Instructies

4 personen

Voorbereiding

1

Ontdooi en verwarm 2l groentebouillon. Je kan ook zelf een ketel verse groentebouillon maken.

Bouillon en groenten

200 g minibloemkolen, 0,5 courgettes, 125 g babymaïs, 2 Wortels, 2 portobello's, 0,25 Chinese kolen, 100 g Sugar snaps, 200 g tofu, 200 g seitan, 3 Sjalotten, 2 teentjes Look, 1 chilipeper, 30 g gember, 0,4 l kokosmelk, 2 l groentebouillon, 2 el currypasta, 80 g Tomatenpuree, 3 limoenblaadjes, olijfolie, zout
2

Pel de sjalotten en snijd ze in dunne reepjes. Pel en snipper de knoflook. Snipper de chilipeper. Schil en snipper de gember.

3

Verwarm een scheut olijfolie in een hoge ketel. Stoof de sjalotten met de look, chili en gember op een matig vuur.

4

Doe er currypasta en tomatenpuree bij en bak even mee.

5

Blus met de kokosmelk en leng aan met warme bouillon. Doe er de limoenblaadjes bij en kruid met zout.

6

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de courgette in fijne repen zonder de zaadjes. Halveer de maïskolfjes. Schil de wortelen en snijd ze in fijne reepjes. Snijd de champignons in dunne plakken. Spoel de Chinese kool en snipper ze fijn. Leg al deze groenten met de sugar snaps op een schaal.

7

Snijd de tofu en seitan in blokjes en leg ze bij de groenten.

TIPTofu wordt gemaakt van sojamelk, seitan van gluten. Je geeft ze smaak door ze net als de groenten kort in de bouillon op te warmen.

De sausjes

1 potje chilisaus, 2 limoenen, 2 el bruine suiker, 1 el sesamolie, 1 el sojasaus, 20 g gember, Munt
8

Pers de limoenen en meng het sap met bruine suiker, sesamolie en sojasaus.

9

Rasp er wat gember bij en roer er gesnipperde munt door.

Afwerken en serveren

10

Doe de kokende soep in een (Thais) fondustel.

11

Laat de gasten zelf de groenten garen in de bouillon.

12

Geef er zoetzure chilisaus en limoensaus bij.