dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Veggie Valentine op z’n Thais (thumbnail)Veggie Valentine op z’n Thais

Veggie Valentine op z’n Thais

40m
26
-
2.5K
Recepten

Veggie Valentine op z’n Thais

Speciaal voor Valentijn maakt Jeroen een pittige Thaise soep waarin je de groenten gaart terwijl je aan tafel zit. Perfect dus voor een romantische tête à tête. Het soepje vraagt relatief weinig tijd om klaar te maken zodat je extra veel tijd over hebt voor je geliefde.
Veggie Valentine op z’n Thais (thumbnail)Veggie Valentine op z’n Thais

Veggie Valentine op z’n Thais

40m
26
-
2.5K
Recepten

Veggie Valentine op z’n Thais

Speciaal voor Valentijn maakt Jeroen een pittige Thaise soep waarin je de groenten gaart terwijl je aan tafel zit. Perfect dus voor een romantische tête à tête. Het soepje vraagt relatief weinig tijd om klaar te maken zodat je extra veel tijd over hebt voor je geliefde.
Type gerechtSoep
Totale tijd40m
Ingrediënten26
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Minibloemkolen
200 g
Courgettes
0,5
Babymaïs
125 g
Wortels
2
Portobello's
2
Chinese kolen
0,25
Sugar snaps
100 g
Tofu
200 g
Seitan
200 g
Sjalotten
3
Look
2 teentjes
Chilipeper
1
Gember
50 g
Kokosmelk
0,4 l
Groentebouillon
2 l
Currypasta
2 el
Tomatenpuree
80 g
Limoenblaadjes
3
Olijfolie
Zout
Chilisaus
1 potje
Limoenen
2
Bruine suiker
2 el
Sesamolie
1 el
Sojasaus
1 el
Munt

Benodigdheden

Een thais fonduestel, speciale lepelmandjes om de groenten te garen in de bouillon

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voorbereiding

1
Ontdooi en verwarm 2l groentebouillon. Je kan ook zelf een ketel verse groentebouillon maken.

Bouillon en groenten

200 g minibloemkolen, 0,5 courgettes, 125 g babymaïs, 2 Wortels, 2 portobello's, 0,25 Chinese kolen, 100 g Sugar snaps, 200 g tofu, 200 g seitan, 3 Sjalotten, 2 teentjes Look, 1 chilipeper, 30 g gember, 0,4 l kokosmelk, 2 l groentebouillon, 2 el currypasta, 80 g Tomatenpuree, 3 limoenblaadjes, olijfolie, zout
2
Pel de sjalotten en snijd ze in dunne reepjes. Pel en snipper de knoflook. Snipper de chilipeper. Schil en snipper de gember.
3
Verwarm een scheut olijfolie in een hoge ketel. Stoof de sjalotten met de look, chili en gember op een matig vuur.
4
Doe er currypasta en tomatenpuree bij en bak even mee.
5
Blus met de kokosmelk en leng aan met warme bouillon. Doe er de limoenblaadjes bij en kruid met zout.
6
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de courgette in fijne repen zonder de zaadjes. Halveer de maïskolfjes. Schil de wortelen en snijd ze in fijne reepjes. Snijd de champignons in dunne plakken. Spoel de Chinese kool en snipper ze fijn. Leg al deze groenten met de sugar snaps op een schaal.
7
Snijd de tofu en seitan in blokjes en leg ze bij de groenten.
TIPTofu wordt gemaakt van sojamelk, seitan van gluten. Je geeft ze smaak door ze net als de groenten kort in de bouillon op te warmen.

De sausjes

1 potje chilisaus, 2 limoenen, 2 el bruine suiker, 1 el sesamolie, 1 el sojasaus, 20 g gember, Munt
8
Pers de limoenen en meng het sap met bruine suiker, sesamolie en sojasaus.
9
Rasp er wat gember bij en roer er gesnipperde munt door.

Afwerken en serveren

10
Doe de kokende soep in een (Thais) fondustel.
11
Laat de gasten zelf de groenten garen in de bouillon.
12
Geef er zoetzure chilisaus en limoensaus bij.
1
Ontdooi en verwarm 2l groentebouillon. Je kan ook zelf een ketel verse groentebouillon maken.

