Ragu van schouderstuk met spaghetti
Ragu van schouderstuk met spaghetti
Ragu van schouderstuk met spaghetti
Ragu van schouderstuk met spaghetti
Ingrediënten
4 personen
Rund
600 g
Olijfolie
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Selder
2 stengels
Wortels
2
Tomatenpuree
70 g
Rode wijn
0,2 l
Rozemarijn
Tijm
Laurier
Tomatenblokjes
3 blikken
Peper
Zout
Spaghetti
400 g
Parmezaanse kaas
50 g
Benodigdheden
Een grote stoofpot
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
600 g rund
2
Snijd het rundvlees in dunne reepjes en daarna in blokjes.
olijfolie
3
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pot op het vuur. Bak de stukjes vlees aan in de pan.
TIPSchep niet meteen al het vlees in de pot maar bak in meerdere keren zodat de olie heet genoeg blijft en het vlees mooi kan korsten.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
4
Snipper de uien fijn en plet de look.
2 stengels selder
5
Maak de selder schoon, verwijder de draadjes (schil ze eventueel) en snijd in fijne blokjes (brunoise).
2 Wortels
6
Schil de wortels en snijd ze in fijne stukjes (brunoise).
7
Schep het gekorste vlees uit de pot en hou het even apart in een kom.
8
Stoof de stukjes ui en de look aan in dezelfde pot tot ze mooi glazig zijn.
9
Voeg de selder en de wortel toe.
70 g Tomatenpuree
10
Schep de tomatenpuree erbij en laat even meebakken.
11
Doe het vlees terug in de pot.
0,2 l rode wijn
12
Bevochtig de groenten en het vlees met de rode wijn en laat volledig uitkoken.
rozemarijn, tijm, laurier
13
Maak een kruidentuil van de rozemarijn, tijm en laurier en leg ze in de pot.
3 blikken Tomatenblokjes, peper, zout
14
Voeg de tomatenblokjes en een scheutje water toe. Kruid met peper en zout.
15
Zet het deksel op de pot en laat de ragu gedurende 2 uur verder garen in de oven op 160°C.
400 g spaghetti
16
Kook vlak voor het serveren de pasta gaar.
50 g Parmezaanse kaas
17
Serveer de pasta met een flinke schep ragu en rasp er wat Parmezaanse kaas over. Smakelijk!
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
600 g rund
2
Snijd het rundvlees in dunne reepjes en daarna in blokjes.
olijfolie
3
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pot op het vuur. Bak de stukjes vlees aan in de pan.
TIPSchep niet meteen al het vlees in de pot maar bak in meerdere keren zodat de olie heet genoeg blijft en het vlees mooi kan korsten.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
4
Snipper de uien fijn en plet de look.
2 stengels selder
5
Maak de selder schoon, verwijder de draadjes (schil ze eventueel) en snijd in fijne blokjes (brunoise).
2 Wortels
6
Schil de wortels en snijd ze in fijne stukjes (brunoise).
7
Schep het gekorste vlees uit de pot en hou het even apart in een kom.
8
Stoof de stukjes ui en de look aan in dezelfde pot tot ze mooi glazig zijn.
9
Voeg de selder en de wortel toe.
70 g Tomatenpuree
10
Schep de tomatenpuree erbij en laat even meebakken.
11
Doe het vlees terug in de pot.
0,2 l rode wijn
12
Bevochtig de groenten en het vlees met de rode wijn en laat volledig uitkoken.
rozemarijn, tijm, laurier
13
Maak een kruidentuil van de rozemarijn, tijm en laurier en leg ze in de pot.
3 blikken Tomatenblokjes, peper, zout
14
Voeg de tomatenblokjes en een scheutje water toe. Kruid met peper en zout.
15
Zet het deksel op de pot en laat de ragu gedurende 2 uur verder garen in de oven op 160°C.
400 g spaghetti
16
Kook vlak voor het serveren de pasta gaar.
50 g Parmezaanse kaas
17
Serveer de pasta met een flinke schep ragu en rasp er wat Parmezaanse kaas over. Smakelijk!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Rund
600 g
Olijfolie
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Selder
2 stengels
Wortels
2
Tomatenpuree
70 g
Rode wijn
0,2 l
Rozemarijn
Tijm
Laurier
Tomatenblokjes
3 blikken
Peper
Zout
Spaghetti
400 g
Parmezaanse kaas
50 g
Ragu van schouderstuk met spaghetti
De meesten onder ons eten spaghetti met een bolognesesaus boordevol groentjes en gehakt. De originele spaghetti eten de Italianen echter met ragu van rundvlees. Jeroen gebruikt hiervoor het zenuwstuk van de hals van de koe (vraag naar paleron of halslap bij je slager). Hij laat de stukjes vlees zachtjes garen in de oven wat voor een echte smaakbom in je bord zorgt.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
600 g rund
2
Snijd het rundvlees in dunne reepjes en daarna in blokjes.
olijfolie
3
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pot op het vuur. Bak de stukjes vlees aan in de pan.
TIPSchep niet meteen al het vlees in de pot maar bak in meerdere keren zodat de olie heet genoeg blijft en het vlees mooi kan korsten.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
4
Snipper de uien fijn en plet de look.
2 stengels selder
5
Maak de selder schoon, verwijder de draadjes (schil ze eventueel) en snijd in fijne blokjes (brunoise).
2 Wortels
6
Schil de wortels en snijd ze in fijne stukjes (brunoise).
7
Schep het gekorste vlees uit de pot en hou het even apart in een kom.
8
Stoof de stukjes ui en de look aan in dezelfde pot tot ze mooi glazig zijn.
9
Voeg de selder en de wortel toe.
70 g Tomatenpuree
10
Schep de tomatenpuree erbij en laat even meebakken.
11
Doe het vlees terug in de pot.
0,2 l rode wijn
12
Bevochtig de groenten en het vlees met de rode wijn en laat volledig uitkoken.
rozemarijn, tijm, laurier
13
Maak een kruidentuil van de rozemarijn, tijm en laurier en leg ze in de pot.
3 blikken Tomatenblokjes, peper, zout
14
Voeg de tomatenblokjes en een scheutje water toe. Kruid met peper en zout.
15
Zet het deksel op de pot en laat de ragu gedurende 2 uur verder garen in de oven op 160°C.
400 g spaghetti
16
Kook vlak voor het serveren de pasta gaar.
50 g Parmezaanse kaas
17
Serveer de pasta met een flinke schep ragu en rasp er wat Parmezaanse kaas over. Smakelijk!