dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Schnitzel van portobello met boontjes  (thumbnail)Schnitzel van portobello met boontjes

Schnitzel van portobello met boontjes

30m
23
-
1.8K
Recepten

Schnitzel van portobello met boontjes

De veelzijdigheid van portobello’s wordt in dit gerecht nogmaals in de verf gezet. Jeroen geeft de portobello’s een mediterraanse toets en hult ze vervolgens in een krokant jasje. De vegetarische schnitzel komt volledig tot z’n recht in combinatie met de lauwe salade van boontjes.
Schnitzel van portobello met boontjes  (thumbnail)Schnitzel van portobello met boontjes

Schnitzel van portobello met boontjes

30m
23
-
1.8K
Recepten

Schnitzel van portobello met boontjes

De veelzijdigheid van portobello’s wordt in dit gerecht nogmaals in de verf gezet. Jeroen geeft de portobello’s een mediterraanse toets en hult ze vervolgens in een krokant jasje. De vegetarische schnitzel komt volledig tot z’n recht in combinatie met de lauwe salade van boontjes.
Totale tijd30m
Ingrediënten23
Beoordeling-
Aantal likes1.8K

Ingrediënten

4 personen
Sumak
4 tl
Limoen
1
Paprikapoeder
2 tl
Komijn
1 tl
Olijfolie
0,3 l
Olijfolie
1 een likje
Olijfolie
1 scheutje
Honing
1 el
Rode ui
1
Zout
Peper
Tijm
Rozemarijn
1 takje
Look
1 teentje
Portobello's
4
Hazelnoten
100 g
Arachideolie
Eiwitten
3
Panko
150 g
Bicarbonaat
Sperzieboontjes
500 g
muntblaadjes
Waterkers
1 bosje
Platte peterselie
Berloumi
250 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

4 tl sumak, 1 limoen, 2 tl paprikapoeder, 1 tl komijn, 0,1 l olijfolie, 1 el honing
1
Doe de sumac in een mengkom met het limoensap, paprikapoeder, komijn, olijfolie en honing. Meng alles onder elkaar en werk af met een snuif zout.
1 rode ui
2
Snijd een rode ui in halve ringen en laat ze garen in de vinaigrette.
0,2 l olijfolie, zout, peper, tijm, 1 takje rozemarijn, 1 teentje Look
3
Doe een flinke scheut olijfolie met het zout, peper, de fijngehakte tijm, fijngehakte rozemarijn en het geraspte teentje look.
4 portobello's
4
Snijd de portobello’s doormidden, leg ze op een ovenschaal en smeer ze aan beide kanten in met de olie.
100 g hazelnoten, 1 een likje olijfolie
5
Snijd de hazelnoten grof en rooster ze in een pan met een likje olie. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
arachideolie
6
Laat een flinke scheut arachideolie heet worden in een pan.
3 eiwitten, 1 scheutje olijfolie, 150 g panko
7
Zet 2 ovenschalen klaar. Vul één ovenschaal met de eiwitten gemengd met een likje olijfolie en de tweede ovenschaal met de panko.
8
Haal de portobello’s eerst door de eiwitten en vervolgens door de panko. Bak de portobello’s in de hete olie en laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
bicarbonaat, 500 g sperzieboontjes
9
Breng een ruime pot water met een snuif bicarbonaat aan de kook. Kook de boontjes gaar in het water.
muntblaadjes, 1 bosje Waterkers, platte peterselie
10
Voeg enkele muntblaadjes toe aan de sla gevolgd door de waterkers en enkele pluksels platte peterselie.
11
Giet de boontjes af en doe ze bij de sla met de geroosterde hazelnoten. Meng alles onder elkaar.
12
Serveer de sla op een bord en leg er de portobello bij.
250 g Berloumi
13
Snijd de berloumi in blokjes en bak ze kort in een pan. Werk het bord af met de geroosterde berloumi.
1
Doe de sumac in een mengkom met het limoensap, paprikapoeder, komijn, olijfolie en honing. Meng alles onder elkaar en werk af met een snuif zout.
2
Snijd een rode ui in halve ringen en laat ze garen in de vinaigrette.

