Instructies

4 personen
3 l groentebouillon
1

Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken, vind je hier. Je kunt ook water met een blokje bouillon gebruiken.

boter
2

Smelt een klont boter in een soepketel.

3 ajuinen
3

Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de boter.

3 teentjes Look
4

Kneus en pel de knoflook. Stoof ze met de uien.

1 stengel prei, 2 bosjes rapen, 1 Dikke aardappelen
5

Schil de rapen en de aardappel en snijd ze in stukken. Maak de prei schoon en snijd de stengel in stukken. Doe alle groenten in de soepketel.

0,5 knolselders
6

Schil de knolselder, snijd hem in stukken en stoof hem met de rest van de groenten.

zout, selderijzout, peper
7

Giet er de warme groentebouillon bij en kruid met zout, selderijzout en peper.

tijm, 2 blaadjes laurier, 1 takje rozemarijn
8

Bind de tijm, laurier en rozemarijn samen met keukentouw. Leg het bouquet garni in de soep.

9

Zet een deksel op de ketel en laat 30 minuten garen onder een deksel.

10

Haal het bouquet garni uit de soep.

1 scheutje Room, 2 tl scherpe mosterd
11

Doe mosterd en een scheutje room bij de soep. Mix ze met een staafmixer en breng eventueel op smaak met peper en zout.

2 rookworsten
12

Snijd de rookworst in plakjes.

kervel
13

Serveer de soep met plakjes rookworst. Werk eventueel af met plukjes kervel.