dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Rozijnentoast met sjalottenconfituur, relish van peer en Belgische kaas (thumbnail)Rozijnentoast met sjalottenconfituur, relish van peer en Belgische kaas

Rozijnentoast met sjalottenconfituur, relish van peer en Belgische kaas

35m
16
-
2.5K
Recepten

Rozijnentoast met sjalottenconfituur, relish van peer en Belgische kaas

Een lekker herfstige lunch: rozijnentoast met confituur, relish en kaas. Relish is een gekookt en ingelegd product van voornamelijk fruit, groenten of kruiden. Jeroen gaat er een maken op basis van peer en een confituur van sjalot als variatie op de klassieke uienconfituur of uienkonfijt. Uiteraard kan een heerlijk stukje Belgische kaas bij dergelijke bereidingen niet ontbreken. Ideaal als lunch of als aperitiefhapje!
Rozijnentoast met sjalottenconfituur, relish van peer en Belgische kaas (thumbnail)Rozijnentoast met sjalottenconfituur, relish van peer en Belgische kaas

Rozijnentoast met sjalottenconfituur, relish van peer en Belgische kaas

35m
16
-
2.5K
Recepten

Rozijnentoast met sjalottenconfituur, relish van peer en Belgische kaas

Een lekker herfstige lunch: rozijnentoast met confituur, relish en kaas. Relish is een gekookt en ingelegd product van voornamelijk fruit, groenten of kruiden. Jeroen gaat er een maken op basis van peer en een confituur van sjalot als variatie op de klassieke uienconfituur of uienkonfijt. Uiteraard kan een heerlijk stukje Belgische kaas bij dergelijke bereidingen niet ontbreken. Ideaal als lunch of als aperitiefhapje!
Type gerechtAperitief
Totale tijd35m
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Sjalotten
3
Boter
1 klontje
Kruidnagels
2
Jeneverbessen
4
Tijm
Witte suiker
3 el
Porto
0,3 l
Frambozenazijn
1 scheutje
Gember
Chilipeper
0,5
Peer
1
Aardappelzetmeel
1 tl
Appelazijn
1 scheutje
Waterkers
1 bosje
Rozijnenbrood
1
Belgische kaas
200 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

2 Sjalotten, 1 klontje boter, 2 kruidnagels, 4 Jeneverbessen, tijm, 2 el witte suiker, 0,3 l porto, 1 scheutje frambozenazijn
1
Pel de sjalotten voor de confituur en snijd ze in repen (julienne). Laat een klontje boter smelten in een pot en stoof de sjalotten aan. Voeg de kruidnagels, de jeneverbessen, de tijm, de suiker en de porto toe. Voeg een scheutje frambozenazijn toe en laat de sjalotten stoven tot het meeste vocht verdampt is.
1 Sjalotten, gember, 0,5 chilipeper
2
Snipper de sjalot voor de relish van peer fijn en stoof ze aan in wat boter. Schil een stukje gember en rasp hem bij de sjalot en voeg de fijngesneden chilipeper toe.
1 peer
3
Schil de peer, snijd ze in fijne blokjes en stoof ze mee aan met de sjalot, gember en chili.
1 tl aardappelzetmeel, 1 scheutje appelazijn, 1 el witte suiker
4
Los het aardappelzetmeel op in de appelazijn en doe het bij de peren. Voeg er tot slot de suiker aan toe en laat het geheel nog kort stoven en binden. Eens gebonden, neem je de relish van het vuur en laat afkoelen.
1 bosje Waterkers, 1 rozijnenbrood, 200 g Belgische kaas
5
Pluk de blaadjes van de waterkers en was ze. Snijd het rozijnenbrood in dikke plakken en rooster ze onder de grill. Opgelet: rozijnenbrood roostert veel sneller dan gewoon brood, dus zeker niet te lang in de oven. Snijd ook nog de kaas in plakken.
6
Schep een lepel confituur van sjalot op een plak rozijnenbrood, leg er een plakje kaas op en een lepel relish van peer en werk het gerecht af met wat waterkers.
1
Pel de sjalotten voor de confituur en snijd ze in repen (julienne). Laat een klontje boter smelten in een pot en stoof de sjalotten aan. Voeg de kruidnagels, de jeneverbessen, de tijm, de suiker en de porto toe. Voeg een scheutje frambozenazijn toe en laat de sjalotten stoven tot het meeste vocht verdampt is.
2
Snipper de sjalot voor de relish van peer fijn en stoof ze aan in wat boter. Schil een stukje gember en rasp hem bij de sjalot en voeg de fijngesneden chilipeper toe.

