dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Spaghetti Bolognese met linzen (thumbnail)Spaghetti Bolognese met linzen

Spaghetti Bolognese met linzen

30m
19
-
2.1K
Recepten

Spaghetti Bolognese met linzen

Dit is de vegetarische versie van een Italiaanse klassieker. Het gehakt vervangt Jeroen door linzen, maar verder wordt de ragù op de traditionele manier bereid.
Spaghetti Bolognese met linzen (thumbnail)Spaghetti Bolognese met linzen

Spaghetti Bolognese met linzen

30m
19
-
2.1K
Recepten

Spaghetti Bolognese met linzen

Dit is de vegetarische versie van een Italiaanse klassieker. Het gehakt vervangt Jeroen door linzen, maar verder wordt de ragù op de traditionele manier bereid.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes2.1K

Ingrediënten

4 personen
Linzen
500 g
Rode uien
3
Selder
4 stengels
Wortels
3
Look
2 teentjes
Olijfolie
Tijm
Laurier
Rozemarijn
Tomatenpuree
70 g
Rode wijn
0,3 l
Tomaten
0,3 l
Tomaten
800 g
Pepers
Zout
Provençaalse kruiden
Harissa
Tomaten passata
0,3 l
Pasta
400 g
Parmezaanse kaas
50 g

Benodigdheden

Hakmolen, een hakmolen met s vormig mes, een rasp

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Spaghetti Bolognese met linzen

500 g Linzen
1
Laat de linzen weken in water.
3 rode uien
2
Pel de uien en snijd ze in stukken.
4 stengels selder
3
Was de selder en snijd ook in stukken.
3 Wortels, 2 teentjes Look
4
Schil de wortelen. Kneus en pel de knoflook.
5
Hak de uien, selder, wortelen en knoflook heel fijn. Dat gaat het snelst met de hakmolen.
Advertentie
Draadloze Hakmolen (thumbnail)Draadloze Hakmolen
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
olijfolie, tijm, laurier, rozemarijn
6
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote kookpot. Stoof er de fijngesnipperde groenten in aan. Kruid met tijm, rozemarijn en laurier.
7
Verwarm de oven voor tot 150 °C.
8
Giet de linzen af en doe ze bij de groenten in de kookpot.
70 g Tomatenpuree
9
Doe de tomatenpuree bij de groenten en laat even mee bakken.
0,3 l rode wijn
10
Bevochtig de groenten en linzen met rode wijn. Laat een beetje inkoken zodat de alcohol verdampt.
0,3 l tomaten, 800 g tomaten, pepers, zout, Provençaalse kruiden, Harissa, 0,3 l Tomaten passata
11
Doe de passata en tomatenblokjes bij de saus. Kruid met peper, zout, Provençaalse kruiden en een toef harissa.
12
Zet een deksel op de kookpot en laat de saus 1 uur garen in de voorverwarmde oven.
400 g pasta
13
Breng water met zout aan de kook. Kook de pasta in ongeveer 8 minuten al dente (of volgens de aanwijzingen op de verpakking).
14
Haal de saus uit de oven.
50 g Parmezaanse kaas
15
Serveer de pasta met de saus. Rasp er een beetje Parmezaan over.
TIPJe kunt de Parmezaan raspen met een rasp, maar om hem echt heel fijn te krijgen, maal je hem in de hakmolen.
1
Laat de linzen weken in water.
2
Pel de uien en snijd ze in stukken.

