Japanse sandwich met aubergine, coleslaw en wasabidressing
Japanse sandwich met aubergine, coleslaw en wasabidressing
Japanse sandwich met aubergine, coleslaw en wasabidressing
Japanse sandwich met aubergine, coleslaw en wasabidressing
Ingrediënten
4 personen
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99brood
Miso pasta
3 el
Sake
1 scheutje
Mirin
1 scheutje
Bruine suiker
1 el
Komkommer
1
Daikon
0,5
Wortels
2
Eierdooiers
2
Wasabi
1 tl
Gember
Sushiazijn
1 scheutje
Sesamolie
1 scheutje
Water
1 scheutje
Arachideolie
Limoen
1
Aubergine
2
Sesamzaadjes
1 een beetje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
3 el miso pasta, 1 scheutje sake, 1 scheutje mirin, 1 el bruine suiker
1
Doe miso en sake in een steelpan. Daarbij komen nog de mirin en de bruine suiker. Zet de steelpan op het vuur, verwarm het mengsel en roer los tot het één geheel wordt.
1 komkommer, 0,5 Daikon, 2 Wortels
2
Snijd de wortelen, komkommer en de daikon in julienne. De makkelijkste manier is om hiervoor een mandoline te gebruiken.
TIPLeg de groenten in een kom ijswater, zo blijven ze lekker krokant.
2 eierdooiers, 1 tl wasabi, gember, 1 scheutje Sushiazijn, 1 scheutje sesamolie, 1 scheutje Water
3
Doe volgende ingrediënten in een maatbeker: de eierdooiers, de wasabi, sushi-azijn, opgelegde gember (en het sap ervan), sesamolie en tot slot het water.
arachideolie, 1 limoen
4
Mix de inhoud van de maatbeker tot een dressing en leng terwijl aan met arachideolie. Werk tot slot af met een beetje limoensap.
2 aubergine
5
Snijd de aubergine in dikke schijven en bak ze vervolgens in een pan met arachideolie.
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99
6
Neem ondertussen de sneden brood en rooster ze in de oven.
7
Draai de gebakken schijven aubergine een eerste maal om en smeer er het misomengsel over.
1 een beetje sesamzaadjes
8
Haal de pan van het vuur en werk de aubergines af met wat sesamzaadjes. Giet de groentjes af.
9
Breng alle ingrediënten samen tot 1 toast: smeer de dressing op één toast, leg hier de gesneden groentjes en de gelakte aubergine op, sluit het geheel met de tweede toast.
3 el miso pasta, 1 scheutje sake, 1 scheutje mirin, 1 el bruine suiker
1
Doe miso en sake in een steelpan. Daarbij komen nog de mirin en de bruine suiker. Zet de steelpan op het vuur, verwarm het mengsel en roer los tot het één geheel wordt.
1 komkommer, 0,5 Daikon, 2 Wortels
2
Snijd de wortelen, komkommer en de daikon in julienne. De makkelijkste manier is om hiervoor een mandoline te gebruiken.
TIPLeg de groenten in een kom ijswater, zo blijven ze lekker krokant.
2 eierdooiers, 1 tl wasabi, gember, 1 scheutje Sushiazijn, 1 scheutje sesamolie, 1 scheutje Water
3
Doe volgende ingrediënten in een maatbeker: de eierdooiers, de wasabi, sushi-azijn, opgelegde gember (en het sap ervan), sesamolie en tot slot het water.
arachideolie, 1 limoen
4
Mix de inhoud van de maatbeker tot een dressing en leng terwijl aan met arachideolie. Werk tot slot af met een beetje limoensap.
2 aubergine
5
Snijd de aubergine in dikke schijven en bak ze vervolgens in een pan met arachideolie.
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99
6
Neem ondertussen de sneden brood en rooster ze in de oven.
7
Draai de gebakken schijven aubergine een eerste maal om en smeer er het misomengsel over.
1 een beetje sesamzaadjes
8
Haal de pan van het vuur en werk de aubergines af met wat sesamzaadjes. Giet de groentjes af.
9
Breng alle ingrediënten samen tot 1 toast: smeer de dressing op één toast, leg hier de gesneden groentjes en de gelakte aubergine op, sluit het geheel met de tweede toast.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Miso pasta
3 el
Sake
1 scheutje
Mirin
1 scheutje
Bruine suiker
1 el
Komkommer
1
Daikon
0,5
Wortels
2
Eierdooiers
2
Wasabi
1 tl
Gember
Sushiazijn
1 scheutje
Sesamolie
1 scheutje
Water
1 scheutje
Arachideolie
Limoen
1
Aubergine
2
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99brood
Sesamzaadjes
1 een beetje
Japanse sandwich met aubergine, coleslaw en wasabidressing
Een heerlijke snack die je meteen doet wegdromen naar Japan en lekker vegetarisch, dat vind je terug in deze Japanse sandwich! Twee krokante broodjes met daartussen aubergine, miso, oosterse coleslaw, wortel, daikon en komkommer. Om het geheel wat extra pit te geven, voorzien we hier nog een pittige wasabidressing bij. Een gezonde en overheerlijke snack met een oosters tintje.Instructies
3 el miso pasta, 1 scheutje sake, 1 scheutje mirin, 1 el bruine suiker
1
Doe miso en sake in een steelpan. Daarbij komen nog de mirin en de bruine suiker. Zet de steelpan op het vuur, verwarm het mengsel en roer los tot het één geheel wordt.
1 komkommer, 0,5 Daikon, 2 Wortels
2
Snijd de wortelen, komkommer en de daikon in julienne. De makkelijkste manier is om hiervoor een mandoline te gebruiken.
TIPLeg de groenten in een kom ijswater, zo blijven ze lekker krokant.
2 eierdooiers, 1 tl wasabi, gember, 1 scheutje Sushiazijn, 1 scheutje sesamolie, 1 scheutje Water
3
Doe volgende ingrediënten in een maatbeker: de eierdooiers, de wasabi, sushi-azijn, opgelegde gember (en het sap ervan), sesamolie en tot slot het water.
arachideolie, 1 limoen
4
Mix de inhoud van de maatbeker tot een dressing en leng terwijl aan met arachideolie. Werk tot slot af met een beetje limoensap.
2 aubergine
5
Snijd de aubergine in dikke schijven en bak ze vervolgens in een pan met arachideolie.
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99
6
Neem ondertussen de sneden brood en rooster ze in de oven.
7
Draai de gebakken schijven aubergine een eerste maal om en smeer er het misomengsel over.
1 een beetje sesamzaadjes
8
Haal de pan van het vuur en werk de aubergines af met wat sesamzaadjes. Giet de groentjes af.
9
Breng alle ingrediënten samen tot 1 toast: smeer de dressing op één toast, leg hier de gesneden groentjes en de gelakte aubergine op, sluit het geheel met de tweede toast.