Varkenshaasje ‘zingara’ met kroketten en veldsla
Varkenshaasje ‘zingara’ met kroketten en veldsla
Varkenshaasje ‘zingara’ met kroketten en veldsla
Varkenshaasje ‘zingara’ met kroketten en veldsla
Ingrediënten
4 personen
Varkenshaasje
800 g
Champignons
1 bakje
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Ossentong
200 g
Gekookte ham
200 g
Tomatenpuree
3 tl
Madeira
1 een flinke scheut
Bruine fond
0,3 l
Tijm
Laurier
Truffelpasta
1 tl
Dragon
Diepvrieskroketten
800 g
Veldsla
200 g
Xeresazijn
1 scheutje
Slaolie
1 scheutje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
800 g varkenshaasje
1
Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Smelt een klont boter in een pan en korst het haasje aan, laat vervolgens verder garen in de oven voor ongeveer 12 minuten op 180°.
1 bakje champignons
2
Snijd de champignons in partjes en bak ze in de pan. Dit kan in dezelfde pan waarin het vlees gebakken is.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
3
Snijd 1 sjalot in halve ringen en voeg ze toe aan de champignons in de pan. Hierbij komt nog één teen geplette look. Alles mag vrij grof gesneden worden, het is deel van de saus, maar tegelijk ook deel van de garnituur.
200 g ossentong, 200 g gekookte ham, 3 tl Tomatenpuree, 1 een flinke scheut madeira, 0,3 l bruine fond, tijm, laurier, 1 tl Truffelpasta, dragon
4
Snijd de gerookte ossentong en de ham in reepjes en voeg toe aan de pan. Meng er nog de tomatenpuree onder. Blus tot slot met madeira en kruid bij met tijm, laurier, bruine fond, peper, zout en de truffelpasta. Laat de saus nu verder pruttelen op een zacht vuur. Op het einde kan je nog wat dragon fijn snijden en bij de saus doen.
TIPAls je groene kruiden bij een saus doet, voeg ze dan pas aan het einde van de bereiding toe. Zo verliezen ze minder snel hun groene kleur.
5
Haal het vlees uit de oven en laat ongeveer 12 minuten rusten in zilverpapier.
800 g diepvrieskroketten, 200 g veldsla, 1 scheutje xeresazijn, 1 scheutje slaolie
6
Bak de kroketten. Was de veldsla en meng ze in een kom met peper, zout, slaolie en xeresazijn
7
Serveren: snijd stukjes van het varkenshaasje en leg op het bord samen met de kroketten en de veldsla en werk tot slot af met de zingarasaus.
800 g varkenshaasje
1
Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Smelt een klont boter in een pan en korst het haasje aan, laat vervolgens verder garen in de oven voor ongeveer 12 minuten op 180°.
1 bakje champignons
2
Snijd de champignons in partjes en bak ze in de pan. Dit kan in dezelfde pan waarin het vlees gebakken is.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
3
Snijd 1 sjalot in halve ringen en voeg ze toe aan de champignons in de pan. Hierbij komt nog één teen geplette look. Alles mag vrij grof gesneden worden, het is deel van de saus, maar tegelijk ook deel van de garnituur.
200 g ossentong, 200 g gekookte ham, 3 tl Tomatenpuree, 1 een flinke scheut madeira, 0,3 l bruine fond, tijm, laurier, 1 tl Truffelpasta, dragon
4
Snijd de gerookte ossentong en de ham in reepjes en voeg toe aan de pan. Meng er nog de tomatenpuree onder. Blus tot slot met madeira en kruid bij met tijm, laurier, bruine fond, peper, zout en de truffelpasta. Laat de saus nu verder pruttelen op een zacht vuur. Op het einde kan je nog wat dragon fijn snijden en bij de saus doen.
TIPAls je groene kruiden bij een saus doet, voeg ze dan pas aan het einde van de bereiding toe. Zo verliezen ze minder snel hun groene kleur.
5
Haal het vlees uit de oven en laat ongeveer 12 minuten rusten in zilverpapier.
800 g diepvrieskroketten, 200 g veldsla, 1 scheutje xeresazijn, 1 scheutje slaolie
6
Bak de kroketten. Was de veldsla en meng ze in een kom met peper, zout, slaolie en xeresazijn
7
Serveren: snijd stukjes van het varkenshaasje en leg op het bord samen met de kroketten en de veldsla en werk tot slot af met de zingarasaus.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Varkenshaasje
800 g
Champignons
1 bakje
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Ossentong
200 g
Gekookte ham
200 g
Tomatenpuree
3 tl
Madeira
1 een flinke scheut
Bruine fond
0,3 l
Tijm
Laurier
Truffelpasta
1 tl
Dragon
Diepvrieskroketten
800 g
Veldsla
200 g
Xeresazijn
1 scheutje
Slaolie
1 scheutje
Varkenshaasje ‘zingara’ met kroketten en veldsla
Beroemd en berucht op de hotelschool: varkenshaasje ‘zingara’. Een heel klassieke bereiding met een sappig varkenshaasje vergezeld van een heerlijk rijkelijke saus met ham, gerookte ossentong, champignons, madeira en afgewerkt met truffelpasta. Om het geheel af te maken serveren we het met kroketten en veldsla. Eten op z’n zondags!Instructies
800 g varkenshaasje
1
Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Smelt een klont boter in een pan en korst het haasje aan, laat vervolgens verder garen in de oven voor ongeveer 12 minuten op 180°.
1 bakje champignons
2
Snijd de champignons in partjes en bak ze in de pan. Dit kan in dezelfde pan waarin het vlees gebakken is.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
3
Snijd 1 sjalot in halve ringen en voeg ze toe aan de champignons in de pan. Hierbij komt nog één teen geplette look. Alles mag vrij grof gesneden worden, het is deel van de saus, maar tegelijk ook deel van de garnituur.
200 g ossentong, 200 g gekookte ham, 3 tl Tomatenpuree, 1 een flinke scheut madeira, 0,3 l bruine fond, tijm, laurier, 1 tl Truffelpasta, dragon
4
Snijd de gerookte ossentong en de ham in reepjes en voeg toe aan de pan. Meng er nog de tomatenpuree onder. Blus tot slot met madeira en kruid bij met tijm, laurier, bruine fond, peper, zout en de truffelpasta. Laat de saus nu verder pruttelen op een zacht vuur. Op het einde kan je nog wat dragon fijn snijden en bij de saus doen.
TIPAls je groene kruiden bij een saus doet, voeg ze dan pas aan het einde van de bereiding toe. Zo verliezen ze minder snel hun groene kleur.
5
Haal het vlees uit de oven en laat ongeveer 12 minuten rusten in zilverpapier.
800 g diepvrieskroketten, 200 g veldsla, 1 scheutje xeresazijn, 1 scheutje slaolie
6
Bak de kroketten. Was de veldsla en meng ze in een kom met peper, zout, slaolie en xeresazijn
7
Serveren: snijd stukjes van het varkenshaasje en leg op het bord samen met de kroketten en de veldsla en werk tot slot af met de zingarasaus.