Panzanella
Panzanella
Panzanella
Panzanella
Ingrediënten
4 personen
Wit brood
1
Tomaten
4
Komkommers
0,5
Rode ui
1
Bladpeterselie
0,5 bosjes
Ansjovis
50 g
Olijfolie
1 scheutje
Balsamicoazijn
1 scheutje
Peper
Zout
Kappertjes
Olijven
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Panzanella
1 wit brood
1
Gebruik een goed broodmes om alle korsten van het brood te snijden. Snij het broodkruim in dobbelstenen.
2
Vul een schaaltje met koud water en week daarin de stukken broodkruim. De broodkorsten gebruik je niet.
3
Knijp na een paar minuten het water uit het geweekte broodkruim. Doe het gesopte brood in een ruime schaal en zet het even opzij.
4
Was de groenten onder stromend water.
4 tomaten
5
Snij het taaie hartje uit de tomaten en snij de tomaat in partjes.
0,5 komkommers
6
Schil de komkommer en snij de groente overlangs in lange kwarten. Nu kan je gemakkelijk de waterige zaadlijsten wegsnijden. Snij het vaste vruchtvlees in grove stukken.
1 rode ui
7
Pel de rode ui en snij ze middendoor. Snij de ui vervolgens in zeer fijne halve ringen, of in piepkleine snippers. (Grote stukken rauwe ui smaken niet in een salade.)
kappertjes
8
Doe de stukken tomaat, komkommer en rode ui in de schaal met brood en voeg er de kappertjes aan toe.
olijven
9
Ontpit de olijven (indien nodig) en hak ze grof.
50 g Ansjovis
10
Laat de asjovis uitlekken en snij de visjes grof.
0,5 bosjes bladpeterselie
11
Spoel de peterselie en snij het in grove snippers.
12
Doe ook de stukjes olijf, ansjovis en peterselie in de schaal en meng de salade zorgvuldig, zodat er geen te grote stukken brood in achterblijven.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje balsamicoazijn, peper, zout
13
Schenk een royale scheut fijne olijfolie over de salade, samen met een scheutje balsamico, peper van de molen en een snuifje zout.
14
Dek de salade af met vershoudfolie en zet ze 1 tot 2 uur in de koelkast voor het beste resultaat.
Panzanella
1 wit brood
1
Gebruik een goed broodmes om alle korsten van het brood te snijden. Snij het broodkruim in dobbelstenen.
2
Vul een schaaltje met koud water en week daarin de stukken broodkruim. De broodkorsten gebruik je niet.
3
Knijp na een paar minuten het water uit het geweekte broodkruim. Doe het gesopte brood in een ruime schaal en zet het even opzij.
4
Was de groenten onder stromend water.
4 tomaten
5
Snij het taaie hartje uit de tomaten en snij de tomaat in partjes.
0,5 komkommers
6
Schil de komkommer en snij de groente overlangs in lange kwarten. Nu kan je gemakkelijk de waterige zaadlijsten wegsnijden. Snij het vaste vruchtvlees in grove stukken.
1 rode ui
7
Pel de rode ui en snij ze middendoor. Snij de ui vervolgens in zeer fijne halve ringen, of in piepkleine snippers. (Grote stukken rauwe ui smaken niet in een salade.)
kappertjes
8
Doe de stukken tomaat, komkommer en rode ui in de schaal met brood en voeg er de kappertjes aan toe.
olijven
9
Ontpit de olijven (indien nodig) en hak ze grof.
50 g Ansjovis
10
Laat de asjovis uitlekken en snij de visjes grof.
0,5 bosjes bladpeterselie
11
Spoel de peterselie en snij het in grove snippers.
12
Doe ook de stukjes olijf, ansjovis en peterselie in de schaal en meng de salade zorgvuldig, zodat er geen te grote stukken brood in achterblijven.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje balsamicoazijn, peper, zout
13
Schenk een royale scheut fijne olijfolie over de salade, samen met een scheutje balsamico, peper van de molen en een snuifje zout.
14
Dek de salade af met vershoudfolie en zet ze 1 tot 2 uur in de koelkast voor het beste resultaat.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
25m
Ingrediënten
Wit brood
1
Tomaten
4
Komkommers
0,5
Rode ui
1
Bladpeterselie
0,5 bosjes
Ansjovis
50 g
Olijfolie
1 scheutje
Balsamicoazijn
1 scheutje
Peper
Zout
Kappertjes
Olijven
Panzanella
Panzanella is ontstaan in de volkskeuken van Toscane en Umbrië. Het is een ideale bereiding om je oud brood in te verwerken. Als je de ansjovis weglaat en vervangt door bijvoorbeeld blokjes mozzarella, kan je het evengoed zien als een vegetarische salade. Maak de panzanella een uurtje of twee op voorhand: zo komen de smaken nog meer tot hun recht.Instructies
Panzanella
1 wit brood
1
Gebruik een goed broodmes om alle korsten van het brood te snijden. Snij het broodkruim in dobbelstenen.
2
Vul een schaaltje met koud water en week daarin de stukken broodkruim. De broodkorsten gebruik je niet.
3
Knijp na een paar minuten het water uit het geweekte broodkruim. Doe het gesopte brood in een ruime schaal en zet het even opzij.
4
Was de groenten onder stromend water.
4 tomaten
5
Snij het taaie hartje uit de tomaten en snij de tomaat in partjes.
0,5 komkommers
6
Schil de komkommer en snij de groente overlangs in lange kwarten. Nu kan je gemakkelijk de waterige zaadlijsten wegsnijden. Snij het vaste vruchtvlees in grove stukken.
1 rode ui
7
Pel de rode ui en snij ze middendoor. Snij de ui vervolgens in zeer fijne halve ringen, of in piepkleine snippers. (Grote stukken rauwe ui smaken niet in een salade.)
kappertjes
8
Doe de stukken tomaat, komkommer en rode ui in de schaal met brood en voeg er de kappertjes aan toe.
olijven
9
Ontpit de olijven (indien nodig) en hak ze grof.
50 g Ansjovis
10
Laat de asjovis uitlekken en snij de visjes grof.
0,5 bosjes bladpeterselie
11
Spoel de peterselie en snij het in grove snippers.
12
Doe ook de stukjes olijf, ansjovis en peterselie in de schaal en meng de salade zorgvuldig, zodat er geen te grote stukken brood in achterblijven.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje balsamicoazijn, peper, zout
13
Schenk een royale scheut fijne olijfolie over de salade, samen met een scheutje balsamico, peper van de molen en een snuifje zout.
14
Dek de salade af met vershoudfolie en zet ze 1 tot 2 uur in de koelkast voor het beste resultaat.