dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pasta met champignons, tonijn, tomaat, paprika en mascarpone (thumbnail)Pasta met champignons, tonijn, tomaat, paprika en mascarpone

Pasta met champignons, tonijn, tomaat, paprika en mascarpone

30m
21
97%
3.8K
Recepten

Pasta met champignons, tonijn, tomaat, paprika en mascarpone

Deze pasta is een ware groentebom! Ideaal voor dagen wanneer je niet veel tijd hebt en toch een evenwichtige maaltijd op tafel wil toveren. Met tonijn in blik hou je bovendien je portemonnee in het oog.
Pasta met champignons, tonijn, tomaat, paprika en mascarpone (thumbnail)Pasta met champignons, tonijn, tomaat, paprika en mascarpone

Pasta met champignons, tonijn, tomaat, paprika en mascarpone

30m
21
97%
3.8K
Recepten

Pasta met champignons, tonijn, tomaat, paprika en mascarpone

Deze pasta is een ware groentebom! Ideaal voor dagen wanneer je niet veel tijd hebt en toch een evenwichtige maaltijd op tafel wil toveren. Met tonijn in blik hou je bovendien je portemonnee in het oog.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten21
Beoordeling97%
Aantal likes3.8K

Ingrediënten

4 personen
Rigatoni
400 g
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Chilipeper
0,5
Rode paprika
1
Courgette
1
Champignons
1 bakje
Tomatenpuree
2 el
Ansjovis
50 g
Kappertjes
4 el
Zwarte olijven
6 el
Witte wijn
0,1 l
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Paprikapoeder
1 snuifje
Mascarpone
200 g
Tonijn
400 g
Gedroogde oregano
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Kerstomaten
1 bakje
Spinazie
200 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

400 g rigatoni
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking.
2 ajuinen, 2 teentjes Look, 0,5 chilipeper
2
Laat een flinke scheut olie heet worden in een grote pan. Snipper de ui fijn, plet de look en snijd de chilipeper fijn en stoof ze alles aan in de olie.
1 rode paprika, 1 courgette, 1 bakje champignons
3
Schil de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de champignons en de courgette fijn en voeg alle groentjes toe aan de ui en de look.
2 el Tomatenpuree, 50 g Ansjovis, 4 el kappertjes, 6 el Zwarte olijven
4
Voeg de tomatenpuree toe aan de groenten en laat hem even meestoven. Meng er nog wat smaakmakers onder: fijngesneden ansjovis, de kappertjes en de olijven.
0,1 l witte wijn, 1 snuifje Provençaalse kruiden, 1 snuifje paprikapoeder
5
Blus het geheel met de witte wijn (of water) en laat even doorkoken. Kruid de saus met Provençaalse kruiden en een snuif paprikapoeder.
200 g mascarpone
6
Voor de smeuïgheid van de saus voeg je nog de mascarpone toe en meng dan alles goed onder elkaar.
400 g tonijn, 1 snuifje gedroogde oregano, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
7
Meng tot slot de blikjes tonijn eronder en breng de saus op smaak met gedroogde oregano, een snuif cayennepeper en gerookt paprikapoeder.
1 bakje kerstomaten, 200 g spinazie
8
Snijd de kerstomaatjes in twee. Kuis en was de spinazie en laat hem uitlekken. Meng beiden onder de saus en laat ze nog wat warmte krijgen in de saus.
9
Schep wat pasta op een bord en schep er een flinke lepel groentesaus met tonijn over.
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking.
2
Laat een flinke scheut olie heet worden in een grote pan. Snipper de ui fijn, plet de look en snijd de chilipeper fijn en stoof ze alles aan in de olie.

