dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Spaghetti met kip en shiitake (thumbnail)Spaghetti met kip en shiitake

Spaghetti met kip en shiitake

55m
0
100%
4.2K
Recepten

Spaghetti met kip en shiitake

In amper een uurtje zet je deze originele spaghettischotel op tafel. Voor de romige saus combineert Jeroen kip en paddenstoelen. Die twee zijn voor elkaar geboren. De Oosterse shiitake-champignons zijn intussen overal verkrijgbaar en ze geven het gerecht een bijzonder aroma. Wie het liever helemaal klassiek houdt, kan ook Parijse champignons gebruiken.
Spaghetti met kip en shiitake (thumbnail)Spaghetti met kip en shiitake

Spaghetti met kip en shiitake

55m
0
100%
4.2K
Recepten

Spaghetti met kip en shiitake

In amper een uurtje zet je deze originele spaghettischotel op tafel. Voor de romige saus combineert Jeroen kip en paddenstoelen. Die twee zijn voor elkaar geboren. De Oosterse shiitake-champignons zijn intussen overal verkrijgbaar en ze geven het gerecht een bijzonder aroma. Wie het liever helemaal klassiek houdt, kan ook Parijse champignons gebruiken.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd55m
Ingrediënten0
Beoordeling100%
Aantal likes4.2K

Ingrediënten

4 personen
Olijfolie
Spaghetti
500 g
Kippendijenof kipfilets
3
Shiitake
350 g
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Parmezaanse kaas
150 g
Peterselie
1 bosje
Salie
1 blaadje
Witte wijn
150 ml
Room
100 ml
Limoen
1
Tijm
Boter
50 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Spaghetti met kip en shiitake

1
Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Intussen bereiden we de kip met saus.
2
Ontbeen de kippendijen en snij ze in stukjes. Je kan het vel aan het vlees laten zitten en meebakken. (Of snij de kipfilets in stukjes).
3
Maak de paddenstoelen schoon en snij ze grof.
4
Versnipper de sjalotten en plet de teentjes look.
5
Smelt een klontje boter in een pot en voeg er ook een scheutje olijfolie aan toe. Bak de stukjes kip enkele minuten aan op een matig vuur tot ze goudbruin zijn.
6
Voeg de look, de shiitakes en de sjalotsnippers toe en laat deze 5 minuten meebakken.
7
Blus het mengsel met de witte wijn en laat de alcohol verdampen.
8
Voeg de verse salie toe en laat alles 5 minuten inkoken.
9
Giet de room in de pot en laat de kip met saus gedurende een kwartiertje op een zacht vuurtje pruttelen.
10
Voeg het sap van de limoen toe en kruid naar smaak met peper van de molen en zout.
11
Intussen kookt het water voor de pasta. Gaar hierin de spaghetti al dente en giet af. (Tip: Jeroen laat de pasta 1 minuut minder lang koken dan aangegeven op de verpakking.)
TIPJeroen laat de pasta 1 minuut minder lang koken dan aangegeven op de verpakking.
12
Meng de pasta onder de kip met saus en voeg schilfers van de Parmezaanse kaas toe. (Tip: Koop het liefst kwalitatieve Parmezaanse kaas. Zo word je gerecht extra smaakvol.)
TIPKoop het liefst kwalitatieve Parmezaanse kaas. Zo word je gerecht extra smaakvol.
13
Versnipper de peterselie en rits de blaadjes van de takjes tijm. Meng de kruiden onder de pasta. Stort alles in een schaal en laat je gasten aanvallen.
1
Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Intussen bereiden we de kip met saus.
2
Ontbeen de kippendijen en snij ze in stukjes. Je kan het vel aan het vlees laten zitten en meebakken. (Of snij de kipfilets in stukjes).

