Instructies
4 personen
4 tl sumak, 1 limoen, 2 tl paprikapoeder, 1 tl komijn, 0,1 l olijfolie, 1 el honing
1
Doe de sumac in een mengkom met het limoensap, paprikapoeder, komijn, olijfolie en honing. Meng alles onder elkaar en werk af met een snuif zout.
1 rode ui
2
Snijd een rode ui in halve ringen en laat ze garen in de vinaigrette.
0,2 l olijfolie, zout, peper, tijm, 1 takje rozemarijn, 1 teentje Look
3
Doe een flinke scheut olijfolie met het zout, peper, de fijngehakte tijm, fijngehakte rozemarijn en het geraspte teentje look.
4 portobello's
4
Snijd de portobello’s doormidden, leg ze op een ovenschaal en smeer ze aan beide kanten in met de olie.
100 g hazelnoten, 1 een likje olijfolie
5
Snijd de hazelnoten grof en rooster ze in een pan met een likje olie. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
arachideolie
6
Laat een flinke scheut arachideolie heet worden in een pan.
3 eiwitten, 1 scheutje olijfolie, 150 g panko
7
Zet 2 ovenschalen klaar. Vul één ovenschaal met de eiwitten gemengd met een likje olijfolie en de tweede ovenschaal met de panko.
8
Haal de portobello’s eerst door de eiwitten en vervolgens door de panko. Bak de portobello’s in de hete olie en laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
bicarbonaat, 500 g sperzieboontjes
9
Breng een ruime pot water met een snuif bicarbonaat aan de kook. Kook de boontjes gaar in het water.
muntblaadjes, 1 bosje Waterkers, platte peterselie
10
Voeg enkele muntblaadjes toe aan de sla gevolgd door de waterkers en enkele pluksels platte peterselie.
11
Giet de boontjes af en doe ze bij de sla met de geroosterde hazelnoten. Meng alles onder elkaar.
12
Serveer de sla op een bord en leg er de portobello bij.
250 g Berloumi
13