Instructies

Voorbereiding

1
Ontdooi en verwarm 2l groentebouillon. Je kan ook zelf een ketel verse groentebouillon maken.

Bouillon en groenten

200 g minibloemkolen, 0,5 courgettes, 125 g babymaïs, 2 Wortels, 2 portobello's, 0,25 Chinese kolen, 100 g Sugar snaps, 200 g tofu, 200 g seitan, 3 Sjalotten, 2 teentjes Look, 1 chilipeper, 30 g gember, 0,4 l kokosmelk, 2 l groentebouillon, 2 el currypasta, 80 g Tomatenpuree, 3 limoenblaadjes, olijfolie, zout
2
Pel de sjalotten en snijd ze in dunne reepjes. Pel en snipper de knoflook. Snipper de chilipeper. Schil en snipper de gember.
3
Verwarm een scheut olijfolie in een hoge ketel. Stoof de sjalotten met de look, chili en gember op een matig vuur.
4
Doe er currypasta en tomatenpuree bij en bak even mee.
5
Blus met de kokosmelk en leng aan met warme bouillon. Doe er de limoenblaadjes bij en kruid met zout.
6
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de courgette in fijne repen zonder de zaadjes. Halveer de maïskolfjes. Schil de wortelen en snijd ze in fijne reepjes. Snijd de champignons in dunne plakken. Spoel de Chinese kool en snipper ze fijn. Leg al deze groenten met de sugar snaps op een schaal.
7
Snijd de tofu en seitan in blokjes en leg ze bij de groenten.
TIPTofu wordt gemaakt van sojamelk, seitan van gluten. Je geeft ze smaak door ze net als de groenten kort in de bouillon op te warmen.

De sausjes

1 potje chilisaus, 2 limoenen, 2 el bruine suiker, 1 el sesamolie, 1 el sojasaus, 20 g gember, Munt
8
Pers de limoenen en meng het sap met bruine suiker, sesamolie en sojasaus.
9
Rasp er wat gember bij en roer er gesnipperde munt door.

Afwerken en serveren

10
Doe de kokende soep in een (Thais) fondustel.
11
Laat de gasten zelf de groenten garen in de bouillon.
12
Geef er zoetzure chilisaus en limoensaus bij.
1
Ontdooi en verwarm 2l groentebouillon. Je kan ook zelf een ketel verse groentebouillon maken.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Veggie Valentine op z’n Thais (thumbnail)Veggie Valentine op z’n Thais
4 personen
40m
Ingrediënten
Minibloemkolen
200 g
Courgettes
0,5
Babymaïs
125 g
Wortels
2
Portobello's
2
Chinese kolen
0,25
Sugar snaps
100 g
Tofu
200 g
Seitan
200 g
Sjalotten
3
Look
2 teentjes
Chilipeper
1
Gember
50 g
Kokosmelk
0,4 l
Groentebouillon
2 l
Currypasta
2 el
Tomatenpuree
80 g
Limoenblaadjes
3
Olijfolie
Zout
Chilisaus
1 potje
Limoenen
2
Bruine suiker
2 el
Sesamolie
1 el
Sojasaus
1 el
Munt

Veggie Valentine op z’n Thais

Speciaal voor Valentijn maakt Jeroen een pittige Thaise soep waarin je de groenten gaart terwijl je aan tafel zit. Perfect dus voor een romantische tête à tête. Het soepje vraagt relatief weinig tijd om klaar te maken zodat je extra veel tijd over hebt voor je geliefde.
Instructies

Voorbereiding

1
Ontdooi en verwarm 2l groentebouillon. Je kan ook zelf een ketel verse groentebouillon maken.

Bouillon en groenten

200 g minibloemkolen, 0,5 courgettes, 125 g babymaïs, 2 Wortels, 2 portobello's, 0,25 Chinese kolen, 100 g Sugar snaps, 200 g tofu, 200 g seitan, 3 Sjalotten, 2 teentjes Look, 1 chilipeper, 30 g gember, 0,4 l kokosmelk, 2 l groentebouillon, 2 el currypasta, 80 g Tomatenpuree, 3 limoenblaadjes, olijfolie, zout
2
Pel de sjalotten en snijd ze in dunne reepjes. Pel en snipper de knoflook. Snipper de chilipeper. Schil en snipper de gember.
3
Verwarm een scheut olijfolie in een hoge ketel. Stoof de sjalotten met de look, chili en gember op een matig vuur.
4
Doe er currypasta en tomatenpuree bij en bak even mee.
5
Blus met de kokosmelk en leng aan met warme bouillon. Doe er de limoenblaadjes bij en kruid met zout.
6
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de courgette in fijne repen zonder de zaadjes. Halveer de maïskolfjes. Schil de wortelen en snijd ze in fijne reepjes. Snijd de champignons in dunne plakken. Spoel de Chinese kool en snipper ze fijn. Leg al deze groenten met de sugar snaps op een schaal.
7
Snijd de tofu en seitan in blokjes en leg ze bij de groenten.
TIPTofu wordt gemaakt van sojamelk, seitan van gluten. Je geeft ze smaak door ze net als de groenten kort in de bouillon op te warmen.

De sausjes

1 potje chilisaus, 2 limoenen, 2 el bruine suiker, 1 el sesamolie, 1 el sojasaus, 20 g gember, Munt
8
Pers de limoenen en meng het sap met bruine suiker, sesamolie en sojasaus.
9
Rasp er wat gember bij en roer er gesnipperde munt door.

Afwerken en serveren

10
Doe de kokende soep in een (Thais) fondustel.
11
Laat de gasten zelf de groenten garen in de bouillon.
12
Geef er zoetzure chilisaus en limoensaus bij.