Instructies

4 personen

Spaghetti met kip en shiitake

1

Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Intussen bereiden we de kip met saus.

2

Ontbeen de kippendijen en snij ze in stukjes. Je kan het vel aan het vlees laten zitten en meebakken. (Of snij de kipfilets in stukjes).

3

Maak de paddenstoelen schoon en snij ze grof.

4

Versnipper de sjalotten en plet de teentjes look.

5

Smelt een klontje boter in een pot en voeg er ook een scheutje olijfolie aan toe. Bak de stukjes kip enkele minuten aan op een matig vuur tot ze goudbruin zijn.

6

Voeg de look, de shiitakes en de sjalotsnippers toe en laat deze 5 minuten meebakken.

7

Blus het mengsel met de witte wijn en laat de alcohol verdampen.

8

Voeg de verse salie toe en laat alles 5 minuten inkoken.

9

Giet de room in de pot en laat de kip met saus gedurende een kwartiertje op een zacht vuurtje pruttelen.

10

Voeg het sap van de limoen toe en kruid naar smaak met peper van de molen en zout.

11

Intussen kookt het water voor de pasta. Gaar hierin de spaghetti al dente en giet af. (Tip: Jeroen laat de pasta 1 minuut minder lang koken dan aangegeven op de verpakking.)

TIPJeroen laat de pasta 1 minuut minder lang koken dan aangegeven op de verpakking.
12

Meng de pasta onder de kip met saus en voeg schilfers van de Parmezaanse kaas toe. (Tip: Koop het liefst kwalitatieve Parmezaanse kaas. Zo word je gerecht extra smaakvol.)

TIPKoop het liefst kwalitatieve Parmezaanse kaas. Zo word je gerecht extra smaakvol.
13

Versnipper de peterselie en rits de blaadjes van de takjes tijm. Meng de kruiden onder de pasta. Stort alles in een schaal en laat je gasten aanvallen.