Instructies

400 g rigatoni
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking.
2 ajuinen, 2 teentjes Look, 0,5 chilipeper
2
Laat een flinke scheut olie heet worden in een grote pan. Snipper de ui fijn, plet de look en snijd de chilipeper fijn en stoof ze alles aan in de olie.
1 rode paprika, 1 courgette, 1 bakje champignons
3
Schil de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de champignons en de courgette fijn en voeg alle groentjes toe aan de ui en de look.
2 el Tomatenpuree, 50 g Ansjovis, 4 el kappertjes, 6 el Zwarte olijven
4
Voeg de tomatenpuree toe aan de groenten en laat hem even meestoven. Meng er nog wat smaakmakers onder: fijngesneden ansjovis, de kappertjes en de olijven.
0,1 l witte wijn, 1 snuifje Provençaalse kruiden, 1 snuifje paprikapoeder
5
Blus het geheel met de witte wijn (of water) en laat even doorkoken. Kruid de saus met Provençaalse kruiden en een snuif paprikapoeder.
200 g mascarpone
6
Voor de smeuïgheid van de saus voeg je nog de mascarpone toe en meng dan alles goed onder elkaar.
400 g tonijn, 1 snuifje gedroogde oregano, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
7
Meng tot slot de blikjes tonijn eronder en breng de saus op smaak met gedroogde oregano, een snuif cayennepeper en gerookt paprikapoeder.
1 bakje kerstomaten, 200 g spinazie
8
Snijd de kerstomaatjes in twee. Kuis en was de spinazie en laat hem uitlekken. Meng beiden onder de saus en laat ze nog wat warmte krijgen in de saus.
9
Schep wat pasta op een bord en schep er een flinke lepel groentesaus met tonijn over.
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking.
2
Laat een flinke scheut olie heet worden in een grote pan. Snipper de ui fijn, plet de look en snijd de chilipeper fijn en stoof ze alles aan in de olie.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pasta met champignons, tonijn, tomaat, paprika en mascarpone (thumbnail)Pasta met champignons, tonijn, tomaat, paprika en mascarpone
4 personen
30m
Ingrediënten
Rigatoni
400 g
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Chilipeper
0,5
Rode paprika
1
Courgette
1
Champignons
1 bakje
Tomatenpuree
2 el
Ansjovis
50 g
Kappertjes
4 el
Zwarte olijven
6 el
Witte wijn
0,1 l
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Paprikapoeder
1 snuifje
Mascarpone
200 g
Tonijn
400 g
Gedroogde oregano
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Kerstomaten
1 bakje
Spinazie
200 g

Pasta met champignons, tonijn, tomaat, paprika en mascarpone

Deze pasta is een ware groentebom! Ideaal voor dagen wanneer je niet veel tijd hebt en toch een evenwichtige maaltijd op tafel wil toveren. Met tonijn in blik hou je bovendien je portemonnee in het oog.
Instructies
400 g rigatoni
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking.
2 ajuinen, 2 teentjes Look, 0,5 chilipeper
2
Laat een flinke scheut olie heet worden in een grote pan. Snipper de ui fijn, plet de look en snijd de chilipeper fijn en stoof ze alles aan in de olie.
1 rode paprika, 1 courgette, 1 bakje champignons
3
Schil de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de champignons en de courgette fijn en voeg alle groentjes toe aan de ui en de look.
2 el Tomatenpuree, 50 g Ansjovis, 4 el kappertjes, 6 el Zwarte olijven
4
Voeg de tomatenpuree toe aan de groenten en laat hem even meestoven. Meng er nog wat smaakmakers onder: fijngesneden ansjovis, de kappertjes en de olijven.
0,1 l witte wijn, 1 snuifje Provençaalse kruiden, 1 snuifje paprikapoeder
5
Blus het geheel met de witte wijn (of water) en laat even doorkoken. Kruid de saus met Provençaalse kruiden en een snuif paprikapoeder.
200 g mascarpone
6
Voor de smeuïgheid van de saus voeg je nog de mascarpone toe en meng dan alles goed onder elkaar.
400 g tonijn, 1 snuifje gedroogde oregano, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
7
Meng tot slot de blikjes tonijn eronder en breng de saus op smaak met gedroogde oregano, een snuif cayennepeper en gerookt paprikapoeder.
1 bakje kerstomaten, 200 g spinazie
8
Snijd de kerstomaatjes in twee. Kuis en was de spinazie en laat hem uitlekken. Meng beiden onder de saus en laat ze nog wat warmte krijgen in de saus.
9
Schep wat pasta op een bord en schep er een flinke lepel groentesaus met tonijn over.