Instructies

4 tl sumak, 1 limoen, 2 tl paprikapoeder, 1 tl komijn, 0,1 l olijfolie, 1 el honing
1
Doe de sumac in een mengkom met het limoensap, paprikapoeder, komijn, olijfolie en honing. Meng alles onder elkaar en werk af met een snuif zout.
1 rode ui
2
Snijd een rode ui in halve ringen en laat ze garen in de vinaigrette.
0,2 l olijfolie, zout, peper, tijm, 1 takje rozemarijn, 1 teentje Look
3
Doe een flinke scheut olijfolie met het zout, peper, de fijngehakte tijm, fijngehakte rozemarijn en het geraspte teentje look.
4 portobello's
4
Snijd de portobello’s doormidden, leg ze op een ovenschaal en smeer ze aan beide kanten in met de olie.
100 g hazelnoten, 1 een likje olijfolie
5
Snijd de hazelnoten grof en rooster ze in een pan met een likje olie. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
arachideolie
6
Laat een flinke scheut arachideolie heet worden in een pan.
3 eiwitten, 1 scheutje olijfolie, 150 g panko
7
Zet 2 ovenschalen klaar. Vul één ovenschaal met de eiwitten gemengd met een likje olijfolie en de tweede ovenschaal met de panko.
8
Haal de portobello’s eerst door de eiwitten en vervolgens door de panko. Bak de portobello’s in de hete olie en laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
bicarbonaat, 500 g sperzieboontjes
9
Breng een ruime pot water met een snuif bicarbonaat aan de kook. Kook de boontjes gaar in het water.
muntblaadjes, 1 bosje Waterkers, platte peterselie
10
Voeg enkele muntblaadjes toe aan de sla gevolgd door de waterkers en enkele pluksels platte peterselie.
11
Giet de boontjes af en doe ze bij de sla met de geroosterde hazelnoten. Meng alles onder elkaar.
12
Serveer de sla op een bord en leg er de portobello bij.
250 g Berloumi
13
Snijd de berloumi in blokjes en bak ze kort in een pan. Werk het bord af met de geroosterde berloumi.
1
Doe de sumac in een mengkom met het limoensap, paprikapoeder, komijn, olijfolie en honing. Meng alles onder elkaar en werk af met een snuif zout.
2
Snijd een rode ui in halve ringen en laat ze garen in de vinaigrette.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Schnitzel van portobello met boontjes  (thumbnail)Schnitzel van portobello met boontjes
4 personen
30m
Ingrediënten
Sumak
4 tl
Limoen
1
Paprikapoeder
2 tl
Komijn
1 tl
Olijfolie
0,3 l
Olijfolie
1 een likje
Olijfolie
1 scheutje
Honing
1 el
Rode ui
1
Zout
Peper
Tijm
Rozemarijn
1 takje
Look
1 teentje
Portobello's
4
Hazelnoten
100 g
Arachideolie
Eiwitten
3
Panko
150 g
Bicarbonaat
Sperzieboontjes
500 g
muntblaadjes
Waterkers
1 bosje
Platte peterselie
Berloumi
250 g

Schnitzel van portobello met boontjes

De veelzijdigheid van portobello’s wordt in dit gerecht nogmaals in de verf gezet. Jeroen geeft de portobello’s een mediterraanse toets en hult ze vervolgens in een krokant jasje. De vegetarische schnitzel komt volledig tot z’n recht in combinatie met de lauwe salade van boontjes.
Instructies
4 tl sumak, 1 limoen, 2 tl paprikapoeder, 1 tl komijn, 0,1 l olijfolie, 1 el honing
1
Doe de sumac in een mengkom met het limoensap, paprikapoeder, komijn, olijfolie en honing. Meng alles onder elkaar en werk af met een snuif zout.
1 rode ui
2
Snijd een rode ui in halve ringen en laat ze garen in de vinaigrette.
0,2 l olijfolie, zout, peper, tijm, 1 takje rozemarijn, 1 teentje Look
3
Doe een flinke scheut olijfolie met het zout, peper, de fijngehakte tijm, fijngehakte rozemarijn en het geraspte teentje look.
4 portobello's
4
Snijd de portobello’s doormidden, leg ze op een ovenschaal en smeer ze aan beide kanten in met de olie.
100 g hazelnoten, 1 een likje olijfolie
5
Snijd de hazelnoten grof en rooster ze in een pan met een likje olie. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
arachideolie
6
Laat een flinke scheut arachideolie heet worden in een pan.
3 eiwitten, 1 scheutje olijfolie, 150 g panko
7
Zet 2 ovenschalen klaar. Vul één ovenschaal met de eiwitten gemengd met een likje olijfolie en de tweede ovenschaal met de panko.
8
Haal de portobello’s eerst door de eiwitten en vervolgens door de panko. Bak de portobello’s in de hete olie en laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
bicarbonaat, 500 g sperzieboontjes
9
Breng een ruime pot water met een snuif bicarbonaat aan de kook. Kook de boontjes gaar in het water.
muntblaadjes, 1 bosje Waterkers, platte peterselie
10
Voeg enkele muntblaadjes toe aan de sla gevolgd door de waterkers en enkele pluksels platte peterselie.
11
Giet de boontjes af en doe ze bij de sla met de geroosterde hazelnoten. Meng alles onder elkaar.
12
Serveer de sla op een bord en leg er de portobello bij.
250 g Berloumi
13
Snijd de berloumi in blokjes en bak ze kort in een pan. Werk het bord af met de geroosterde berloumi.