Instructies
4 personen
3 el miso pasta, 1 scheutje sake, 1 scheutje mirin, 1 el bruine suiker
1
Doe miso en sake in een steelpan. Daarbij komen nog de mirin en de bruine suiker. Zet de steelpan op het vuur, verwarm het mengsel en roer los tot het één geheel wordt.
1 komkommer, 0,5 Daikon, 2 Wortels
2
Snijd de wortelen, komkommer en de daikon in julienne. De makkelijkste manier is om hiervoor een mandoline te gebruiken.
TIPLeg de groenten in een kom ijswater, zo blijven ze lekker krokant.
2 eierdooiers, 1 tl wasabi, gember, 1 scheutje Sushiazijn, 1 scheutje sesamolie, 1 scheutje Water
3
Doe volgende ingrediënten in een maatbeker: de eierdooiers, de wasabi, sushi-azijn, opgelegde gember (en het sap ervan), sesamolie en tot slot het water.
arachideolie, 1 limoen
4
Mix de inhoud van de maatbeker tot een dressing en leng terwijl aan met arachideolie. Werk tot slot af met een beetje limoensap.
2 aubergine
5
Snijd de aubergine in dikke schijven en bak ze vervolgens in een pan met arachideolie.
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99
6
Neem ondertussen de sneden brood en rooster ze in de oven.
7
Draai de gebakken schijven aubergine een eerste maal om en smeer er het misomengsel over.
1 een beetje sesamzaadjes
8
Haal de pan van het vuur en werk de aubergines af met wat sesamzaadjes. Giet de groentjes af.
9