijgerecht in veel landen in Centraal en Zuid-Azië. Jeroen serveert de helft van zo’n brood met een frisse en kleurrijke groentemengeling, krokante varkensreepjes en een zelfgemaakte looksaus.
Naanbroodje met varkensvlees en looksaus (thumbnail)Naanbroodje met varkensvlees en looksaus

Naanbroodje met varkensvlees en looksaus

30m
20
100%
3.4K
Recepten

Naanbroodje met varkensvlees en looksaus

Naan is het belangrijkste bijgerecht in veel landen in Centraal en Zuid-Azië. Jeroen serveert de helft van zo’n brood met een frisse en kleurrijke groentemengeling, krokante varkensreepjes en een zelfgemaakte looksaus.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten20
Beoordeling100%
Aantal likes3.4K

Ingrediënten

4 personen
Korianderzaden
Peper
Kardemompoeder
Kaneelpoeder
Komijnpoeder
Cayennepeper
Zout
Olijfolie
Varkensspiering
800 g
Spitskool
0,5
Wortels
2
Lente-uien
3 stengels
Ijsbergsla
0,5
Puntpaprika
1
Mayonaise
2 el
Natuuryoghurt
0,1 l
Look
0,25 teentjes
Limoen
1
Rode chilipepers
0,5
Naanbrood
2

Benodigdheden

Een rasp, een staafmixer

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

korianderzaden, peper, kardemompoeder, kaneelpoeder, komijnpoeder, cayennepeper, zout, olijfolie
1
Neem een mengkom en doe er een snuif korianderzaad, een snuif zwarte peper, een snuif currypoeder, een snuif kardemom, een snuif komijnpoeder, een klein snuifje kaneel, een klein snuifje cayennepeper en zout in. Doe er een flinke scheut olijfolie bij en meng alles goed onder elkaar met een garde.
800 g varkensspiering
2
Snijd de varkensspiering in dunne reepjes en marineer het vlees in de kruidenmengeling.
0,5 spitskool, 2 Wortels, 3 stengels lente-uien, 0,5 ijsbergsla, 1 Puntpaprika
3
Rasp de spitskool en de wortelen fijn. Snijd de puntpaprika, de lente-ui en de ijsbergsla fijn. Doe alle groenten in een kom en meng ze voorzichtig met je handen onder elkaar.
2 el mayonaise, 0,1 l natuuryoghurt, 0,25 teentjes Look, 1 limoen, 0,5 rode chilipepers
4
Mix de (verse) mayonaise met de yoghurt, de look, de chilipeper, de zeste en een klein beetje sap van de limoen tot een mooie saus.
5
Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de gemarineerde reepjes vlees tot ze krokant zijn. Laat eventueel uitlekken op een vel keukenpapier.
2 naanbrood
6
Verwarm het voorgebakken naanbrood 3 minuten in een oven op 180°C.
7
Serveer een stuk naanbrood met een portie groentjes en enkele krokante varkensreepjes. Werk af met de looksaus.
1
Neem een mengkom en doe er een snuif korianderzaad, een snuif zwarte peper, een snuif currypoeder, een snuif kardemom, een snuif komijnpoeder, een klein snuifje kaneel, een klein snuifje cayennepeper en zout in. Doe er een flinke scheut olijfolie bij en meng alles goed onder elkaar met een garde.
2
Snijd de varkensspiering in dunne reepjes en marineer het vlees in de kruidenmengeling.

