Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor op 160°C.

600 g rund
2

Snijd het rundvlees in dunne reepjes en daarna in blokjes.

olijfolie
3

Verwarm een scheut olijfolie in een grote pot op het vuur. Bak de stukjes vlees aan in de pan.

TIPSchep niet meteen al het vlees in de pot maar bak in meerdere keren zodat de olie heet genoeg blijft en het vlees mooi kan korsten.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
4

Snipper de uien fijn en plet de look.

2 stengels selder
5

Maak de selder schoon, verwijder de draadjes (schil ze eventueel) en snijd in fijne blokjes (brunoise).

2 Wortels
6

Schil de wortels en snijd ze in fijne stukjes (brunoise).

7

Schep het gekorste vlees uit de pot en hou het even apart in een kom.

8

Stoof de stukjes ui en de look aan in dezelfde pot tot ze mooi glazig zijn.

9

Voeg de selder en de wortel toe.

70 g Tomatenpuree
10

Schep de tomatenpuree erbij en laat even meebakken.

11

Doe het vlees terug in de pot.

0,2 l rode wijn
12

Bevochtig de groenten en het vlees met de rode wijn en laat volledig uitkoken.

rozemarijn, tijm, laurier
13

Maak een kruidentuil van de rozemarijn, tijm en laurier en leg ze in de pot.

3 blikken Tomatenblokjes, peper, zout
14

Voeg de tomatenblokjes en een scheutje water toe. Kruid met peper en zout.

15

Zet het deksel op de pot en laat de ragu gedurende 2 uur verder garen in de oven op 160°C.

400 g spaghetti
16

Kook vlak voor het serveren de pasta gaar.

50 g Parmezaanse kaas
17

Serveer de pasta met een flinke schep ragu en rasp er wat Parmezaanse kaas over. Smakelijk!