Instructies

Spaghetti met kip en shiitake

1
Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Intussen bereiden we de kip met saus.
2
Ontbeen de kippendijen en snij ze in stukjes. Je kan het vel aan het vlees laten zitten en meebakken. (Of snij de kipfilets in stukjes).
3
Maak de paddenstoelen schoon en snij ze grof.
4
Versnipper de sjalotten en plet de teentjes look.
5
Smelt een klontje boter in een pot en voeg er ook een scheutje olijfolie aan toe. Bak de stukjes kip enkele minuten aan op een matig vuur tot ze goudbruin zijn.
6
Voeg de look, de shiitakes en de sjalotsnippers toe en laat deze 5 minuten meebakken.
7
Blus het mengsel met de witte wijn en laat de alcohol verdampen.
8
Voeg de verse salie toe en laat alles 5 minuten inkoken.
9
Giet de room in de pot en laat de kip met saus gedurende een kwartiertje op een zacht vuurtje pruttelen.
10
Voeg het sap van de limoen toe en kruid naar smaak met peper van de molen en zout.
11
Intussen kookt het water voor de pasta. Gaar hierin de spaghetti al dente en giet af. (Tip: Jeroen laat de pasta 1 minuut minder lang koken dan aangegeven op de verpakking.)
TIPJeroen laat de pasta 1 minuut minder lang koken dan aangegeven op de verpakking.
12
Meng de pasta onder de kip met saus en voeg schilfers van de Parmezaanse kaas toe. (Tip: Koop het liefst kwalitatieve Parmezaanse kaas. Zo word je gerecht extra smaakvol.)
TIPKoop het liefst kwalitatieve Parmezaanse kaas. Zo word je gerecht extra smaakvol.
13
Versnipper de peterselie en rits de blaadjes van de takjes tijm. Meng de kruiden onder de pasta. Stort alles in een schaal en laat je gasten aanvallen.
1
Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Intussen bereiden we de kip met saus.
2
Ontbeen de kippendijen en snij ze in stukjes. Je kan het vel aan het vlees laten zitten en meebakken. (Of snij de kipfilets in stukjes).

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Spaghetti met kip en shiitake (thumbnail)Spaghetti met kip en shiitake
4 personen
55m
Ingrediënten
Olijfolie
Spaghetti
500 g
Kippendijenof kipfilets
3
Shiitake
350 g
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Parmezaanse kaas
150 g
Peterselie
1 bosje
Salie
1 blaadje
Witte wijn
150 ml
Room
100 ml
Limoen
1
Tijm
Boter
50 g

Spaghetti met kip en shiitake

In amper een uurtje zet je deze originele spaghettischotel op tafel. Voor de romige saus combineert Jeroen kip en paddenstoelen. Die twee zijn voor elkaar geboren. De Oosterse shiitake-champignons zijn intussen overal verkrijgbaar en ze geven het gerecht een bijzonder aroma. Wie het liever helemaal klassiek houdt, kan ook Parijse champignons gebruiken.
Instructies

Spaghetti met kip en shiitake

1
Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Intussen bereiden we de kip met saus.
2
Ontbeen de kippendijen en snij ze in stukjes. Je kan het vel aan het vlees laten zitten en meebakken. (Of snij de kipfilets in stukjes).
3
Maak de paddenstoelen schoon en snij ze grof.
4
Versnipper de sjalotten en plet de teentjes look.
5
Smelt een klontje boter in een pot en voeg er ook een scheutje olijfolie aan toe. Bak de stukjes kip enkele minuten aan op een matig vuur tot ze goudbruin zijn.
6
Voeg de look, de shiitakes en de sjalotsnippers toe en laat deze 5 minuten meebakken.
7
Blus het mengsel met de witte wijn en laat de alcohol verdampen.
8
Voeg de verse salie toe en laat alles 5 minuten inkoken.
9
Giet de room in de pot en laat de kip met saus gedurende een kwartiertje op een zacht vuurtje pruttelen.
10
Voeg het sap van de limoen toe en kruid naar smaak met peper van de molen en zout.
11
Intussen kookt het water voor de pasta. Gaar hierin de spaghetti al dente en giet af. (Tip: Jeroen laat de pasta 1 minuut minder lang koken dan aangegeven op de verpakking.)
TIPJeroen laat de pasta 1 minuut minder lang koken dan aangegeven op de verpakking.
12
Meng de pasta onder de kip met saus en voeg schilfers van de Parmezaanse kaas toe. (Tip: Koop het liefst kwalitatieve Parmezaanse kaas. Zo word je gerecht extra smaakvol.)
TIPKoop het liefst kwalitatieve Parmezaanse kaas. Zo word je gerecht extra smaakvol.
13
Versnipper de peterselie en rits de blaadjes van de takjes tijm. Meng de kruiden onder de pasta. Stort alles in een schaal en laat je gasten aanvallen.