Instructies

Spaghetti Bolognese met linzen

500 g Linzen
1
Laat de linzen weken in water.
3 rode uien
2
Pel de uien en snijd ze in stukken.
4 stengels selder
3
Was de selder en snijd ook in stukken.
3 Wortels, 2 teentjes Look
4
Schil de wortelen. Kneus en pel de knoflook.
5
Hak de uien, selder, wortelen en knoflook heel fijn. Dat gaat het snelst met de hakmolen.
Advertentie
Draadloze Hakmolen (thumbnail)Draadloze Hakmolen
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
olijfolie, tijm, laurier, rozemarijn
6
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote kookpot. Stoof er de fijngesnipperde groenten in aan. Kruid met tijm, rozemarijn en laurier.
7
Verwarm de oven voor tot 150 °C.
8
Giet de linzen af en doe ze bij de groenten in de kookpot.
70 g Tomatenpuree
9
Doe de tomatenpuree bij de groenten en laat even mee bakken.
0,3 l rode wijn
10
Bevochtig de groenten en linzen met rode wijn. Laat een beetje inkoken zodat de alcohol verdampt.
0,3 l tomaten, 800 g tomaten, pepers, zout, Provençaalse kruiden, Harissa, 0,3 l Tomaten passata
11
Doe de passata en tomatenblokjes bij de saus. Kruid met peper, zout, Provençaalse kruiden en een toef harissa.
12
Zet een deksel op de kookpot en laat de saus 1 uur garen in de voorverwarmde oven.
400 g pasta
13
Breng water met zout aan de kook. Kook de pasta in ongeveer 8 minuten al dente (of volgens de aanwijzingen op de verpakking).
14
Haal de saus uit de oven.
50 g Parmezaanse kaas
15
Serveer de pasta met de saus. Rasp er een beetje Parmezaan over.
TIPJe kunt de Parmezaan raspen met een rasp, maar om hem echt heel fijn te krijgen, maal je hem in de hakmolen.
1
Laat de linzen weken in water.
2
Pel de uien en snijd ze in stukken.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Spaghetti Bolognese met linzen (thumbnail)Spaghetti Bolognese met linzen
4 personen
30m
Ingrediënten
Linzen
500 g
Rode uien
3
Selder
4 stengels
Wortels
3
Look
2 teentjes
Olijfolie
Tijm
Laurier
Rozemarijn
Tomatenpuree
70 g
Rode wijn
0,3 l
Tomaten
0,3 l
Tomaten
800 g
Pepers
Zout
Provençaalse kruiden
Harissa
Tomaten passata
0,3 l
Pasta
400 g
Parmezaanse kaas
50 g

Spaghetti Bolognese met linzen

Dit is de vegetarische versie van een Italiaanse klassieker. Het gehakt vervangt Jeroen door linzen, maar verder wordt de ragù op de traditionele manier bereid.
Instructies

Spaghetti Bolognese met linzen

500 g Linzen
1
Laat de linzen weken in water.
3 rode uien
2
Pel de uien en snijd ze in stukken.
4 stengels selder
3
Was de selder en snijd ook in stukken.
3 Wortels, 2 teentjes Look
4
Schil de wortelen. Kneus en pel de knoflook.
5
Hak de uien, selder, wortelen en knoflook heel fijn. Dat gaat het snelst met de hakmolen.
olijfolie, tijm, laurier, rozemarijn
6
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote kookpot. Stoof er de fijngesnipperde groenten in aan. Kruid met tijm, rozemarijn en laurier.
7
Verwarm de oven voor tot 150 °C.
8
Giet de linzen af en doe ze bij de groenten in de kookpot.
70 g Tomatenpuree
9
Doe de tomatenpuree bij de groenten en laat even mee bakken.
0,3 l rode wijn
10
Bevochtig de groenten en linzen met rode wijn. Laat een beetje inkoken zodat de alcohol verdampt.
0,3 l tomaten, 800 g tomaten, pepers, zout, Provençaalse kruiden, Harissa, 0,3 l Tomaten passata
11
Doe de passata en tomatenblokjes bij de saus. Kruid met peper, zout, Provençaalse kruiden en een toef harissa.
12
Zet een deksel op de kookpot en laat de saus 1 uur garen in de voorverwarmde oven.
400 g pasta
13
Breng water met zout aan de kook. Kook de pasta in ongeveer 8 minuten al dente (of volgens de aanwijzingen op de verpakking).
14
Haal de saus uit de oven.
50 g Parmezaanse kaas
15
Serveer de pasta met de saus. Rasp er een beetje Parmezaan over.
TIPJe kunt de Parmezaan raspen met een rasp, maar om hem echt heel fijn te krijgen, maal je hem in de hakmolen.