Instructies

2 Sjalotten, 1 klontje boter, 2 kruidnagels, 4 Jeneverbessen, tijm, 2 el witte suiker, 0,3 l porto, 1 scheutje frambozenazijn
1
Pel de sjalotten voor de confituur en snijd ze in repen (julienne). Laat een klontje boter smelten in een pot en stoof de sjalotten aan. Voeg de kruidnagels, de jeneverbessen, de tijm, de suiker en de porto toe. Voeg een scheutje frambozenazijn toe en laat de sjalotten stoven tot het meeste vocht verdampt is.
1 Sjalotten, gember, 0,5 chilipeper
2
Snipper de sjalot voor de relish van peer fijn en stoof ze aan in wat boter. Schil een stukje gember en rasp hem bij de sjalot en voeg de fijngesneden chilipeper toe.
1 peer
3
Schil de peer, snijd ze in fijne blokjes en stoof ze mee aan met de sjalot, gember en chili.
1 tl aardappelzetmeel, 1 scheutje appelazijn, 1 el witte suiker
4
Los het aardappelzetmeel op in de appelazijn en doe het bij de peren. Voeg er tot slot de suiker aan toe en laat het geheel nog kort stoven en binden. Eens gebonden, neem je de relish van het vuur en laat afkoelen.
1 bosje Waterkers, 1 rozijnenbrood, 200 g Belgische kaas
5
Pluk de blaadjes van de waterkers en was ze. Snijd het rozijnenbrood in dikke plakken en rooster ze onder de grill. Opgelet: rozijnenbrood roostert veel sneller dan gewoon brood, dus zeker niet te lang in de oven. Snijd ook nog de kaas in plakken.
6
Schep een lepel confituur van sjalot op een plak rozijnenbrood, leg er een plakje kaas op en een lepel relish van peer en werk het gerecht af met wat waterkers.
1
Pel de sjalotten voor de confituur en snijd ze in repen (julienne). Laat een klontje boter smelten in een pot en stoof de sjalotten aan. Voeg de kruidnagels, de jeneverbessen, de tijm, de suiker en de porto toe. Voeg een scheutje frambozenazijn toe en laat de sjalotten stoven tot het meeste vocht verdampt is.
2
Snipper de sjalot voor de relish van peer fijn en stoof ze aan in wat boter. Schil een stukje gember en rasp hem bij de sjalot en voeg de fijngesneden chilipeper toe.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Rozijnentoast met sjalottenconfituur, relish van peer en Belgische kaas (thumbnail)Rozijnentoast met sjalottenconfituur, relish van peer en Belgische kaas
4 personen
35m
Ingrediënten
Sjalotten
3
Boter
1 klontje
Kruidnagels
2
Jeneverbessen
4
Tijm
Witte suiker
3 el
Porto
0,3 l
Frambozenazijn
1 scheutje
Gember
Chilipeper
0,5
Peer
1
Aardappelzetmeel
1 tl
Appelazijn
1 scheutje
Waterkers
1 bosje
Rozijnenbrood
1
Belgische kaas
200 g

Rozijnentoast met sjalottenconfituur, relish van peer en Belgische kaas

Een lekker herfstige lunch: rozijnentoast met confituur, relish en kaas. Relish is een gekookt en ingelegd product van voornamelijk fruit, groenten of kruiden. Jeroen gaat er een maken op basis van peer en een confituur van sjalot als variatie op de klassieke uienconfituur of uienkonfijt. Uiteraard kan een heerlijk stukje Belgische kaas bij dergelijke bereidingen niet ontbreken. Ideaal als lunch of als aperitiefhapje!
Instructies
2 Sjalotten, 1 klontje boter, 2 kruidnagels, 4 Jeneverbessen, tijm, 2 el witte suiker, 0,3 l porto, 1 scheutje frambozenazijn
1
Pel de sjalotten voor de confituur en snijd ze in repen (julienne). Laat een klontje boter smelten in een pot en stoof de sjalotten aan. Voeg de kruidnagels, de jeneverbessen, de tijm, de suiker en de porto toe. Voeg een scheutje frambozenazijn toe en laat de sjalotten stoven tot het meeste vocht verdampt is.
1 Sjalotten, gember, 0,5 chilipeper
2
Snipper de sjalot voor de relish van peer fijn en stoof ze aan in wat boter. Schil een stukje gember en rasp hem bij de sjalot en voeg de fijngesneden chilipeper toe.
1 peer
3
Schil de peer, snijd ze in fijne blokjes en stoof ze mee aan met de sjalot, gember en chili.
1 tl aardappelzetmeel, 1 scheutje appelazijn, 1 el witte suiker
4
Los het aardappelzetmeel op in de appelazijn en doe het bij de peren. Voeg er tot slot de suiker aan toe en laat het geheel nog kort stoven en binden. Eens gebonden, neem je de relish van het vuur en laat afkoelen.
1 bosje Waterkers, 1 rozijnenbrood, 200 g Belgische kaas
5
Pluk de blaadjes van de waterkers en was ze. Snijd het rozijnenbrood in dikke plakken en rooster ze onder de grill. Opgelet: rozijnenbrood roostert veel sneller dan gewoon brood, dus zeker niet te lang in de oven. Snijd ook nog de kaas in plakken.
6
Schep een lepel confituur van sjalot op een plak rozijnenbrood, leg er een plakje kaas op en een lepel relish van peer en werk het gerecht af met wat waterkers.