Instructies
4 personen
Spaghetti Bolognese met linzen
500 g Linzen
1
Laat de linzen weken in water.
3 rode uien
2
Pel de uien en snijd ze in stukken.
4 stengels selder
3
Was de selder en snijd ook in stukken.
3 Wortels, 2 teentjes Look
4
Schil de wortelen. Kneus en pel de knoflook.
5
Hak de uien, selder, wortelen en knoflook heel fijn. Dat gaat het snelst met de hakmolen.
olijfolie, tijm, laurier, rozemarijn
6
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote kookpot. Stoof er de fijngesnipperde groenten in aan. Kruid met tijm, rozemarijn en laurier.
7
Verwarm de oven voor tot 150 °C.
8
Giet de linzen af en doe ze bij de groenten in de kookpot.
70 g Tomatenpuree
9
Doe de tomatenpuree bij de groenten en laat even mee bakken.
0,3 l rode wijn
10
Bevochtig de groenten en linzen met rode wijn. Laat een beetje inkoken zodat de alcohol verdampt.
0,3 l tomaten, 800 g tomaten, pepers, zout, Provençaalse kruiden, Harissa, 0,3 l Tomaten passata
11
Doe de passata en tomatenblokjes bij de saus. Kruid met peper, zout, Provençaalse kruiden en een toef harissa.
12
Zet een deksel op de kookpot en laat de saus 1 uur garen in de voorverwarmde oven.
400 g pasta
13
Breng water met zout aan de kook. Kook de pasta in ongeveer 8 minuten al dente (of volgens de aanwijzingen op de verpakking).
14
Haal de saus uit de oven.
50 g Parmezaanse kaas
15
Serveer de pasta met de saus. Rasp er een beetje Parmezaan over.
TIPJe kunt de Parmezaan raspen met een rasp, maar om hem echt heel fijn te krijgen, maal je hem in de hakmolen.