Instructies
4 personen
3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken, vind je hier. Je kunt ook water met een blokje bouillon gebruiken.
boter
2
Smelt een klont boter in een soepketel.
3 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de boter.
3 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Stoof ze met de uien.
1 stengel prei, 2 bosjes rapen, 1 Dikke aardappelen
5
Schil de rapen en de aardappel en snijd ze in stukken. Maak de prei schoon en snijd de stengel in stukken. Doe alle groenten in de soepketel.
0,5 knolselders
6
Schil de knolselder, snijd hem in stukken en stoof hem met de rest van de groenten.
zout, selderijzout, peper
7
Giet er de warme groentebouillon bij en kruid met zout, selderijzout en peper.
tijm, 2 blaadjes laurier, 1 takje rozemarijn
8
Bind de tijm, laurier en rozemarijn samen met keukentouw. Leg het bouquet garni in de soep.
9
Zet een deksel op de ketel en laat 30 minuten garen onder een deksel.
10
Haal het bouquet garni uit de soep.
1 scheutje Room, 2 tl scherpe mosterd
11
Doe mosterd en een scheutje room bij de soep. Mix ze met een staafmixer en breng eventueel op smaak met peper en zout.
2 rookworsten
12
Snijd de rookworst in plakjes.
kervel
13