Instructies

korianderzaden, peper, kardemompoeder, kaneelpoeder, komijnpoeder, cayennepeper, zout, olijfolie
1
Neem een mengkom en doe er een snuif korianderzaad, een snuif zwarte peper, een snuif currypoeder, een snuif kardemom, een snuif komijnpoeder, een klein snuifje kaneel, een klein snuifje cayennepeper en zout in. Doe er een flinke scheut olijfolie bij en meng alles goed onder elkaar met een garde.
800 g varkensspiering
2
Snijd de varkensspiering in dunne reepjes en marineer het vlees in de kruidenmengeling.
0,5 spitskool, 2 Wortels, 3 stengels lente-uien, 0,5 ijsbergsla, 1 Puntpaprika
3
Rasp de spitskool en de wortelen fijn. Snijd de puntpaprika, de lente-ui en de ijsbergsla fijn. Doe alle groenten in een kom en meng ze voorzichtig met je handen onder elkaar.
2 el mayonaise, 0,1 l natuuryoghurt, 0,25 teentjes Look, 1 limoen, 0,5 rode chilipepers
4
Mix de (verse) mayonaise met de yoghurt, de look, de chilipeper, de zeste en een klein beetje sap van de limoen tot een mooie saus.
5
Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de gemarineerde reepjes vlees tot ze krokant zijn. Laat eventueel uitlekken op een vel keukenpapier.
2 naanbrood
6
Verwarm het voorgebakken naanbrood 3 minuten in een oven op 180°C.
7
Serveer een stuk naanbrood met een portie groentjes en enkele krokante varkensreepjes. Werk af met de looksaus.
1
Neem een mengkom en doe er een snuif korianderzaad, een snuif zwarte peper, een snuif currypoeder, een snuif kardemom, een snuif komijnpoeder, een klein snuifje kaneel, een klein snuifje cayennepeper en zout in. Doe er een flinke scheut olijfolie bij en meng alles goed onder elkaar met een garde.
2
Snijd de varkensspiering in dunne reepjes en marineer het vlees in de kruidenmengeling.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Naanbroodje met varkensvlees en looksaus (thumbnail)Naanbroodje met varkensvlees en looksaus
4 personen
30m
Ingrediënten
Korianderzaden
Peper
Kardemompoeder
Kaneelpoeder
Komijnpoeder
Cayennepeper
Zout
Olijfolie
Varkensspiering
800 g
Spitskool
0,5
Wortels
2
Lente-uien
3 stengels
Ijsbergsla
0,5
Puntpaprika
1
Mayonaise
2 el
Natuuryoghurt
0,1 l
Look
0,25 teentjes
Limoen
1
Rode chilipepers
0,5
Naanbrood
2

Naanbroodje met varkensvlees en looksaus

Naan is het belangrijkste bijgerecht in veel landen in Centraal en Zuid-Azië. Jeroen serveert de helft van zo’n brood met een frisse en kleurrijke groentemengeling, krokante varkensreepjes en een zelfgemaakte looksaus.
Instructies
korianderzaden, peper, kardemompoeder, kaneelpoeder, komijnpoeder, cayennepeper, zout, olijfolie
1
Neem een mengkom en doe er een snuif korianderzaad, een snuif zwarte peper, een snuif currypoeder, een snuif kardemom, een snuif komijnpoeder, een klein snuifje kaneel, een klein snuifje cayennepeper en zout in. Doe er een flinke scheut olijfolie bij en meng alles goed onder elkaar met een garde.
800 g varkensspiering
2
Snijd de varkensspiering in dunne reepjes en marineer het vlees in de kruidenmengeling.
0,5 spitskool, 2 Wortels, 3 stengels lente-uien, 0,5 ijsbergsla, 1 Puntpaprika
3
Rasp de spitskool en de wortelen fijn. Snijd de puntpaprika, de lente-ui en de ijsbergsla fijn. Doe alle groenten in een kom en meng ze voorzichtig met je handen onder elkaar.
2 el mayonaise, 0,1 l natuuryoghurt, 0,25 teentjes Look, 1 limoen, 0,5 rode chilipepers
4
Mix de (verse) mayonaise met de yoghurt, de look, de chilipeper, de zeste en een klein beetje sap van de limoen tot een mooie saus.
5
Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de gemarineerde reepjes vlees tot ze krokant zijn. Laat eventueel uitlekken op een vel keukenpapier.
2 naanbrood
6
Verwarm het voorgebakken naanbrood 3 minuten in een oven op 180°C.
7
Serveer een stuk naanbrood met een portie groentjes en enkele krokante varkensreepjes. Werk af met de looksaus.