Knolselderrapensoep met mosterd en rookworst
Knolselderrapensoep met mosterd en rookworst
Knolselderrapensoep met mosterd en rookworst
Knolselderrapensoep met mosterd en rookworst
Ingrediënten
4 personen
Dikke aardappelen
1
Groentebouillon
3 l
Boter
Ajuinen
3
Look
3 teentjes
Prei
1 stengel
Rapen
2 bosjes
Knolselders
0,5
Zout
Selderijzout
Peper
Tijm
Laurier
2 blaadjes
Rozemarijn
1 takje
Room
1 scheutje
Scherpe mosterd
2 tl
Rookworsten
2
Kervel
Benodigdheden
Staafmixer, een elektrische staafmixer, keukentouw
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken, vind je hier. Je kunt ook water met een blokje bouillon gebruiken.
boter
2
Smelt een klont boter in een soepketel.
3 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de boter.
3 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Stoof ze met de uien.
1 stengel prei, 2 bosjes rapen, 1 Dikke aardappelen
5
Schil de rapen en de aardappel en snijd ze in stukken. Maak de prei schoon en snijd de stengel in stukken. Doe alle groenten in de soepketel.
0,5 knolselders
6
Schil de knolselder, snijd hem in stukken en stoof hem met de rest van de groenten.
zout, selderijzout, peper
7
Giet er de warme groentebouillon bij en kruid met zout, selderijzout en peper.
tijm, 2 blaadjes laurier, 1 takje rozemarijn
8
Bind de tijm, laurier en rozemarijn samen met keukentouw. Leg het bouquet garni in de soep.
9
Zet een deksel op de ketel en laat 30 minuten garen onder een deksel.
10
Haal het bouquet garni uit de soep.
1 scheutje Room, 2 tl scherpe mosterd
11
Doe mosterd en een scheutje room bij de soep. Mix ze met een staafmixer en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
2 rookworsten
12
Snijd de rookworst in plakjes.
kervel
13
Serveer de soep met plakjes rookworst. Werk eventueel af met plukjes kervel.
3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken, vind je hier. Je kunt ook water met een blokje bouillon gebruiken.
boter
2
Smelt een klont boter in een soepketel.
3 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de boter.
3 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Stoof ze met de uien.
1 stengel prei, 2 bosjes rapen, 1 Dikke aardappelen
5
Schil de rapen en de aardappel en snijd ze in stukken. Maak de prei schoon en snijd de stengel in stukken. Doe alle groenten in de soepketel.
0,5 knolselders
6
Schil de knolselder, snijd hem in stukken en stoof hem met de rest van de groenten.
zout, selderijzout, peper
7
Giet er de warme groentebouillon bij en kruid met zout, selderijzout en peper.
tijm, 2 blaadjes laurier, 1 takje rozemarijn
8
Bind de tijm, laurier en rozemarijn samen met keukentouw. Leg het bouquet garni in de soep.
9
Zet een deksel op de ketel en laat 30 minuten garen onder een deksel.
10
Haal het bouquet garni uit de soep.
1 scheutje Room, 2 tl scherpe mosterd
11
Doe mosterd en een scheutje room bij de soep. Mix ze met een staafmixer en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
2 rookworsten
12
Snijd de rookworst in plakjes.
kervel
13
Serveer de soep met plakjes rookworst. Werk eventueel af met plukjes kervel.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Dikke aardappelen
1
Groentebouillon
3 l
Boter
Ajuinen
3
Look
3 teentjes
Prei
1 stengel
Rapen
2 bosjes
Knolselders
0,5
Zout
Selderijzout
Peper
Tijm
Laurier
2 blaadjes
Rozemarijn
1 takje
Room
1 scheutje
Scherpe mosterd
2 tl
Rookworsten
2
Kervel
Knolselderrapensoep met mosterd en rookworst
In deze soep spelen rapen en knolselder de hoofdrol. Afgewerkt met rookworst en met een stevige boterham erbij is het een volwaardige maaltijd.Instructies
3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken, vind je hier. Je kunt ook water met een blokje bouillon gebruiken.
boter
2
Smelt een klont boter in een soepketel.
3 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de boter.
3 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Stoof ze met de uien.
1 stengel prei, 2 bosjes rapen, 1 Dikke aardappelen
5
Schil de rapen en de aardappel en snijd ze in stukken. Maak de prei schoon en snijd de stengel in stukken. Doe alle groenten in de soepketel.
0,5 knolselders
6
Schil de knolselder, snijd hem in stukken en stoof hem met de rest van de groenten.
zout, selderijzout, peper
7
Giet er de warme groentebouillon bij en kruid met zout, selderijzout en peper.
tijm, 2 blaadjes laurier, 1 takje rozemarijn
8
Bind de tijm, laurier en rozemarijn samen met keukentouw. Leg het bouquet garni in de soep.
9
Zet een deksel op de ketel en laat 30 minuten garen onder een deksel.
10
Haal het bouquet garni uit de soep.
1 scheutje Room, 2 tl scherpe mosterd
11
Doe mosterd en een scheutje room bij de soep. Mix ze met een staafmixer en breng eventueel op smaak met peper en zout.
2 rookworsten
12
Snijd de rookworst in plakjes.
kervel
13
Serveer de soep met plakjes rookworst. Werk eventueel af met plukjes kervel.