Instructies
4 personen
400 g rigatoni
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking.
2 ajuinen, 2 teentjes Look, 0,5 chilipeper
2
Laat een flinke scheut olie heet worden in een grote pan. Snipper de ui fijn, plet de look en snijd de chilipeper fijn en stoof ze alles aan in de olie.
1 rode paprika, 1 courgette, 1 bakje champignons
3
Schil de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de champignons en de courgette fijn en voeg alle groentjes toe aan de ui en de look.
2 el Tomatenpuree, 50 g Ansjovis, 4 el kappertjes, 6 el Zwarte olijven
4
Voeg de tomatenpuree toe aan de groenten en laat hem even meestoven. Meng er nog wat smaakmakers onder: fijngesneden ansjovis, de kappertjes en de olijven.
0,1 l witte wijn, 1 snuifje Provençaalse kruiden, 1 snuifje paprikapoeder
5
Blus het geheel met de witte wijn (of water) en laat even doorkoken. Kruid de saus met Provençaalse kruiden en een snuif paprikapoeder.
200 g mascarpone
6
Voor de smeuïgheid van de saus voeg je nog de mascarpone toe en meng dan alles goed onder elkaar.
400 g tonijn, 1 snuifje gedroogde oregano, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
7
Meng tot slot de blikjes tonijn eronder en breng de saus op smaak met gedroogde oregano, een snuif cayennepeper en gerookt paprikapoeder.
1 bakje kerstomaten, 200 g spinazie
8
Snijd de kerstomaatjes in twee. Kuis en was de spinazie en laat hem uitlekken. Meng beiden onder de saus en laat ze nog wat warmte krijgen in de saus.
9